Certificeringer og godkendelser

Rationel tilstræber høj kvalitet og fejlfri produkter. Derfor er Rationels produktion tilrettelagt, så medarbejderne i produktionen foretager systematiske kvalitetstjek, inden dør- eller vindueselementet sendes videre i produktionsforløbet.

Nedenstående certificeringer viser, at kvalitet, holdbarhed og energi er vigtige parametre for Rationels produkter.

FSC® –
Forest Stewardship Council®

Rationel anvender FSC certificeret træ fra nordeuropæiske skove, hvor genplantning er sat i system, og tilvæksten er større end hugsten.
Læs mere om FSC Danmark.

Energimærknings-ordning

Energimærkningsordningen for vinduer er frivillig og etableret af Vindues Industrien. Ordningen viser på en skala fra A til F, hvor energirigtigt et vindue er.

CE-mærkning

Rationels produkter er endvidere testet og godkendt til CE-mærkning.

Dansk vindues verifikation

Rationels produkter er DVV-certificerede. Det betyder, at vinduer og døre som et minimum overholder de standarder for produkt og produktion, der er defineret i VinduesIndustriens Tekniske Bestemmelser. DVV foretager løbende fabriksbesøg, der sikrer, at certificerede medlemmer overholder de fastlagte kvalitetsnormer. DVV er det, som tidligere har været kendt som DVC.

Indeklimamærkning

Rationel Vinduer A/S er tilsluttet Dansk Indeklima Mærkning. Mærket er garanti for, at Rationels produkter ikke afgiver giftige stoffer, når de senere er installeret i bygninger.

DGNB

Leverandør til DNGB certificeret byggeri. DGNB er en frivillig ordning som administreres af Green Building Council Denmark – et uvildigt overordnet råd, som arbejder for at fremme bæredygtigt byggeri i Danmark samt brugen af DGNB-certificeringen.
Læs mere på Green Building Council Danmarks hjemmeside.

Secured by Design

Rationel vinduer er Secured By Design certificeret. (SBD certificeret.)

SBD er det engelske politis flagskibsinitiativ, der støtter principperne om at ‘designe sig ud af kriminalitet’

og samarbejde med industrien for at sikre indbrudshæmmende produkter af høj kvalitet. Læs mere her.

CO2 neutralt website

Rationel Vinduer A/S er deltager i ordningen for CO2-neutrale hjemmesider. Det betyder, at CO2-udledningen fra både websitet og brugerne af websitet er neutraliseret gennem målbare CO2-reduktioner. Reduktionerne sker bl.a. ved opstilling af nye, vedvarende energikilder (eks. vindmøller) og ved deltagelse i kontrollerede, CO2-reducerende projekter.

DS/EN ISO 9001

ISO 9001 er en rammestandard for produkter og services og har til formål at fastlægge de internationale krav til kvalitetsstyringssystemer.

Læs mere om ISO 9001 her.