Sådan vælger du en ny dør til din bolig

Hvilken dør er du på udkig efter?

Hos Rationel finder du døre til forskellige formål. Uanset om du er på udkig efter en ny hoveddør eller terrassedør, er det dog vigtigt, at du overvejer dørenes design og formål. Mulighederne er nemlig mange, når det kommer til valget af ny dør, og derfor gør vi en dyd ud af at klæde dig på, så du vælger den dør, der passer til din bolig og dine behov.

Hvordan skal
din nye dør se ud?

Der er mange muligheder, når du skal vælge en ny dør, og det kan være svært at forestille sig, hvordan den kommer til at se ud. Faktisk tilbyder vi mere end 5000 forskellige design.

Med vores dørdesigner kan du dog let prøve dig frem med forskellige modeller, farver og udskæringer. Det gør valget nemmere og mere overskueligt. Så prøv dig frem, og design den dør, der passer til lige netop dig og dit hus.

Skal det være
klassisk eller moderne?

Når du vælger din dør, kan du vælge vores klassiske designserie FORMA/FORMAPLUS eller den moderne designserie AURA/AURAPLUS.

Vælger du den klassiske serie, får du blandt andet mulighed for at vælge frisede fyldinger, der giver et charmerende udtryk, mens du med den moderne serie får et mere enkelt og stilrent design.

Den moderne dør Den klassiske dør

Hoveddøren er husets visitkort

Døren er det første, du ser, og den er med til at give husets karakter. Det er her, du tager imod dine gæster og byder dem velkommen. Derfor er der også god grund til at bruge lidt ekstra tid på at vælge husets døre. Men hvad skal du tænke over, når du skal vælge?

Når du skal opgradere din bolig eller bygge nyt, er det rette valg af dørdesign afgørende for, at du får det udtryk, du ønsker. Overvej derfor:

• Dørtype?
• Farve?
• Skal der glas i?
• Med mønster?
• Side- og overparti?

Små detaljer, der gør en stor forskel

Du åbner og lukker dine døre mange gange gennem livet. Det kræver funktionelle greb i en stil, som passer til dit hjem. Du kan vurdere, om dør- eller vinduesgrebet passer til dine behov ved at overveje faktorer som design, stil, betjening, åbne- og sikkerhedsfunktion.

Hos Rationel kan du vælge mellem to design til dit greb til hoveddøren; roset og langskilt. Dørgreb med roset har et beslag rundt om dørgrebet, som er adskilt fra cylinderhullet – også kendt som nøglehullet. Dørgrebet med langskilt er med lås og nøglehul i ét stykke.

Vores greb til terrassedøre, hæveskydedøre og altandøre er i samme design som vores arkitekttegnede vinduesgreb. Derudover kan du til terrassedøre og hæveskydedøre også vælge at få monteret et greb på udvendig side eller et greb med tilhørende cylinder.

Langskilt

Roset

Overvej en markant dørfarve

Mange har den indskydelse, at de planlægger at vælge den samme farve til både dør og vindue. Det er en klassisk og sikker løsning, som de fleste er trygge ved – og det er der bestemt heller intet galt med. Men du skal ikke være bange for at vælge en anden farve end husets vinduesfarve til døren.

En livlig kontrastfarve på døren er nemlig med til at give huset karakter. Derfor ser vi også mere og mere, at dørfarven gør hoveddøren til et af husets stærke vartegn – både ved renoveringer og nybyggeri.

Tjekliste til din nye dør

Når du har fundet det rette design til din nye hoveddør, er der et par ekstra valg, du skal træffe. Vi har derfor lavet en tjekliste til dig, så du får det hele med. Med tjeklisten har vi sørget for, at du husker at tage stilling til alt fra åbningsretning og hængsling til materiale, farvevalg og bundstykke.

Mærk din nye dør

Er det første gang, du står overfor at købe en yderdør til din bolig, kan det være betryggende at mærke og se døren, før du bestiller. Derved kan du se dørens detaljer og kvalitet på helt tæt hold.

Der er aldrig længere end maks. 25 km til den nærmeste forhandler med en Rationel udstilling.

Tilmeld dig Rationels nyhedsmail

Ingen spam - kun e-mails som hjælper dig til at tage de helt rigtige vinduesvalg.
Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Tilmeld dig Rationels nyhedsmail

Ingen spam - kun e-mails som hjælper dig til at tage de helt rigtige vinduesvalg.
Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.