Hæveskydedøre

Få et tilbud Find forhandler

Med vores hæveskydedør behøver du ikke tænke på, om der er plads inde eller ude til, at døren kan åbnes, da hæveskydedørene ikke har noget svingareal. Hæveskydedøren er derfor det ideelle alternativ til vores traditionelle terrassedør, hvis pladsen er begrænset, eller hvis du bare ønsker at frigøre ekstra plads. Det kan for eksempel være tilfældet på en stor altan, balkon eller terrasse.

Det store glasfelt med vores energiruder giver et stort lysindfald i din bolig og sikrer dig samtidig et godt udsyn. Så kan du nyde naturen, selvom du opholder dig indenfor.

Lad dig inspirere af Rational hæveskydedøre, som skaber stort lysindfald og udsmykker din bolig.

Fordele ved hæveskydedøre

Med en hæveskydedør får du en energieffektiv løsning med en lang række fordele, der gør dørtypen til fornuftigt valg til mange boliger:

 • Pladsbesparende åbnefunktion
 • Stort lysindtag og udsyn
 • Forener inde og ude
 • Nem og trinløs betjening
 • Moderne design og rene linjer
 • Gedigne materialer
 • 3-lags energiruder

Dørløsning uden svingareal

Da hæveskydedøre skyder til siden i stedet for at åbne ind- eller udad, optager skydedøren ikke nogen plads i dit hjem, når den åbnes. Skydedøren er derfor et godt alternativ til en terrassedør, hvis pladsen er begrænset, eller hvis du ønsker at frigøre mere plads.

kombination af fastkarmsvindue og andre vinduestyper

Stort lysindtag og udsyn

Skydedøren med glas giver et fantastisk stort lysindtag. Skydedøren er derfor en oplagt mulighed for at skabe en flot, naturlig belysning i din bolig. Samtidig får du et godt udsyn til din boligs omgivelser, så du kan nyde naturen omkring dit hjem, selvom du opholder dig indenfor.
Når du åbner hæve skydedøren, får du en stor åbning, der giver fri passage mellem inde og ude. Det kan give en fornemmelse af, at grænserne mellem dine inde- og udearealer forsvinder.

Skydedøre på rad og række

Skydedøre på mål fra Rationel kan gøres ekstra store. Sammensæt din facadevæg med en dobbelt skydedør og fordobl det åbne areal. Så kan du for alvor invitere naturen ind i stuen.

kombination af fastkarmsvindue og andre vinduestyper

Udvendig skålegreb

På udvendig side er skydedøren som standard forsynet med en enkelt og elegant skålegreb.

Nem og trinløs betjening

Rationels skydedøre leveres med et indvendigt, arkitekttegnet greb. Når døren er lukket, skal grebet være i en lodret position, der peger opad. For at åbne hæve-skydedøren drejer du blot grebet 180 grader til en lodret position, hvor det peger nedad. Derved hæves dørens gående del og gør det muligt at skyde døren til siden.

Du kan desuden fastholde hæveskydedøren i en vilkårlig åbningsposition ved at dreje grebet tilbage til dets lukkeposition. Herved fastholdes døren i den givne position. Det kan eksempelvis være praktisk, når du vil lufte ud i din bolig.

Åben position

Lukket position

energieffektivt fastkarmsvindue

Enkelt og stilrent design

Rationels hæve-skydedøre produceres i den moderne designserie AURAPLUS. AURAPLUS er karakteriseret ved slanke, rene linjer og fokus på funktion. Designet spiller flot sammen med moderne, dansk arkitektur, mens hæve-skydedørens smalle profil samtidig optimerer lysindtaget og udnyttelsen af solens varme.

fastkarmsvindue med maksimalt lysindfald

Gedigne hæveskydedøre i træ/alu

AURAPLUS er vores træ/alu produkt, som er baseret på en solid trækonstruktion, fremstillet af bæredygtigt træ med en høj isoleringsevne.

Der er monteret en aluminiumsprofil på hæveskydedørens udvendige side. Aluprofilen er næsten vedligeholdelsesfri, skal ikke males og den er modstandsdygtig over for vind og vejr.

fastkarmsvindue med energisprosser

3-lags energiruder

Rationels hæve-skydedør har energimærke A. Hæve-skydedøren leveres altid med 3- lags energiruder. Det er med til at sikre den bedste isoleringsevne og største energibesparelse. Døren opfylder til fulde kravene i det gældende bygningsreglement, BR18.
Det betyder at du får en skydedør, der ikke blot forhindrer varmen i at slippe ud, men som samtidig bidrager til at opvarme din bolig.

Guide til at vælge hæveskydedøre

En skydedør på mål fra Rationel er en skræddersyet løsning, der lader dig vælge mellem en række elementer, funktioner og tilvalg. For at give et overblik over dine muligheder til skydedøre udendørs og gøre dit valg lettere, har vi lavet nedenstående guide, hvor du finder viden om emnerne:

 • Farvevalg
 • Valg af greb
 • Glas med særlige egenskaber
 • Størrelsen på hæveskydedøren

Farvevalg

Rationels hæveskydedøre kan fås i et væld af farver, som kan understrege eller give en kontrast til din boligs udtryk. Du kan vælge mellem adskillige RAL-, granit- eller NCS-farver, så du altid kan finde en farve, der passer til din smag. Derudover kan du selv bestemme, om du vil have den samme farve ind- og udvendigt på din hæveskydedør.

Læs mere om, hvad du skal overveje, når du vælger farver til din hæveskydedør.

Valg af greb

Det medfølgende greb til hæveskydedøre er et indvendigt greb uden cylinder. Vil du øge indbrudssikkerheden i dit hjem, kan du tilvælge et greb med cylinder, så du kan låse døren, når du ikke er hjemme. Derudover kan du også vælge et dobbeltgreb med cylinder, hvis du ønsker at kunne betjene hæveskydedøren udefra.

Funktionsglas med særlige egenskaber

Hos Rationel kan du tilvælge en række funktionsglas alt efter ønske og behov. Eksempelvis kan hæveskydedøres store glasfelter medvirke til, at din bolig overophedes, specielt i de varme sommermåneder. Ønsker du at nedsætte solens opvarmning af dit hjem permanent, kan du vælge det solafskærmende glas, Rationel Sun.

Derimod kan personsikkerhedsglasset, Rationel Safety, mindske risikoen for brud, selv hvis en voksen person støder ind i glasset. Se vores udvalg af funktionelle ruder, der kan give ekstra komfort i hjemmet.

Hvor stor kan hæve-skydedøren blive?

 

Min. karmbredde Min. karmhøjde Maks. karmbredde Maks. karmhøjde Maks. vægt
1788 mm 1863 mm 3588 mm 2388 mm 350 kg

Vær opmærksom på, at du ikke kan kombinere maks. højde med maks. bredde.