Træ/alu vinduer

Hvorfor vælge vinduer med en aluminiumsfront?

Når det kommer til at vælge nye energivinduer, vælger mange husejere træ/alu vinduet, og det er nemt at forstå hvorfor. Når du vælger et træ/alu vindue, får du et vindue i træ beklædt med en udvendigt aluminiumskappe, der er designet til at passe perfekt til de danske boliger. Træ på den indvendige side, der giver et naturligt look og en udvendig aluminiumskappe, der er modstandsdygtig over for vejr og vind.

Set indefra

Set udefra

Det bedste fra to verdener

Et træ/alu vindue fra Rationel kombinerer de bedste egenskaber fra træ og aluminium:

 • Træ på indersiden
  Vi bruger nåletræ af høj kvalitet, der stammer fra bæredygtige nordeuropæiske skove, hvilket betyder, at stort set alt det træ, vi bruger, er FSC®-certificeret.
 • Udvendig aluminiumskappe, der beskytter mod vejr og vind
  Aluminiumsprofilerne beskytter træet og forlænger vinduernes levetid, samtidig med at behovet for vedligeholdelse minimeres.

Træ/alu vinduet er det fornuftige valg

Sammensætningen af en isolerende trækonstruktion indvendig og det modstandsdygtige aluminium på den udvendige side sikrer dig et solidt vindue med en række fordele såsom et godt indeklima, minimal vedligeholdelse og lang levetid. Rationels træ/alu vindue fås både til moderne dansk arkitektur og klassisk dansk byggeskik.

Bedre indeklima og øget komfort

Rationels vinduer har Indeklimamærket. Vores 3-lags glas og den energioptimerede trækonstruktion giver vores træ/alu vinduer de ideelle forudsætninger for et godt og sundt indeklima og øget komfort.

3-lag glas sørger for en forbedret isoleringsevne, og du kan nyde solens varme uden at opleve træk. Som sidegevinst får du også en lavere energiregning.

 

Testet til at modstå voldsomt vejr

Vinduer med alu-beklædning kan nemt modstå det til tider udfordrende danske vejr takket være den slidstærke aluminiumkappe, der dækker trækonstruktionen.

Minimal vedligeholdelse

Med vinduer i træ/alu er der ingen behov for at male, men kun et behov for normal regelmæssig rengøring med sæbevand.

Med den rette pleje holder træ/alu vinduerne sig flotte og funktionelle i mange, mange år.

 

Skræddersyede løsninger

Vinduer er ikke lagervarer. De tilpasses dine individuelle ønsker og behov.

Vinduer i træ/alu fås i mange farver, former, finish og glasmuligheder, der passer til enhver hustype – uanset om det er nybygger eller renovering af en eksisterende bolig.

Rationel træ/alu vinduer – perfekt til ethvert projekt

Uanset om dit nye vindue skal åbne udad, indad, eller om grebet skal sidde i siden eller i bunden af rammen, kan du finde et vindue, der passer matcher din bolig.

Rationels træ/alu vinduer fås i to forskellige varianter. Rationel AURAPLUS til moderne byggestil eller Rationel FORMAPLUS til den mere klassiske byggestil. Så vi har et vindue til dig og din bolig – hvad enten du leder efter vinduer til nybyg eller til et renoveringsprojekt. Se et lille udvalg i galleriet herunder.

Skift vinduer i etaper

Hvis du har trævinduer i dit hus i dag, kan du uden problemer løbende udskifte dem med vedligeholdelsesfri vinduer i træ/alu. Det traditionelle trævindue består af træ på både indersiden og ydersiden, mens træ/alu vinduet har en ramme af aluminium monteret på ydersiden. Det gør træ/alu vinduet meget vejrbestandigt. På afstand er det stort set umuligt at se forskel på materialet.

Vindue i Rationel AURAPLUS (Træ/alu)

Vindue i Rationel AURA (Træ)

Hvad er et
træ/alu vindue?

De udvendige alu-rammer er polyester-pulverlakerede.

Overfladen minder om lakeringen på en bil.

Alu-rammerne har en slidstærk overflade, der aldrig skal males men blot vaskes sammen med vinduet et par gange om året eller efter behov.

Hvor længe holder et
træ/alu vindue?

Vi følger bygningsreglementets vejledning for levetid på træ/alu vinduer og døre. Den forventede levetid på træ/alu vinduer og døre er 50 år. Men levetiden afhænger af en række forhold:

 • Regelmæssig pleje og vedligehold.
 • Placeringen i facaden:  tilbagetrukket i murfals eller ej.
 • Fugtpåvirkninger indefra: Vådrum eller et opholdsrum.
 • Orientering i forhold til verdenshjørnerne: sydvestlig eller nordøstlig orientering.
 • Terrænet: Kyst og åbent land eller forstad- og bybebyggelse.

Bygningsreglementets vejledning tager afsæt i beregning fra levetider.dk.

Prøv værktøjet for beregning af levetider.

Hvad koster et
træ/alu vindue?

Prisen afhænger af mange faktorer blandt andet af vinduestypen, antallet af elementer, vinduets størrelse, og åbnefunktion og hvor meget tilbehør du skal have med.

Du kan enten kontakte en af vores mange forhandlere eller bestille et tilbud på vores hjemmeside.

Vi har også samlet en række priseksempler på et udvalg af hustyper, så du lynhurtig kan få en idé om prisen, før du går videre.

Rationel AURAPLUS

Slanke rammer og rene linjer giver vinduer med en minimalistisk finish, ideel til projekter med en moderne kant.

Rationel FORMAPLUS

Glaslisternes kitfalsede udseende og de smalle sprosser og en udvendig alu-beklædning  er et perfekt match til traditionel dansk arkitektur og byggeskik.

Døre i træ/alu

Når du vælger en dør i træ/alu, får du et produkt med en høj isoleringsevne, lang levetid og et naturligt smukt udseende.

Derudover har døren en aluminiumsprofil på dørens yderside. Aluminiumsprofilen er næsten vedligeholdelsesfri og særdeles velegnet til det danske klima.

Gælder ikke pladedøre, hvor karmen har en aluprofil, og dørbladet er en træfinérplade.