Rationel FORMA og FORMAPLUS

Vinduer til klassisk byggestil

Det klassiske vindue er kendetegnet ved sine mange detaljer som for eksempel sprosser og profilerede karme. Derfor passer det godt til ældre huse eller nybyggeri i klassisk stil. Rationels serie af vinduer i klassisk stil hedder Rationel FORMA eller FORMAPLUS.

Detaljer

Detaljer er med til at gøre vinduerne unikke. Herunder kan du se nogle eksempler på detaljer, der gør vores klassiske vinduer helt specielle.

Profilerede karme

FORMA og FORMAPLUS har unikt profilerede rammer og karme indvendigt, hvilket understreger vinduets klassiske udtryk.

Klassiske sprosser

Sprosserne er meget smalle (25 mm) og ligner de gammeldags klassiske kitfalsede sprosser. Du kan vælge med og uden sprosser.

Anverfer

Vores serie af klassiske vinduer leveres altid med anverfere. De er justerbare og sikrer, at vinduerne forbliver tætte.

Stormjern

Med stormjernet kan du fastgøre de sidehængte vinduer i ventilationsstilling.

Smigskåret glasliste

Glaslisten er skåret i smig. En flot håndværksmæssig detalje, der samtidig skåner glaslistens ender mod vejr og vind.

Træ eller Træ/alu

Træ*

Vores FORMA vinduer af træ består af en solid trækonstruktion fra yderst til inderst. Vores trævinduer har en høj isoleringsevne, lang levetid, er bæredygtige, lette at rengøre og vedligeholde og har et naturligt, smukt udtryk.

Rationel FORMA er et træprodukt.

Træ/alu

Vores FORMAPLUS vinduer af træ/alu er fremstillet i en solid trækonstruktion med et aluminiumsprofil på den udvendige side. Aluminiumsprofilet gør vinduet særdeles modstandsdygtigt over for vind, vejr og solens nedbrydning.

Med Rationels træ/alu vinduer får du alle fordelene fra træet og minimal vedligeholdelse.

Rationel FORMAPLUS er et træ/alu produkt.

* Illustration af materialevalg – denne farvekombination kan ikke købes.

A-mærket vinduer

Rationels A-mærket vinduer er forsynet med 3-lags energiruder. De er ikke bare energineutrale, men energibidragende og har dermed en positiv energibalance (Eref). Det vil sige, at vinduerne lukker mere sollys og –varme ind, end de lukker ud.

Den gode isoleringsevne kombineret med et design, der lukker mest muligt dagslys og gratis solvarme ind, betyder, at Rationels vinduer skruer ned for dit CO2-udslip og din varmeregning.

Jf. gældende bygningsreglement skal produkter til nybyg og renovering være A-mærket.

Tilmeld dig Rationels nyhedsmail

Ingen spam - kun e-mails som hjælper dig til at tage de helt rigtige vinduesvalg.
Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Tilmeld dig Rationels nyhedsmail

Ingen spam - kun e-mails som hjælper dig til at tage de helt rigtige vinduesvalg.
Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Farver

Vinduer behøver ikke være hvide – eller have samme farve indvendig og udvendig. Her kan du se en række flotte farver, der alle passer godt til vores vinduer. Men faktisk kan dine nye vinduer få lige præcis den farve, du ønsker – bare den findes på RAL-skalaen. Og skal du have træ/alu-vinduer, kan du også vælge en særlig granitfarve, der giver vinduet et rustikt og sandblæst look.

Til træ og træ/alu

Hvid RAL 9010

Cremehvid RAL 9001

Lysgrå RAL 7035

Skifergrå RAL 7015

Antrazitgrå RAL 7016

Sort RAL 9005

Sølvgrå RAL 7001

Chokoladebrun RAL 8017

Olivengrøn RAL 6003

Granit (kun til træ/alu)

G01 Hvid
(SAA10F)

G10 Lysgrå
(S2150)

G20 Mellemgrå
(S2400)

G30 Varmgrå
(S2900)

G60 Mørkegrå
(S2100)

G80 Sort
(S900)

Badeværelsesglas

Vil du have lysindfald og privatliv på samme tid, for eksempel på badeværelset, skal du vælge vores DECOR-glas. Glasset har et særligt mønster, der gør det mindre gennemsigtigt. Mønsteret sidder inde i selve ruden, så rengøring bliver lige så enkelt som med en almindelig vindue.

Klein Kathedral hvid

Satin matteret glas

Cotswold

Listral D

Klar glas C

Silvit hvid

Glas med andre funktioner

Alle vinduer og døre leveres hos Rationel med energiruder med varm kant. Vi leverer som standard alle dine ruder med varm kant, som gør, at ruden har en høj temperatur langs kanten. Det reducerer kuldebroer og forekomst af dug og kondens på ruderne. Mellemrummet mellem glassene er desuden fyldt med den miljøvenlige luftart argon, som giver ruden en væsentlig bedre isolering og reducerer varmetabet. Det inderste glaslag i de energirigtige ruder er forsynet med en tynd, farveneutral metalbelægning, som reflekterer varmen tilbage til rummet og sørger for maksimalt lysindfald.

Til vores standard A-mærkede energiruder kan du desuden tilføje følgende ekstra egenskaber, så ruderne opfylder dine specifikke behov:

Matteret glas
DECOR

Rationel DECOR har mønstret eller materet vinduesglas, som gør ruden mindre gennemsigtig. Det er den oplagte glastype til badeværelset, hvor der både ønskes privatliv og lysindfald.

Støjdømpende glas
SOUND

Bor du i storbyen, nær trafik eller anden larm, kan et specialglas med lyddæmpende egenskaber reducere støjgenerne og give større komfort i hverdagen.

Solafskærmende glas
SUN

Specialglasset SUN begrænser varmen fra sollyset. Har du store glasfacader mod syd eller vest, hvor sollyset er mest kraftig, kan solafskærmende funktionsglas sikre en mere behagelig temperatur.

Indbrudshæmmende glas
SECURE

Ønsker du en rude med ekstra indbrudssikring, er det indbrudshæmmende specialglas SECURE med laminering en god løsning. Glastypen er desuden en del af den udvidet sikringspakke.

Farvet glas
FACADE

Skal du bruge vinduesglas med farveeffekter, er FACADE, vores farvede specialglas den ideelle glastype. Anvend FACADE-glasset, når du ønsker en sammenhængende glasfacade, ved fyldinger eller etageadskillelse.

Personsikkerhedsglas
SAFETY

Sikkerhedsglasset SAFETY er forsynet med stærkt hærdet og/eller lamineret glas, som gør ruden mere holdbar og ekstra stærk ved et øget pres. Det mindsker risikoen for brud, selv hvis en fuldvoksen person falder ind i ruden.

Tilvalgspakker

Udluftning

Optimer indeklimaet i dit hjem, fordi du også kan lufte ud, når du ikke er hjemme.

Opstår der brand i din bolig, skal alle kunne komme ud hurtigt.

Du kan sikre dine vinduer og terrassedøre mod små nysgerrige hænder.

Få en moderne betjening og en bedre sikring af dine klassiske vinduer.

Det er vigtigt, at du kan føle dig tryg i dit hjem. Desværre er indbrud ikke usædvanligt. Sikringspakken er især velegnet i byområder, hvor husene ligger tæt.

Lad dig inspirere af andre kunders valg

Hvad er klassisk byggestil?  Du kan mixe, matche og designe næsten uden begrænsninger. Men det vigtigst er, at du vælger en løsning, du kan lide, og som passer til husets byggestil. Besøg vores inspirationsunivers og se endnu flere kundeeksempler

Se et udvalg af andre kunders valg herunder

(Tryk på billedet for at forstørre)