Regeringens nye tilskudsordning til at gøre danske huse mere klimavenlige åbner for ansøgninger igen den 16. marts 2022.
Dine kunder kan få et forspring, hvis de begynder at forberede sig allerede nu.

Er du klar til at svare, når dine kunder spørger, om de kan få tilskud til at klimarenovere deres huse? Vi snakker ikke om håndværkerfradraget, men om Bygningspuljen, som er Energistyrelsens nye tilskudsordning til at gøre danske huse mere klimavenlige.

Ansøgningerne behandles efter først-til-mølle-princippet. Så dine kunder skal stå tidligt op, hvis de drømmer om tilskud til deres investering i grønne forbedringer. Tilskudssatserne afhænger af, hvad der søges til, men der er tale om et betydeligt tilskud.

Energistyrelsen åbner for den sidste ansøgningsrunde til den populære Bygningspulje den 16. marts 2022.

Bemærk: I forhold til tidligere ansøgningsrunder vil tilskudssatserne være lavere, og for at kunden kan få tilskud til udskiftning af vinduer, skal huset  fremover være energimærke E, F eller G.  Du kan ikke længere søge tilskud til såkaldt “dørhøjt vindue” som f.eks. en terrassedør.

I denne blogpost kan du læse om :

  • Hvem kan få tilskud?
  • Hvilke vinduer kan de få tilskud til?
  • Hvilken energiklasse skal de vælge?
  • Hvordan søger de (alt det med småt)?
  • Tjekliste
Hvem kan få tilskud?

Dine kunder kan søge tilskud af Bygningspuljen til grønne forbedringer af både huse, lejligheder og andre bygninger, der er godkendt til helårsbeboelse. De kan altså ikke få tilskud til deres sommerhus.

De kan blandt andet søge som privatperson, andelsforening, ejerforening og virksomhed.

Hvilke vinduer kan de få tilskud til?

Vil dine kunder søge om et tilskud til at skifte vinduer, kan de ikke skifte til hvad som helst. Dine kunder kan blandt andet få tilskud til udskiftning af facadevinduer.  De nye facadevinduer skal leve op til kravene i energiklasse 1 eller energiklasse 2. Det betyder, at kravene til dem faktisk er skrappere, end de krav Bygningsreglementet stiller til nybyggede huse i dag.

I oversigten her kan du se, hvilke vinduessystemer fra Rationel, som bygningspuljen giver tilskud til: Se oversigten.

 

VINDUER I ENERGIKLASSE 1 byder på det største udvalg – både i forhold til design, funktionalitet og vinduestype. Der vil være flere producenter at vælge imellem. Og energibesparelsen vil være markant i forhold til de gamle vinduer.

 

VINDUER I ENERGIKLASSE 2 lever op til endnu skrappere energikrav. Sortimentet vil måske være lidt mindre, men energibesparelsen vil være endnu højere end for vinduerne i energiklasse 1.

Hvilken energiklasse skal de vælge?

Tilskuddet til vinduer i energiklasse 2 er større end til vinduer i energiklasse 1.
Til gengæld vil det koste mere at købe vinduer i energiklasse 2.

Uanset hvilken af energiklasserne, dine kunder vælger, vil det i de fleste huse opleves som en markant forbedring. Begge typer holder så godt på varmen, at det faktisk overstiger de krav, Bygningsreglementet i dag stiller til nybyggeri.
Derfor står vi hos Rationel hundrede procent inde for begge valg, som fås både i klassisk og moderne stil.

Husk blot, at du aktivt skal bede om enten energiklasse 1 eller 2, når du bestiller, da der kan være forskel på glasset i forhold til vores standardmodeller fra samme serier.

Hvordan søger de (alt det med småt)?

Dine kunder skal selv udfylde et ansøgningsskema hos Energistyrelsen, før de begynder på deres projekt. Det vil sige, at de hverken må købe materialer eller sætte dig i gang, før de har fået tilsagn om tilskuddet. Til gengæld har de to år til at gøre projektet færdigt, fra de har fået tilsagnet.

Præcis hvor meget de kan få i tilskud, afhænger af deres projekt. Det kan være op til 30 procent af deres investering.

Bed dem om at logge ind på www.sparenergi.dk/tilskud. Jo før, jo bedre. Her kan de få overblik over deres muligheder for at få tilskud ved at indtaste deres adresse
.
Det er også her, de finder ansøgningsskemaet og kan læse mere om Bygningspuljen.

Tjekliste til ansøgningen – det kan dine kunder forberede allerede nu

For at udfylde ansøgningsskemaet skal man bruge en stribe oplysninger:

Energimærkning  Boligens energimærke

Energirenovering Præcis hvilke forbedringer, der kan søges tilskud til

Arealet på de pågældende vinduesflader

Energiklasse Om der er tale om vinduer i energiklasse 1 eller 2

 

I ansøgningsskemaet kan du også blive bedt om en stribe andre oplysninger om boligen eller de konkrete energiforbedringer. Ligesom Energistyrelsen efterfølgende kan kontakte dig og bede om yderligere oplysninger for at kunne behandle din ansøgning

 

Tjekliste til dig, hvis dine kunder har fået tilsagn om tilskud

Der er faktisk kun to ting, du skal huske, hvis dine kunder skal have tilskud fra Bygningspuljen. Begge ting er til gengæld vigtige:

✔️  Du skal aktivt bede om energiklasse 1 eller 2, når du bestiller, da der kan være forskel på glasset i forhold til vores standardserier.

✔️  Fakturaen skal have navn og adresse på boligejeren, så faktura-modtager og tilskuds-modtager er den samme. Der skal være en start- og slutdato på arbejdet. Materialer og løn skal fremgå. Navn, adresse og CVR-nummer på din virksomhed skal være påført. Og det samme skal certifikat-nummeret på det bestilte vinduer.

Læs mere om certifikat-numrene og energiklasse her