Yderdøren, der også kaldes facadedørpladedør eller rammedør er husets visitkort. Døren er med til at påvirke husets arkitektoniske udtryk. Det er derfor vigtigt, at du grundigt overvejer dørens udseende, udformning og funktion når du skal vælge.
Rund udskæring i glas, opdeling med sprosser og mange flere muligheder. Du kan næsten kombinere i det uendelige. Start med at se hvad andre kunder har valgt og bliv inspireret.

“Yderdøren er husets visitkort. Det er vejen ind til din bolig, men døren er også en vejviser for boligens arkitektoniske stil.
De udvendige døre skal derfor passe til boligens facade og ikke mindst opfylde praktiske behov.”

Åben hvid yderdør

Vælg den rigtige dør til dit hus

En smuk og harmonisk facadedør, som matcher husets stil, giver et godt førstehåndsindtryk. Se forskellige dørløsninger og bliv inspireret.

Design og farve

Du har rig mulighed for at sammensætte design og farve, så du får en skræddersyet yderdør. Vores udvendige døre kan fremstilles i et utal af farver. Den indvendige dørfarve behøver ikke være den samme som udvendig, og du kan sagtens vælge en kontrastfarve til vinduerne. Sørg dog for at dørens linjer og sprosser passer til vinduer i nærheden af døren – med mindre dørens design er markant anderledes.

Vælg unikke detaljer, sporinger, mønstre, sideparti og/eller overparti, for at sætte et endnu mere personligt præg på døren.

Mærk din nye yderdør

Er det første gang, du står overfor at købe en yderdør til din bolig, kan det være betryggende at mærke og se døren, før du bestiller. Derved kan du se dørens detaljer og kvalitet på helt tæt hold.

Der er aldrig længere end maks. 25 km til den nærmeste forhandler med en Rationel udstilling.

Opmåling, montering & justering

Før du bestiller dine nye døre, skal du bruge korrekte mål til dine yderdøre. Når dine bestilte varer ankommer, kan du få en professionel til at montere dørene eller selv stå for det. Sidste step er justering af dørens højde og eventuelt en sidevejs-justering.

Er du gør-det-selv-typen, guider vi dig gerne gennem opmåling, montering og justering. Det betyder også, at du selv har ansvaret for korrekt håndtering.

Gedigne materialer

Dine yderdøre skal holde til at blive åbnet og lukket mange gange i løbet af en dag. De skal også kunne modstå det danske klima, der både byder på sol, vind og regn. Netop de kvalitetsparametre får du med en udvendig dør fra Rationel, som har en forventet holdbarhed på 40 år, når den bliver vedligeholdt løbende. FSC-mærket træ er en hovedkomponent i vores yderdøre, som består af langsomt voksende fyrretræ fra nordiske skove. Træet har en høj kerneværdi, som sikrer god holdbarhed. Fordelen ved træ er, at det er et naturligt nedbrydeligt materiale, som samtidig isolerer godt. Træ er desuden en byggeteknisk tradition, men det er også et æstetisk valg. Vores yderdøre er lavet af træ eller træ og vedligeholdelsesfri aluminium. Begge typer kan kombineres med glas. Alle materialer er certificerede med branchens førende certifikater for kvalitet, holdbarhed og energi. Du får op til 10 års garanti på yderdøre fra Rationel.

Yderdørens greb

Grebet er en lille, men vigtig detalje på din yderdør. Du kan vælge mellem forskellige greb til yderdøren, herunder arkitekttegnede greb, indbrudssikre greb med cylinder og langskilte greb. Alle vores greb er udformet i rustfrit stål, som tåler udendørs klima.

Glas til hoveddøre

Alle vores yderdøre bliver leveret med energiruder, der holder på varmen, så du kan nedbringe energiniveauet. Du kan vælge mellem 2-lags eller 3-lags glasruder. Derudover kan du vælge dørruder med stærk hærdet glas, lydisolering, solafskærmning, mønstret eller matteret glas samt glasruder med indbrudssikring.

Hoveddør med indbrudssikring

Indbrud er desværre ikke usædvanligt i Danmark. Det er typisk døre og vinduer, der giver tyven adgang. Derfor vælger mange at sikre hjemmet med indbrudshæmmende yderdøre.

Åben hvid yderdør

Yderdør med praktisk åbningsretning

Det er vigtigt, at dine udvendige døre får en brugervenlig åbningsretning. Facade- og hoveddøre har typisk en indadgående åbning, mens havedøre ofte åbner udad. Er din yderdør placeret i et lille rum, kan du spare plads ved at vælge en udadgående dør. Sørg dog for, at døren ikke rammer udhæng på huset, og tænk også over, om det på anden vis vil være uhensigtsmæssigt, at døren åbner udad. Du skal også tage stilling til, om din yderdør skal være venstre- eller højrehængt. Det har betydning for, hvor greb og hængsler skal placeres. I venstrehængte døre sidder hængslet i venstre side, og ligeledes sidder hængslet i højre side på højrehængte døre. På udadgående døre angiver du hængselssiden udefra. Skal din dør være indadgående, angiver du hængselssiden indefra.

Bestilling og levering af yderdør

Det er let at få et konkret og uforpligtende tilbud på yderdøre fra Rationel. Du kan selv indhente et tilbud her på Rationel.dk og få en pris tilsendt efter 24 timer. Tilbuddet kan herefter bestilles hos din lokale forhandler. Du kan også vælge at gå direkte til din forhandler og bestille nye udvendige døre. Vi producerer først dine døre, når vi modtager bestillingen. Leveringstiden afhænger derfor af, hvad du bestiller, men du skal typisk regne med, at der vil gå 4-6 uger, før du modtager din bestilling.

Bestilling af grøn yderdør