Fastkarmsvinduer til dit nye vinduesparti

Få et tilbud Find forhandler

Vinduer med fast karm er et populært valg til store vinduespartier. Fastkarmsvinduer er en vinduestype, hvor glasset er sat direkte ind i karmen. Det gør, at vinduet ikke kan åbnes. Til gengæld får du et vindue, hvor glasset går helt ud til karmen. Det giver et stort lysindfald og maksimal energieffektivitet.

Hos Rationel producerer vi dine fastkarmsvinduer efter dine ønsker og mål. Det giver dig en personlig løsning, som passer præcist til dit hjem. Se vores udvalg af fastkarmsvinduer herunder, og se hvad du skal være opmærksom på, før du bestiller dine nye vinduer.

Fordele ved fastkarmsvinduer

Vinduer med en fast karm har særligt tre fordele, som gør dem til et populært valg til store vinduespartier:

  1. Høj energieffektivitet
  2. Maksimalt lysindfald
  3. Optimalt udsyn til omgivelserne
energieffektivt fastkarmsvindue

Energieffektivt vindue

Et vindue med fast karm er den mest energieffektive vinduestype. Med ruden monteret direkte i karmen undgås samlinger, hvor der kan trænge koldt luft ind eller varmt luft ud.

fastkarmsvindue med maksimalt lysindfald

Maksimalt lysindfald og udsyn

Da fastkarmsvinduer ikke har nogen ramme, og glasset er monteret direkte i karmen, får du det største mulige glasfelt.

Det maksimerer både lysindfald og udsyn, og derfor er fastkarmsvinduer et godt valg til blandt andet store vinduespartier.

fastkarmsvindue med energisprosser

Fastkarmsvindue med energisprosser

Hos Rationel kan du få fastkarmsvinduer med lodrette og vandrette energisprosser, som kan give dine vinduespartier et visuelt løft. 

Vores smalle energisprosse er monteret direkte på glasset – indvendig og udvendigt. Det er en egenskab, der både giver et visuelt løft og forhindrer kuldebroer.

Kombinér fastkarmsvinduer med andre vinduestyper

Vinduer med fast karm kan kombineres med vinduestyper, der har oplukkelige rammer. Det kaldes et kombinationselement. Du kan eksempelvis sammensætte et fastkarmsvindue, med et topstyret vindue, som giver dig mulighed for at lufte ud i din bolig. Fastkarmsvinduet kan i øvrigt kombineres med de fleste af vores vinduesvarianter. Det giver dig mulighed for at kombinere kombinationselement så det matcher dine præferencer.

kombination af fastkarmsvindue og andre vinduestyper

Materiale og vedligeholdelse

Du kan vælge dine fastkarmsvinduer i træ og træ/alu. Valget bør afspejle dine ønsker til både udtryk og vedligeholdelse. Fordelene ved at vælge træ er, at det har en høj isoleringsevne, et naturligt smukt udseende, er bæredygtige og har en lang levetid.

Vores træ/alu-vinduer har en solid trækonstruktion med en aluminiumsprofil på udvendig side. Det giver dig alle fordelene fra trævinduerne sammen med en næsten vedligeholdelsesfri yderside, som er særdeles modstandsdygtig over for vind og vejr.

Træ

Træ/Alu

Klassisk eller moderne design

Når du vælger fastkarmsvinduer fra Rationel, kan du vælge mellem et klassisk design i produktserierne Rationel FORMA/FORMAPLUS og et moderne design i serierne Rationel AURA/AURAPLUS. Derudover kan du få dine fastkarmsvinduer i en lang række af farver, hvor du ikke behøver at vælge den samme farve udvendigt og indvendigt.

Find inspiration til at vælge vinduer, der harmonerer med din boligs byggestil.

Valg af indvendig vinduesfarve

Den indvendige farve på dine fastkarmsvinduer har stor betydning for, hvordan udsigten opleves. Mørke nuancer indrammer udsigten og kan gøre vinduet til et helt møbel i sig selv. Derimod giver lyse farver en blødere overgang mellem inde og ude. Samtidig reflekterer lyse nuancer bedre lyset i rummet.

Få flere råd om farvevalget til dine vinduer og døre.

indvendig fastkarmsvindue i sort

A-mærket vinduer

Rationels A-mærket vinduer er forsynet med 3-lags energiruder. De er ikke bare energineutrale, men energibidragende og har dermed en positiv energibalance (Eref). Det vil sige, at vinduerne lukker mere sollys og –varme ind, end de lukker ud.

Den gode isoleringsevne kombineret med et design, der lukker mest muligt dagslys og gratis solvarme ind, betyder, at Rationels vinduer skruer ned for dit CO2-udslip og din varmeregning.

Jf. gældende bygningsreglement skal produkter til nybyg og renovering være A-mærket.