Funktionelle vinduesglas

En vinduesrude er meget mere end blot glas. Hos Rationel kan du vælge ruder med specialglas der har forskellige funktioner, som skaber komfort og ekstra muligheder i hjemmet.

Vores specialglas opfylder dine specifikke krav til funktionalitet, hvad enten vinduesglasset skal være lyddæmpende, solafskærmende, indbrudshæmmende, mønstret, farvet eller ekstra brudsikker.

Vælg glassets funktionalitet

Matteret glas
DECOR

Rationel DECOR har mønstret eller materet vinduesglas, som gør ruden mindre gennemsigtig. Det er den oplagte glastype til badeværelset, hvor der både ønskes privatliv og lysindfald.

Støjdømpende glas
SOUND

Bor du i storbyen, nær trafik eller anden larm, kan et specialglas med lyddæmpende egenskaber reducere støjgenerne og give større komfort i hverdagen.

Solafskærmende glas
SUN

Specialglasset SUN begrænser varmen fra sollyset. Har du store glasfacader mod syd eller vest, hvor sollyset er mest kraftig, kan solafskærmende funktionsglas sikre en mere behagelig temperatur.

Indbrudshæmmende glas
SECURE

Ønsker du en rude med ekstra indbrudssikring, er det indbrudshæmmende specialglas SECURE med laminering en god løsning. Glastypen er desuden en del af den udvidet sikringspakke.

Farvet glas
FACADE

Skal du bruge vinduesglas med farveeffekter, er FACADE, vores farvede specialglas den ideelle glastype. Anvend FACADE-glasset, når du ønsker en sammenhængende glasfacade, ved fyldinger eller etageadskillelse.

Personsikkerhedsglas
SAFETY

Sikkerhedsglasset SAFETY er forsynet med stærkt hærdet og/eller lamineret glas, som gør ruden mere holdbar og ekstra stærk ved et øget pres. Det mindsker risikoen for brud, selv hvis en fuldvoksen person falder ind i ruden.

Klart energiglas

Rationels klare vinduesglas er til dig, som ønsker et gennemsigtigt og energieffektivt glas, der bidrager til et godt indeklima. Glastypen passer til langt de fleste rum, og fås med enten 2- eller 3-lags glas.

Glasruder er eftertragtet

Vinduesglas er i stigende grad en del af facaden på huse og bygningen, både ved nybyggeri og renoveringer. Det skyldes i høj grad de praktiske muligheder som funktionsglas giver. En vigtig faktor er også, at glas i dag isolerer meget bedre end førhen. Det skyldes udviklingen af energiglas, som giver energibesparelser. Dertil kommer æstetiske hensyn og lysten til udsyn, som også gør glas populært.