Enkelt eller dobbelt terrassedør

Få et tilbud Find forhandler

En terrassedør er opbygget som en yderdør, ligesom en facadedør, dog med et andet greb og lukkesystem.

Terrassedøre giver nem udgang til have eller altan, og de kan derved være med til at forbinde din boligs inde- og udeareal. Rationels terrassedøre kan tilpasses efter dine ønsker og mål, så du får en løsning, der passer præcist til dit hjem.

Terrassedør med dørprofil eller vinduesprofil?

Inviter haven og dagslyset inden for med din nye terrassedør. Din terrassedør kan designes på mange forskellige måder, men grundlæggende er der to typer.

Den originale terrassedør, som er kendetegnet ved at rammeprofilen har samme bredde som en almindelig facadedør. Og den nye generation af terrassedøre, der har samme slanke rammeprofil som et vindue. Vi kalder det en terrassedør med vinduesprofil.

De to terrassedøre forener begge huset med haven, men har hver deres unikke egenskaber.

Brug vores produktsammenligning til at bestemme, hvilken type, der passer til dit behov.

Typer af terrassedøre

Den originale terrassedør

Den originale terrassedør

Terrassedør med dørprofil

Mulighed for låsekasser

Cylinderlås og gennemgående greb

Både ind- og udadgående

Den nye generation af terrassedøre

Den nye generation af terrassedøre

Terrassedør med vinduesprofil

Passer godt sammen med fastkarm

Flugter med vinduesrammer

Større glasareal og dermed mere daglys

Kun udadgående

Fordele ved terrassedøre

Terrassedøren er uundværlig i de fleste typer af boliger. Med en terrassedør fra Rationel får du en række fordele:

 • Stort lysindtag og udsyn
 • Forener ude- og indeliv
 • Nem, trinløs betjening
 • Grebsbetjent friktionsbremse*
 • Gode udluftningsmuligheder
 • Tilvalg gør terrassedøren mere funktionel

*Bemærk: Ved meget smalle terrassedøre kan grebsbetjent friktionsbremse ikke tilbydes.

Stort lysindtag og udsyn

Terrassedørens store glasareal gør, at døren lukker en stor mængde lys ind i dit hjem, hvilket bidrager til et sundt visuelt indeklima. Samtidig får du også rig mulighed for at nyde udsigten til din boligs omgivelser.

Vil du maksimere det naturlige lys og udsynet fra din bolig, kan du kombinere terrassedøren med faste side- og overpartier. Side- og overpartier er ekstra glaspartier ved siden af eller over døren, og de giver en ideel mulighed for at gøre lyset til en naturlig del af dit hjem.

Stort lysindtag i stue med en terrassedør
En dobbelt terrassedør forbinder ude og inde

Forbind ude og inde med en terrassedør

Med en terrassedør kan du gøre hjemmets udeareal til en del af din bolig. Når du slår døren op, får du let adgang til terrassen eller altanen. Lader du døren stå åbent, kan du endda få følelsen af, at grænsen mellem ude og inde udviskes. Den følelse forstærkes, hvis du vælger en dobbelt-fløjet terrassedør, som tillader en endnu større åbning.

Terrassedør med udluftning

Når du vælger en terrassedør fra Rationel, leveres den med en grebsbetjent friktionsbremse. Det sikrer en nem og trinløs betjening, og det giver dig mulighed for at fastholde døren i en vilkårlig åbningsposition.

Derudover kan du tilvælge en friskluftventil til terrassedøren, så du kan lufte ud, uden at åbne vinduer og døre. Vær opmærksom på, at du får den største ventileringseffekt, når flere vinduer eller døre har ventiler. På den måde kan luften strømme gennem dine rum og ud igen.

Bemærk: Ved meget smalle terrassedøre kan grebsbetjent friktionsbremse ikke tilbydes.

Åben terrassedør med greb

Guide til at vælge terrassedøre

Hos Rationel kan vi skræddersy din terrassedør til dine ønsker og behov. Det giver dig blandt andet mulighed for at vælge mellem forskellige design, funktioner og materialer.

Vi har lavet nedenstående guide, som gør det lettere for dig at bestille din nye terrassedør. I guiden finder du svar på typiske spørgsmål om terrassedøre og viden om:

 • Valg af materiale
 • Dørprofil eller vinduesprofil?
 • Designmuligheder
 • Grebsmuligheder
 • Ekstra sikring i grebet?
 • Ind- eller udadgående dør?
 • Højt eller lavt bundstykke?
 • Skalsikring mod indbrud
 • Lysningsnot giver en flot afslutning

Valg af materiale til terrassedøren

Du kan vælge mellem træ og træ/alu til din terrassedør. Valget af materiale afhænger af dine ønsker til både design og vedligeholdelse. Med begge løsninger har din terrassedør en solid trækonstruktion. Træ giver en masse fordele som høj isoleringsevne, lang levetid og et naturligt smukt udseende. Vælger du træ/alu, får du alle træets fordele samt en aluminiumsprofil på dørens yderside. Aluprofilen skal ikke males, den kræver næsten ingen vedligeholdelse, og den er særdeles velegnet til det danske klima.

Træ

Træ/Alu

Se vores udvalg af terrassedøre

Designmuligheder

Hos Rationel har du flere designmuligheder til dine terrassedøre. Du kan vælge mellem vores moderne design, AURA/AURAPLUS, og vores klassiske design, FORMA/FORMAPLUS. Det moderne design er en enkel serie med rene linjer. Derimod er den klassiske designserie kendetegnet ved mange detaljer, som eksempelvis profilerede karme.

Med sprosser kan du inddele glasset i mindre felter. Det kan give et stramt, geometrisk udtryk, som understreger den klassiske stil. Vælger du sprosser, skal du være opmærksom på, at det begrænser lysindtaget en smule.

Derudover har du mange farvemuligheder til terrassedørens ramme, som ikke nødvendigvis behøver at være den samme inde og ude. De fleste vælger deres terrassedør i hvid. Vi oplever dog, at flere og flere vælger andre farver til terrassedøren, eksempelvis sort.

Få inspiration til dit farvevalg til terrassedøren.

Moderne terrassedør

Moderne

Klassisk terrassedør

Klassisk

Ind- eller udadgående terrassedør?

Hos Rationel kan du vælge, om din terrassedør skal være ind- eller udadgående. De fleste vælger en udadgående terrassedør. Derved optager din terrassedør ikke nogen plads i dit hjem, når du åbner den. Det er især en fordel på varme sommerdage, hvor du lader døren stå åben for at lukke den friske luft ind i hjemmet.

I nogle tilfælde kan det dog være en fordel med en indadgående terrassedør. Har du begrænset plads på din terrasse eller altan, kan en udadgående dør hurtigt optage en stor del af pladsen.

Grebsmuligheder til din terrassedør

Rationels terrassedøre leveres som standard med et indvendig greb, der er i samme arkitekttegnede design som vores vinduesgreb. Grebet kan desuden leveres med en børnesikring, med eller uden lås, som giver dig en større tryghed i hjemmet, hvis du har små børn.

Derudover kan du vælge et dobbeltgreb, så du kan betjene terrassedøren udefra. Dobbeltgrebet er udstyret med en indvendig cylinder, for at du kan låse døren, når du ikke er hjemme.

Lukket terrassedør med indvendig greb
Indbrudssikker skalsikring

Skalsikring mod indbrud

En skalsikring kan gøre din bolig ekstra indbrudssikker. Skalsikringen består af en lille magnet, som kan monteres i terrassedørens ramme og karm. Hvis skalsikringen tilsættes strøm, afgiver den en alarm, hvis ramme og karm adskilles.

Bemærk: Ledningsføring og tilslutning, som aktiverer skalsikringen, følger ikke med.

Undgå overophedning med en terrassedør i specialglas

Store glaspartier lukker meget sollys og varme ind i hjemmet. Det kan være med til at ophede din bolig og resultere i et dårligt termisk indeklima, især på varme sommerdage.

Vil du undgå overophedning, kan du vælge at få monteret Rationel Sun-glas i din terrassedør, samt eventuelle side- og overpartier. På den måde kan du undgå overophedning og samtidig bevare udsigten til omgivelserne.

Bemærk: Rationel Sun-glas reducerer solens opvarmning permanent. Ønsker du kun solafskærmning om sommeren, bør du afskærme solen på en anden måde.

Terrassedør med Rationel Sun-glas
Indbrudssikker glas med Rationel Secure

Funktionelle glastyper

Du kan også vælge andre funktionelle glastyper, alt efter dit behov. Rationel Secure er eksempelvis en god løsning, hvis du ønsker ekstra indbrudssikring til dit hjem. Se alle vores specialglas.