Greb til vinduer og døre

Grebet på dine vinduer og døre er en vigtig funktionel detalje, som fuldender designet og ikke mindst brugeroplevelsen. Hos Rationel er det nemt og enkelt at vælge et godt vinduesgreb eller dørgreb til hoveddøren. Vi har nøje udvalgt det bedste grebsdesign, som kan tilføres forskellige funktioner. Dermed kan du vælge ét design til hvert vindue og dørtype. Værd at bemærke er, at vores arkitekttegnede vinduesgreb er helt unikt og udviklet særligt til Rationel vinduer.

Essensen af det gode greb

Du kommer til at åbne og lukke dine vinduer og døre mange gange gennem livet. Det kræver funktionelle greb i en stil, som passer til dit hjem. Du kan vurdere, om dør- eller vinduesgrebet passer til dine behov ved at se på følgende faktorer:

  • Design og stil
  • Nem betjening
  • Åbnefunktion og ventilering
  • Sikkerhedsfunktioner
  • Kvalitet og holdbarhed

Greb til vinduer

Modeluner bør ikke præge dit valg af vinduesgreb. Derfor har vi kun få, men gode greb at vælge mellem. Når du vælger greb, anbefaler vi, at du tager højde for husets arkitektur, så der bliver et godt samspil med vinduernes greb og den øvrige byggestil. Rationels specialdesignede vinduesgreb følger som standard med til alle vores vinduer og vinduesdøren i moderne stil, som hedder Rationel AURA® og Rationel AURAPLUS®. Vælger du et Rationel FORMA® eller Rationel FORMAPLUS® vindue i klassisk stil, kan du vælge mellem det unikke arkitekttegnede greb eller anverfere til at åbne og lukke vinduet med.

Vinduesgreb

Anverfer

“Du kommer til at åbne og lukke dine vinduer og døre mange gange gennem livet.
Det kræver funktionelle greb i en stil, der passer til dit hjem”

Sikkerhed på vinduesgrebet

Til de arkitekttegnede vinduesgreb fra Rationel kan du tilvælge funktioner, som giver dig ekstra sikkerhed. Du kan således vælge vinduesgreb med indbygget sikringsknap og vinduesgreb med lås. Sikringsknappen på vinduesgrebet hjælper med at passe på dine børn. Sikringsknappen er også en indbrudshæmmende foranstaltning, som gør, at tyven ikke kan lave en såkaldt underboring. Ønsker du ekstra indbrudssikring til dine vinduer, kan du vælge et vinduesgreb med nøgle, som kan låse grebet.

Anverfere til klassiske vinduer

En anverfer er en vindueshaspe til vinduer i klassisk stil – eksempelvis dannebrogsvinduer med sprosser. Som standard leveres vores anverfere i blank krom, men anverfere i hvid eller messinglook er også en mulighed. Anverfere har ikke ekstra sikring mod indbrud og pilfingre, men du kan i stedet vælge en åbningsbegrænser, som bliver aktiveret, når vinduet åbnes et par cm. Åbningsbegrænseren er ikke synlig, når vinduet er lukket. Alternativt kan du udskifte anverferne til greb med sikringsknap, hvor sikringspakken også følger med.

Paskvilgreb med ventilering

Alle vindues- og dørgreb fra Rationel er paskvilgreb. Paskvil er betegnelsen for et lukkesystem, der består af to metalstænger, også kaldet skudrigler. De bliver aktiveret i rammen, når du åbner og lukker grebet. Der er ventilationsstilling i alle vinduesgreb fra Rationel, som har et slutblik med to huller i karmen, der giver en luftspalte, når kolverne fra paskvillen lukkes ind. Det gør det muligt at lufte ud, mens vinduet står en smule på klem. Fordelen ved paskvilgrebet er, at det passer til de fleste typer af terrassedøre og vinduer. Desuden er betjeningen nem, uanset hvilket af vores greb du vælger.

Dørgreb til hoveddøre

Alle yderdøre fra Rationel er forberedt til greb og cylinder, og dørgrebet skal først sættes i, når døren bliver monteret. Dørgrebet er dermed et tilvalg, og du skal sikre dig, at det bliver bestilt sammen med døren, hvis du ønsker et dørgreb fra Rationel. Køber du selv et dørgreb, skal du sikre dig, at det passer til døren. Du finder målene i vores tekniske katalog. Du er også altid velkommen til at kontakte os og få rådgivning om dørgreb.

Dørgrebets design

Hos Rationel kan du vælge mellem to design til dit dørgreb; roset eller langskilt. Dørgreb med roset har et beslag rundt om selve dørgrebet, som er adskilt fra cylinderhullet også kaldet nøglehullet. Dørgrebet med langskilt er med lås og nøglehul i ét stykke. Du kan desuden vælge, om dit dørgreb skal have nøglehul både udvendigt og indvendigt, eller et greb med nøgle udvendigt og en vrider på indersiden. Alternativt kan du også vælge en kombination med en dobbelt låsekasse, der har cylinder og vrider ved grebet, samt endnu et cylinder længere oppe på døren.

Langskilt

Roset

Se alle Rationels greb her

Dørgreb med indbrudssikring

Den dobbelte låsekasse er en simpel og praktisk indbrudshæmmende løsning. I hverdagen benytter du den almindelige lås. Men er du væk over længere tid kan du låse den øverste af de to låse. Den ekstra låsekasse forhindrer tyven i at komme ud af huset via hoveddøren med store ting som fladskærme under armen.

Greb til terrassedøre, hæveskydedøre og altandøre

Rationels greb til terrassedøre, hæveskydedøre og altandøre er i samme design som vores arkitekttegnede vinduesgreb. De leveres med et standard arkitekttegnet greb indvendigt. På terrassedøre og hæveskydedøre kan du også vælge at få monteret et greb på udvendig side eller et greb med tilhørende cylinder. Vælger du et greb med cylinder, kan du låse terrassedøren. Det er en nem måde at forbedre indbrudssikkerheden i dit hjem.

Holdbare
vindues- og dørgreb

Hver gang dine døre og vinduer går op, er dør- eller vinduesgrebet i spil. Det kræver et solidt greb, som holder til de mange vrid og ryk, der vil komme i løbet af årene. Med et greb fra Rationel får du en god holdbarhed. Vores greb har bestået en omfattende slidtagetest, hvor grebet lukkes op og i 20.000 gange. Dernæst udfører vi også korrosionstest af metaloverflader på vindues- og dørgreb, for at sikre, at metallet holder sig flot.