Nye vinduer efter mål og design

Vinduer er facadens lyskilde, som inviterer lyset indenfor, og skaber livskvalitet i hverdagen. Hos Rationel kan du bestille nye vinduer efter mål, og du kan vælge alle former og mange attraktive farver. Alt kan stort set lade sig gøre, da vi laver vinduerne efter dine ønsker til mål, design og funktionalitet. Solid kvalitet kendetegner Rationel vinduer, som er lavet af det absolut bedste nordiske kernetræ. Vinduerne fås både i træ og træ/alu. Mulighederne er mange, uanset om du skal bruge vinduer til klassisk eller moderne byggestil.

“Den gode udsigt starter ved dine vinduer, som er med til at præge boligens æstetiske fremtræden. Nye vinduer giver ikke blot udsyn til omverdenen – de bidrager også til et godt indeklima, sikkerhed, bæredygtighed og optimeret lysindfald.”

Guide til at vælge vinduer

Et vindue er ikke bare et vindue. Du kan vælge mellem forskellige design og funktioner.
Derfor kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser, så du får valgt de mest optimale vinduer til dit hjem:

Materiale: 
Træ eller træ/alu

Farve og design: 
Hvilken stil passer bedst?

Vedligeholdelse: 
Hvad er dine ønsker?

Energiruder og isoleringsevne: 
2- eller 3-lags glas

Åbningsretning: 
Hvad er mest praktisk?

Hvilke vinduesgreb passer til boligens stil?

Vinduets funktioner og komfortegenskaber

Klassiske og moderne vinduer

Hos Rationel vinduer kan du vælge klassisk og moderne vinduesdesign. Vi tilbyder fire designsystemer til dine nye vinduer:

Alle vores vinduer består af kvalitetstræ. Vælger du PLUS-udgaven, får du et vindue, der består af træ indvendigt og aluminium udvendigt.

Klassisk vindue i træ - Rationel FORMA

Klassisk vindue i træ

Rationel FORMA

Klassisk vindue i træ/alu - Rationel FORMAPLUS

Klassisk vindue i træ/alu

Moderne vindue i træ - Rationel AURA

Moderne vindue i træ

Rationel AURA

Moderne vinduer i træ/alu - Rationel AURAPLUS

Moderne vindue i træ/alu

Vedligeholdelsesfri vinduer

Graden af vedligeholdelse er en vigtig faktor for de fleste. Vores vinduessystemer i træ/alu er stort set vedligeholdelsesfrie, da den udvendige aluminiumsprofil ikke kræver andet end en udvendig vask et par gange årligt. Det har gjort netop disse vinduessystemer til et meget populært valg.

På indvendig side kræver vinduets træ ingen vedligeholdelse for at sikre holdbarheden. Dermed bliver vedligeholdelsen ikke nemmere, end når du vælger FORMAPLUS® eller AURAPLUS® fra Rationel. Vælger du vinduer med træ udvendigt, kræver træet blot vedligeholdelse med maling. 

Funktionelle glastyper

Når du skal vælge rude til dine nye vinduer, kan du tilvælge mange smarte funktioner, som gør glæden ved vinduet større. Start med at beslutte om dine nye vinduer skal have 2- eller 3-lags glas. Valget afhænger af dine krav til energimærkning og sikkerhed samt dit ønske om at udnytte solens naturlige varme til opvarmning.

Ønsker du vinduer, der både sikrer privatliv og lysindfald, kan du vælge vores DECÓR glas med forskellige mønstre, som er mindre transparente.

Rationel ruder kan også vælges med særlige komfortegenskaber; SOUND, SAFETY, SOLAR, FACADE og SECURE. Disse glastyper holder eksempelvis lyd og sol ude eller har en facade med farveeffekt. Du kan også vælge glas, der er hærdet eller lamineret og derved sikret mod at gå itu. Hvis du skal have ny udestue, har vi også en løsning med de rette ruder klar til dig.

Ønsker du indbrudshæmmende vinduer, er det også en mulighed.

Nye vinduer sikrer sundt indeklima

Når du køber vinduer fra Rationel, sikrer du samtidig et sundt indeklima. Vores ruder afgiver ikke giftige stoffer til omgivelserne og har derfor Indeklimamærket. Desuden har ruderne varme kanter, som reducerer kuldebroer og dermed træk. Vælger du et vindue med indbygget friskluftsventil, kan du optimere indeklimaet yderligere. Når friskluftsventilen er åben, kommer der frisk luft ind, selvom vinduet er lukket.

Vinduer med sundt indeklima
Holdbare vinduer

Holdbare vinduer

Vinduer fra Rationel kan holde til at blive brugt i årevis, og du kan forvente en levetid på hele 40 år. Det skyldes de holdbare materialer, hvor du kan vælge mellem træ eller en kombination af træ/alu. Træet er FSC-mærket fyrretræ fra nordiske skove. Det er træ med en høj kerneværdi, og det giver en solid holdbarhed Rationel vinduer kan således holde vand og vind ude – og holde fremmede fra at bryde ind. Det ved vi, fordi vi foretager systematiske test og tjek i produktionen, og Rationels vinduer er certificerede med branchens førende certifikater for kvalitet, holdbarhed og energi. Desuden tilbyder vi sikringspakker med vinduer, der er godkendt efter den høje engelske standard: Secured by Design.

Åbningsretning og vinduesvask

Vinduets åbningsretning er typisk udadgående, men der kan være tilfælde, hvor det ikke er praktisk, alt efter hvad dine vinduer åbner op til. Overvej eksempelvis, om vinduet åbner til et lavt udhæng, eller om der er færdsel lige uden for vinduet. Det er heller ikke ligegyldigt, om dine vinduer åbner til højre eller til venstre, da det har betydning for, hvor greb og hængsler skal placeres. Vinduets placering i rummet afgør typisk, hvad der er mest praktisk. Åbner vinduet indad, kan det være praktisk både at have mulighed for at åbne vinduet lodret og vertikalt. Derved behøver du ikke flytte alt i vindueskarmen, før du lufter ud. Bor du højere end stuen, kan du også overveje åbningsretning i forhold til, hvad der gør vinduesvask praktisk.

Vores dreje-kip, topvende- og sidevendevindue er tiltænkt vinduer fra 1. sal og op. Her kan rammen vendes 180 grader, så du kan pudse vinduerne indefra, og derved undgår høje stiger eller at hænge ud af vinduet for at vaske dem.

Design og farver

Du kan selv sammensætte design og farvevalg på dine nye vinduer, så de passer perfekt til dit hjem. Vælg mellem de forskellige vinduestyper ovenfor, og vælg dernæst et klassisk eller moderne design. Når det kommer til formen på dine nye vinduer, er der næsten ingen grænser. Så hold dig ikke tilbage med ønsker om trekantede vinduer, cirkelform eller andet, da vi laver alle vinduer efter mål. Vinduernes farve har også stor betydning for det samlede indtryk. Hos Rationel kan du kan vælge mellem flere flotte farver til dine nye vinduer – og farven behøver ikke være ens indvendig og udvendig.

Farver til vinduer og døre
Vinduesgreb fra Rationel

Greb til vinduer

Vinduets greb er en væsentlig detalje på dine nye vinduer. Vi tilbyder arkitekttegnede greb i et flot stilrent design. Du kan vælge dine greb med indbygget sikringsknap eller i en låsbar udgave. Grebet med sikringsknap har desuden den fordel, at den forhindrer indbrudstyve i at underbore grebet. Derved får du et indbrudshæmmende greb.

Oplev vinduerne inden du køber

Du har altid mulighed for at se, røre og føle Rationel vinduer på helt tæt hold, før du køber dine vinduer efter mål. 
Når du ser vinduernes detaljer og kvalitet, kan du føle dig helt tryg ved at vælge Rationel.

Du kan altid finde en forhandler med en Rationel udstilling inden for 25 km.

Bestilling og levering af nye vinduer

Når du selv foretrækker at stå for opmåling, montering og justering af dine nye vinduer, guider vi dig gerne gennem hele processen.
Her skal du dog være opmærksom på, at du selv har ansvaret for korrekt håndtering.
Er du ikke gør-det-selv-typen, anbefaler vi at du får en professionel til at udføre arbejdet.

Opmåling, montering og justering

Før du bestiller dine nye døre, skal du bruge korrekte mål til dine yderdøre. Når dine bestilte varer ankommer, kan du få en professionel til at montere dørene eller selv stå for det. 
Sidste step er justering af dørens højde og eventuelt en sidevejs-justering.

Er du gør-det-selv-typen, guider vi dig gerne gennem opmåling, montering og justering. 
Det betyder også, at du selv har ansvaret for korrekt håndtering.

Tilmeld dig Rationels nyhedsmail

Ingen spam - kun e-mails som hjælper dig til at tage de helt rigtige vinduesvalg.
Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Tilmeld dig Rationels nyhedsmail

Ingen spam - kun e-mails som hjælper dig til at tage de helt rigtige vinduesvalg.
Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.