Indbrudssikring - Sikring af vinduer

Der bliver i gennemsnit begået op mod 100 indbrud om dagen i Danmark, som ligger i toppen over Europæiske lande, der har flest indbrud per indbygger. En væsentlig årsag til de mange indbrud er, at danskerne ikke har tilstrækkelig indbrudssikring. Der er flere ting, du kan gøre for at undgå indbrud. Sikring af dine vinduer og døre er en afgørende faktor. Rationels vinduer og døre er som standard svære at bryde igennem, og vi tilbyder ekstra sikringspakker, så du kan føle dig tryg i dit hjem.

Sikre vinduer holder tyven ude!

Vil du mindske risikoen for indbrud i dit hjem, bør dine vinduer kunne holde tyven ude i mindst tre minutter. Politiet og andre eksperter er enige om, at tager det mere end tre minutter at bryde ind, vil tyven typisk opgive.

Professionelle testarbejdere har testet Rationels vinduer for indbrudssikring. De tester ved at prøve at bryde ind, som en indbrudstyv typisk gør, nemlig ved at fjerne vinduesrammen og derefter ruden, da det larmer for meget at smadre den. Efter otte forskellige værktøjer og 15 minutter lykkedes det ikke testtyven at bryde gennem Rationel vinduet.

Holdbarhedstest: Indbrudssikring

Se i videoen, hvordan vi tester for indbrudssikring

9 råd til at forebygge indbrud

Du kan gøre flere ting for at forringe indbrudstyvens arbejdsvilkår og hindre adgang til dit hjem:

1. Se hjemmet med tyvens øjne

Gennemgå dit hjem med indbrudstyvens øjne og find de mest oplagte indbrudssteder. Sørg for at mindske tyvens muligheder ved at indbrudssikre de udsatte steder.

2. Sikr dine vinduer og døre

Sørg for at dine vinduer og døre er i god stand, da slidte vinduer og døre er nemme at bryde op. Overvej ekstra sikkerhed med stærkere lås og beslag samt vinduessikring med laminerede ruder. En børnesikring fra Rationel kan også optimere din indbrudssikring. Og husk altid at låse døre og haspe alle vinduer.

3. Få hjælp fra naboen

Tyven frygter at blive opdaget, og nysgerrige blikke er tyvens ultimative fjende. Få derfor naboerne til at holde øje og give et indtryk af, at dit hjem er beboet, selvom du er væk. Naboerne kan eksempelvis tømme postkassen, benytte skraldespanden og parkere bilen i din indkørsel.

4. Skaf en alarm

En hylende alarm kan afskrække de fleste tyve – men nogle tyve kalkulerer med, at der går 5-15 minutter før vagtselskabet dukker op. Og det er tid nok, da de fleste indbrud lynhurtigt er overstået.

5. Installer belysning med sensor

Tyve foretrækker at arbejde i diskret mørke. Når lyset automatisk bliver tændt ved bevægelse, kan det skræmme tyven væk.

6. Tænd radioen

Lyde fra radioen kan give indtryk af, at du er hjemme, og tyven foretrækker, at du er væk, da det betyder mindre risiko for at blive opdaget.

7. Klip hækken ned

En høj hæk eller plankeværk kan skærme for tyvens arbejde, så der ugeneret kan begås indbrud.

8. Træk gardinerne fra

Men undgå at friste tyven med synlige værdigenstande. Når tyven kan se, at der ikke umiddelbart er noget at stjæle, bliver dit hjem mindre interessant. Frit udsyn gør det også nemmere for naboerne at holde øje med ubudne gæster.

9. Fjern redskaber

Sørg for at værktøj og stiger er låst inde, da det ellers kan hjælpe tyven til at begå indbrud.

Læs mere om hvordan du kan tyverisikre din bolig på Bo Trygt

Bo trygt! er en kampagne skabt af TrygFonden og Realdania i samarbejde med Bolius – Boligejernes Videncenter og Det Kriminalpræventive Råd.

Hvor kommer tyven ind?

Tyvens foretrukne vej ind er ifølge opgørelser fra brancheorganisationen Forsikring & Pension gennem stuevinduer og hoveddøre. Bor du i hus, er stuevinduet og terrassedøren mest udsat. Bor du i lejlighed, er det i højere grad hoveddøren, tyven benytter, men her er stuevinduet også udsat, især hvis du bor i en stuelejlighed.

Hvornår kommer tyven?

Indbrudstyve arbejder, når der er mindst sandsynlighed for at blive opdaget. Derfor er der 80% sandsynlighed for, at du ikke er hjemme, når tyven kommer forbi. Tyven arbejder på alle tider af døgnet, men er især flittig i højtider og ferieperioder. Derfor anmeldes der flest indbrud i december og juli.

Stop tyven i at komme tilbage

Det fleste indbrudstyve har ikke til hensigt at komme tilbage, men de gør det, hvis de er desperate nok. Ofte oplever tyven, at stjålne genstande er erstattet, men indbrudssikringen er ikke styrket siden sidst, hvorfor tyven kender vejen ind. Derfor er det særlig vigtigt, at du sikrer vinduer og døre, som har været udsat for indbrud.

Hvor meget sikring behøver du?

Dit hjems beliggenhed og omgivelser fortæller meget om indbrudsrisikoen. For tyven er det vigtigste at kunne arbejde uforstyrret uden at blive set eller hørt.

Derfor foretrækker tyven:

  • Afsidesliggende huse uden naboer 
  • Områder med kamuflerende støj
  • Høj og tæt beplantning som skjuler tyvens arbejde

Jo bedre forhold tyven har, jo mere indbrudssikring behøver du!

Se hvilken indbrudssikring, vi anbefaler til de forskellige situationer

Sikring

Du bor i byen

Du har døre og vinduer på husets bagside

Du har døre og vinduer der er svære at se

Udvidet sikring

Du bor afsides

Der er støj ved dit hjem

Sikring eller Udvidet sikring

Rationel vinduer og døre er lavet til at kunne modstå tyvens hærværk. Alligevel kan det være nødvendigt med ekstra indbrudssikring. Vi tilbyder derfor to niveauer af sikringspakker. Sikringspakkerne er udviklet til at holde tyven ude i over tre minutter, så tyven opgiver.

Sikring:

Anbefales til boliger i byområder, hvor husene ligger tæt, og tyven ikke ønsker at støje. Her vil tyven typisk forsøge at bryde vinduer eller døre op eller afmontere glaslister og fjerne ruden. Derfor er det godt med paskviler med tre lukkepunkter og hærdede hagekolver, sikkerhedsslutblik ved kolve- og låserigler, forstærkede hængsler og skråtstillede skruer samt sikkerhedslimet rude.

Udvidet sikring:

Anbefales til boliger, der ligger afsides med gode flugtveje, og hvor tyven ikke er bange for at støje. Her har tyven ofte god tid. Den udvidet sikringspakke består af det samme som sikringspakken plus lamineret rude og SECURITY label.

 

Bemærk: Rationel AURA og Rationel AURAPLUS med 3-lags glas leveres som standard med sikringspakken.

Vi stiller høje krav til indbrudssikring

Vi stiller høje indbrudskrav til vores vinduer og døre, og derfor er Rationel certificeret med Secured By Design (SBD). Certificeringen er det engelske politis flagskibsinitiativ, som har til formål at støtte op om design, som hæmmer kriminalitet. Rationel vinduer og døre er desuden testet efter PAS 24, som er en veldokumenteret engelsk vejledning om indbrudssikring. PAS 24 sikrer dig, at dine nye vinduer og døre er godkendt som indbrudshæmmende og testet af et eksternt certificeringsinstitut. Under en PAS 24 test får testtyven 5 indbrudsforsøg á tre minutter. Her må benyttes koben, hobbykniv, mejsel og diverse skruetrækkere. Hele vinduet testes og bedømmes bestået eller ikke bestået.