Topvende vinduer

Et topvendevindue er et udadgående vindue med et greb i bunden, som åbner nedefra og ud. Topvendevinduer har et vendebeslag i siderne, som gør, at du kan vende rammen 170 grader uden for karmen om en vandret akse. Derved får du let adgang til vinduets yderside, når du skal pudse det. Topvendevinduer er et populært og særdeles velegnet valg til etagebyggeri.

For at få en løsning, der passer præcist til din bolig, fremstiller Rationel dine topvende-vinduer efter dine ønsker og mål. Du kan se vores udvalg af topvendevinduer herunder, hvor du også kan læse mere om, hvad du skal overveje, før du bestiller.

Fordele ved topvendevinduer

Der er mange fordele ved at vælge et topvendevindue, og derfor er vinduestypen et godt valg til mange boliger:

 • Funktionelt vindue
 • Velegnet til etagebyggeri
 • Nem vinduespudsning
 • Flere udluftningsmuligheder
 • Børnesikret vindue (åbningsbegrænser)
 • Kan benyttes som redningsåbning
 • Tilvalg gør vinduet mere funktionelt

Luft ud uden at åbne vinduer

Du kan også vælge at få leveret dine topvendevinduer med en indbygget friskluftventil, så du kan lufte ud uden at åbne dit vindue. Friskluftventiler fungerer bedst, hvis du har mere end én i dit hjem. Derved kan luften strømme gennem boligen og ud igen.

Åbningsbegrænser fungerer som børnesikring

Rationels topvendevinduer leveres med en åbningsbegrænser som standard, der stopper vinduet, når det er 10 cm åbent. For at åbne vinduet yderligere skal du deaktivere åbningsbegrænseren. Det gør du ved at trække vinduet lidt tilbage og trykke på udløseren i bunden af karmen. Derved fungerer åbningsbegrænseren som en børnesikring, der giver en større tryghed i dit hjem.

Vend vinduet når du skal pudse det

Topvendevinduer har den store fordel, at den har et vendebeslag, som gør det muligt at vende vinduet 170 grader. Det giver let adgang til vinduets yderside, når du skal pudse det. Når du vil vende vinduet til dets pudsestilling, åbner du vinduet ved hjælp af grebet. For at vende vinduet helt skal du tage fat i den øverste del af rammen og trække vinduet nedad. Når du har vendt vinduet helt, aktiveres en pudsesikring, som fastholder vendevinduet i en pudsestilling.

Vær opmærksom på, at pudsesikringen er aktiveret, før du begynder at pudse vinduet. På den måde sikrer du, at vinduet fastholdes pudsestillingen, når du rengør topvendevinduet.

Guide til at vælge topvendevinduer

Hos Rationel kan vi skræddersy topvendevinduet til dine mål og behov. Det giver dig flere valgmuligheder til blandt andet design og funktioner.

Læs nedenstående guide, hvor vi giver svar på typiske spørgsmål om topvendevinduer. I guiden finder du viden om følgende emner:

 • Designmuligheder til topvendevinduer
 • Træ eller træ/alu?
 • Med eller uden skalsikring?
 • Funktionelle glas som tilvalg

Designmuligheder til topvendevinduer

Designet på dine vendevinduer har stor betydning for din boligs udtryk, og hos Rationel har du flere valgmuligheder. Du kan eksempelvis vælge mellem en moderne designserie, AURA/AURAPLUS, og en klassisk designserie, FORMA/FORMAPLUS.

Når du skal vælge farve til dine vinduer, kan du vælge mellem en bred farvepalet, hvor den indvendige og udvendige farve ikke nødvendigvis behøver at være den samme. Få inspiration til at vælge farver til dine topvendevinduer.

Materiale og vedligeholdelse

Materialevalget til dine topvendevinduer har både betydning for designet og kravet til vedligeholdelse. Topvendevinduer fra Rationel kan fås i enten træ eller træ/alu. Uanset hvilken udgave du vælger, er dine topvendevinduer udført i en solid trækonstruktion. Det giver en række fordele som eksempelvis en god isoleringsevne, lang levetid, samt at de er lette at rengøre og vedligeholde.

De samme fordele får du, hvis du vælger træ/alu modellen. Derudover får dine vendevinduer en aluprofil på ydersiden. Aluprofilen skal ikke males, er stort set vedligeholdelsesfri og den er derudover særdeles modstandsdygtig over for vind og vejr samt solens nedbrydning.

Træ

Træ/Alu

Med eller uden skalsikring?

Med en skalsikring kan du give dit hjem en ekstra sikring mod indbrud. Skalsikringen består af en magnetkontakt, der integreres i vinduernes ramme og karm. Tilslutter du skalsikringen strøm, vil den afgive en alarm, hvis ramme og karm brydes fra hinanden.

Vær opmærksom på, at Rationel kun leverer magnetkontakten og ikke ledningsføring og tilslutning, som du skal bruge for at aktivere skalsikringen.

Specialglas til særlige behov

Hos Rationel har vi en række af funktionelle glastyper, som kan være med til at gøre dine topvendevinduer endnu mere praktiske. Med personsikkerhedsglasset Safety kan du eksempelvis mindske risikoen for brud, hvis en person støder mod ruden.