Yderdøre og terrassedøre

Hos Rationel producerer vi en række forskellige udvendige døre til forskellige formål. Dørene kan deles op i hovedtyperne yderdøre og terrassedøre (inkl. altan- og hæveskydedøre). Under disse hovedtyper finder du et bredt udvalg af varianter, såsom døre med sidepartier og overpartier. Dermed kan du vælge den type udvendige dør, der opfylder dine ønsker og behov. Yderdøre er en stor del af husets design og arkitektoniske udtryk, og de skal harmonere med boligens byggestil. Derfor er det vigtigt, at du overvejer dørenes design og formål grundigt. Med vores terrassedøre får du nem adgang til husets terrasse, altan og have. Samtidig giver terrassedørens store glasparti dig mulighed for at nyde havens udseende, selvom du opholder dig indenfor.

Gedigne materialer

Dine døre skal holde til at blive åbnet og lukket mange gange i løbet af en dag. De skal også kunne modstå det danske klima, der både byder på sol, vind og regn. Netop de kvalitetsparametre får du med en udvendig dør fra Rationel, som har en forventet holdbarhed på 40 år, når den bliver vedligeholdt løbende. FSC-mærket træ er en hovedkomponent i vores døre, som består af langsomt voksende fyrretræ fra nordiske skove. Træet har en høj kerneværdi, som sikrer god holdbarhed. Fordelen ved træ er, at det er et naturligt nedbrydeligt materiale, som samtidig isolerer godt. Træ er desuden en byggeteknisk tradition, men det er også et æstetisk valg. Vores døre er lavet af træ eller træ og vedligeholdelsesfri aluminium, og kan kombineres med glas. Alle materialer er certificerede med branchens førende certifikater for kvalitet, holdbarhed og energi. Du får op til 10 års garanti på yderdøre fra Rationel.

Vælg den rigtige farve

Du kan derudover vælge mellem en lang række farver til din pladedør, som ikke nødvendigvis behøver være den samme ind- og udvendigt. Dørens farve har stor betydning for din boligs udtryk, og du bør derfor nøje overveje, hvilken farve din pladedør skal have.

Åbneretning og hængsling

Det er vigtigt, at dine udvendige døre får en brugervenlig åbningsretning. Yderdøre har typisk en indadgående åbning, mens terrassedøre ofte åbner udad. Er døren placeret i et lille rum, kan du spare plads ved at vælge en udadgående dør. Sørg dog for, at døren ikke rammer udhæng på huset, og tænk også over, om det på anden vis vil være uhensigtsmæssigt, at døren åbner udad.

Du skal også tage stilling til, om din yderdør skal være venstre- eller højrehængt. Det har betydning for, hvor greb og hængsler skal placeres.

Døre i træ eller træ/alu

Materialevalget afhænger af dine ønsker til design og vedligeholdelse. Hos Rationel kan du vælge mellem træ og træ/alu til din udvendige dør. Med træ får du en masse fordele som høj isoleringsevne, lang levetid og et naturligt smukt udseende. De samme fordele får du, hvis du vælger træ/alu, hvor du derudover får en aluminiumsprofil på dørens yderside. Aluminiumsprofilen er næsten vedligeholdelsesfri og særdeles velegnet til det danske klima.

Døre, der passer til moderne eller klassisk byggestil

Hos Rationel kan du få døre i vores klassiske designserie FORMA/FORMAPLUS eller vores moderne designserie AURA/AURAPLUS. Vælger du den klassiske serie, får du en karm med profilering, der giver et charmerende udtryk. Med den moderne serie får du derimod en helt enkel karm i et stilrent design.

Opmåling, montering og justering

Før du bestiller dine nye døre, skal du bruge korrekte mål til dine udvendige døre. Når dine bestilte varer ankommer, kan du få en professionel til at montere dørene eller selv stå for det. Sidste step er justering af dørens højde og eventuelt en sidevejs-justering.

Er du gør-det-selv-typen, guider vi dig gerne gennem opmåling, montering og justering. Det betyder også, at du selv har ansvaret for korrekt håndtering.

Mærk din nye dør

Er det første gang, du står overfor at købe en yderdør til din bolig, kan det være betryggende at mærke og se døren, før du bestiller. Derved kan du se dørens detaljer og kvalitet på helt tæt hold.

Der er aldrig længere end maks. 25 km til den nærmeste forhandler med en Rationel udstilling.