Certificeringer og godkendelser

Rationel tilstræber høj kvalitet og fejlfri produkter. Derfor er Rationels produktion tilrettelagt, så medarbejderne i produktionen foretager systematiske kvalitetstjek, inden dør- eller vindueselementet sendes videre i produktionsforløbet. Rationel arbejder efter de standarder, der er fastsat i DS/EN ISO 9001.

Nedenstående certificeringer og godkendelser viser, at kvalitet, holdbarhed og energi er vigtige parametre for Rationels produkter.

FSC®

Rationel anvender FSC certificeret træ fra nordeuropæiske skove, hvor genplantning er sat i system, og tilvæksten er større end hugsten.

Energivinduer

Energistyrelsen og VinduesIndustrien har indført en energimærkningsordning for vinduer. Ordningen gør det nemt at finde det mest energirigtige vindue. Rationel er tilmeldt denne ordning og kan levere A- og B-mærkede vinduer.

CE-mærkning

Rationels produkter er testet og godkendt til CE-mærkning. CE-mærkning af vinduer og døre er fra 1. februar 2010 en betingelse for, at disse må markedsføres i et EU-land. Vores elementer er testet efter EN 14351-1, der er gældende standard i forbindelse med CE-mærkning.

CE mærkning er dokumenteret i vores ydeevnedeklarationer.

Dansk vindues verifikation

Rationels produkter er DVV-certificerede. Det betyder, at vinduer og døre som et minumum overholder de standarder, der er defineret i VinduesIndustriens tekniske bestemmelser. DW foretager løbende fabriksbesøg, der sikrer, at certificerede medlemmer overholder de fastlagte kvalitetsnormer.

Indeklimamærkning

Rationel Vinduer A/S er tilsluttet Dansk Indeklima Mærkning. Mærket er garanti for, at Rationels produkter ikke afgiver giftige stoffer, når de senere er installeret i bygninger.

DGNB

Leverandør til DGNB certificeret byggeri. DGNB er en frivillig ordning som administreres af Green Building Council Denmark – et uvildigt overordnet råd, som arbejder for at fremme bæredygtigt byggeri i Danmark samt brugen af DGNB-certificeringen.

Secured by Design

Rationel er Secured by Design certificeret (SBD certificeret).

SBD er det engelske politis flagskibsinitiativ, der støtter principperne om at ‘designe sig ud af kriminalitet’ og samarbejde med industrien for at sikre indbrudshæmmende produkter af høj kvalitet.

CO2 neutralt website

Rationel er deltager i ordningen for CO2-neutrale hjemmesider. Det betyder, at CO2-udledningen fra både websitet og brugerne af websitet er neutraliseret gennem målbare CO2-reduktioner. Reduktionerne sker bl.a. ved opstilling af nye, vedvarende energikilder (f.eks. vindmøller) og ved deltagelse i kontrollerede, CO2-reducerende projekter.

Science based target initiatives

SBTi blev lanceret i 2015. SBTi  hjælper virksomheder i deres arbejde med at reducere udledningen af drivhusgasser i tråd med den nyeste klimavidenskab. SBTi hjælper med målsætningsmetoder og vejledning.

SBTi er et partnerskab mellem CDP, United Nations Global Compact, World Resources Institute og WWF.