Websitet anvender cookies for at forbedre din oplevelse til statistik og markedsføring Læs mere her

X

Blog

 1. Hold tyven hen i 3 minutter

  Hold tyven hen i 3 minutter

  De fleste indbrudstyve bakser højst tre minutter på at trænge ind et hus, før de giver op og går over til naboen. Derfor gælder det om at sikre sine vinduer og døre mest muligt.

   Tik tak. Tik tak.  ”Tiden er blandt tyvens værste fjender.”

  Sådan siger Christian Østergård, der er specialkonsulent i Det Kriminalpræventive Sekretariat ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Han har arbejdet med indbrud og tyveknægte i godt 35 år og påpeger, at jo længere tid, en indbrudstyv skal bruge på at komme ind, jo større er risikoen for at blive opdaget af vagtsomme naboer.

 2. Rationelt at passe på mennesker og miljø

  Rationelt at passe på mennesker og miljø

  Artikel fra magasinet "Kommune Fokus Herning 2017"

  Danmarks største vinduesproducent ligger i Herning. 350.000 vinduer sender Rationel ud af sine fabrikker hvert år. Alle er de produceret med omtanke for mennesker og miljø. Og en del af overskuddet ryger direkte tilbage til samfundet gennem to fonde.

   Vidste du, at Rationel indirekte har været med til at købe en bid af skovene omkring Silkeborg for at give dem tilbage til danskerne? At vinduesproducenten gennem to fonde støtter mennesker, der har det svært? Og sidste år ad samme vej bidrog til en stribe projekter som forskning i demens, bæredygtigt landbrug og den gamle biograf i Sdr. Felding, der er blevet et kulturelt samlingssted?

  ”Det er jo ikke noget, vi går og råber op om, siger administrerende direktør, Morten Vehl Revsbeck, om Rationels bidrag til de to almennyttige fonde, Villum Fonden og VELUX Fonden.

  ”Vi er sat i verden for at lave vinduer og gør os gevaldig umage med kvaliteten og det gode håndværk, men derudover finder vi det ganske vigtigt at passe på mennesker og miljø. Og derfor har vi det rigtig godt med, at en del af vores overskud bliver givet tilbage til samfundet.”

 3. Har du sikret dit hus mod indbrudstyve?

  Har du sikret dit hus mod indbrudstyve?

  Danske boliger er alt for lette at bryde ind i. Erfaringer fra Wales og England viser, at det faktisk er muligt at skære op til 50 procent af indbrudsraten ved hjælp af kun tre ting. Den ene er indbrudssikre vinduer og døre.

  Vi bringer først en god nyhed: Antallet af indbrud i DK er faldet de seneste år. Fra flere end 48.000 i 2009 til færre end 32.000 sidste år. Den dårlige nyhed er, at vi stadig ligger alt for højt sammenlignet med landene omkring os. Og at vi gør det alt for let for tyvene at bryde ind.  ”Folk aner ikke, hvor simpelt det egentlig er at bryde et gammelt vindue eller en dør op,” siger Thomas W. Hansen. Han er ansat som rådgiver hos Rationel Vinduer og arbejder sammen med politiet om at øge sikkerheden i danskernes vinduer og døre.  ”Det kræver jo ikke andet end et splitsekund og en syv-millimeter skruetrækker eller et lille koben at komme ind i en typisk dansk bolig. Tyven behøver dårligt nok lægge kræfter i.”

 4. Det handler om at forebygge - at male vinduer er ligesom at børste tænder

  Venter du også, til malingen skaller, og træværket titter frem, før du griber penslen og maler dine vinduer? Det kan ikke betale sig. Arbejdet bliver langt mere besværligt, advarer malermester.

  Sensommeren er ikke for våd, ikke for varm, men den helt rigtige årstid at male vinduer. Og det er ikke nødvendigvis en god ide at vente til næste sensommer.

  ”Man skal helst male sit træværk, før det for alvor trænger, og malingen er halvt skallet af”, siger malermester Carsten Pedersen fra Brædstrup. Han har malet vinduer i 24 år og taler af erfaring, når han siger, at rettidig omhu gør arbejdet lettere. Meget lettere:

 5. Professor vil have forårsrengøringen tilbage

  Professor vil have forårsrengøringen tilbage

  Det er efterhånden en svunden dyd, men professor Geo Clausen opfordrer til at huske forårsrengøringen derhjemme. For indeklimaets skyld.

  Hvornår har du sidst stået på en trappestige med en støveklud i hånden? Banket tæpperne af udendørs? Og støvsuget loftet? En god, gammeldags forårsrengøring er en effektiv måde at få bugt med støvet på, mener Geo Clausen, professor på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og næstformand i Rådet for Sundt Indeklima.

  ”Jeg vil gerne slå et slag for en forsvunden dyd: Forårsrengøringen,” siger han og påpeger, at det er ligegyldigt, om man nu gør det om foråret, til jul eller Skt. Hans. Bare man sørger for af og til at komme til bunds i støvdepoterne. Også dem man ikke ser til daglig.

  ”Stil dig op på en trappestige, så er der jo støv alle vegne. Det skal væk,” siger Geo Clausen.

 6. Kessler mødte Rationel på Hindsgavl Slot

  Kessler mødte Rationel på Hindsgavl Slot

  Der var snak under bæltestedet og pandekager i karamelsovs, da Rationel inviterede Mikkel Kessler og 224 forhandlere til snigpremiere på deres nye vinduer, nye greb og nye tanker.

  Vidste du, at Mikkel Kessler har ligget nummer 1 på den amerikanske hitliste med sangen A Warrior’s Call? At han har drukket rå lever-smoothie i sundhedens navn og kalder sin mor for Bobs? Vidste du også, hvorfor hans første kamp som 13-årig myggevægter blev stoppet efter få sekunder? Det ved 224 fagfolk fra byggemarkeder og trælaster, der tirsdag deltog i Rationels årlige seminar for forhandlere.

 7. Blafrende stearinlys er et skidt tegn

  Blafrende stearinlys er et skidt tegn

  Det trækker fra hver femte danskers vinduer. Så meget, at det går ud over både indeklima, varmeregning og livskvalitet. Få tre enkle tip til at tætne dine vinduer.

  Blafrer stearinlysene også i din vindueskarm? Så trænger dine vinduer sikkert til at blive skiftet eller tætnet. ”Hver femte dansker bor med så meget træk fra vinduerne, at det faktisk blæser ind i stuen.” Sådan lyder det fra Thomas W. Hansen, der arbejder som rådgiver hos vinduesproducenten Rationel. Danmark har cirka 60 millioner kvadratmeter vinduer i alt.

 8. Få håndværkerfradrag og ryk boligens energimærkning

  Få håndværkerfradrag og ryk boligens energimærkning

  Nye vinduer kan rykke huse en hel klasse op i energimærkningen. Det viser beregninger fra Rationel Vinduer. Boligejerne kan med andre ord udnytte håndværkerfradraget til at spare på varmen.

  Hvornår har du sidst tjekket din boligs energimærke? Eller overvejet, om der kunne være penge at spare på varmeregningen? Nye vinduer vil kunne rykke energimærket på et typisk hus fra 70’erne en hel klasse op. Som regel fra F til E – uanset om det bliver udstyret med moderne energivinduer eller de nyeste lavenergivinduer med tre lag glas. Det viser beregninger fra vinduesproducenten Rationel.

  ”Et spring fra energiklasse F til E lyder måske ikke videre ophidsende,” siger Thomas W. Hansen, der arbejder som energirådgiver hos Rationel.

  ”Men det vil faktisk medføre en besparelse på op til 17 procent på varmeregningen i sådan et typisk 70’er hus. Og det er da alligevel noget.”

  Ifølge Thomas W. Hansen er det et godt tidspunkt at overveje, om man skal ud og investere i energiforbedringer i hjemmet, nu hvor håndværkerfradraget er blevet genindført. Igen i år kan hver voksen dansker trække op til 15.000 kroner fra i skat, hvis pengene er blevet brugt på arbejdsløn til håndværkere.

 9. Beskyt dit hjem mod skadelige stoffer

  Vores indeklima er plaget af kemi, der kan gøre os syge. Og det er ikke altid nok at lufte ud. Vælg produkter med Indeklimamærket, råder ekspert. Din computer, dit gulvtæppe og malingen på dine vægge… rigtig mange ting i hjemmet udsender en dunst af kemiske stoffer, der påvirker indeklimaet og kan få følger for dit helbred. ”Du kan være sikker på, at dit hjem afgasser en masse kemi,” siger Lis Winther Funch, der arbejder som konsulent på Teknologisk Institut og har særlig fokus på luftkvalitet og indeklima. ”Det gælder alt. Byggematerialer, køkkener, møbler, fugemasser, legetøj. Det gasser af alt sammen i større eller mindre grad. Og stofferne bliver altså hængende, indtil man får dem luftet ud,” siger hun.