Dokumenteret holdbarhed

Vinduer og døre er en investering i fremtiden. Derfor skal de kunne holde til fremtiden, og alt hvad den indebærer af vind, vejr og slid. Netop derfor sætter vi en ære i holdbarhed og tester vores døre og vinduer løbende – og så igen. Vi tester blandt andet for varmeisolering, lydisolering og funktionalitet. Og ud af vores mange tests er kun 2 af dem lovpligtige. Resten gør vi, fordi vi sætter holdbarhed over alt andet.

Testet for slitage

Vinduer og døre bliver åbnet og lukket mange tusinde mange gange i løbet af deres levetid. For at sikre lang levetid gennemtestes konstruktioner og beslag ved at åbne og lukke dem – igen og igen.

Testet mod orkan

For at sikre at vinduernes konstruktion kan holde til høje vindstyrker testes de med en kraftig trykpåvirkning. Faktisk tester vi vinduerne til et tryk, der svarer til orkanstyre. Se med, hvordan vi tester til orkanstyrke her.

Testet for vandtæthed

For at sikre at vores vinduer og døre kan imødekomme fremtidens storme og regnskyl, udsættes de for en simuleret storm i vores testlokaler. Se med, hvordan vi tester for vandtæthed her. Det testede element har 2 tætningsplan.

Testet for indbrudssikring

I Danmark sker der et indbrud hvert 12. minut. Rationels vinduer med sikkerhedspakke er udviklet til at holde tyven ude. Se med, hvordan vi tester for indbrudssikring her.

Læs mere om alle Rationels indbrudssikrende foranstaltninger her.