En altandør er en funktionel, indadgående dørtype, som har to åbnefunktioner: en dreje- og en kipfunktion. Derfor kendes en altandør også som en dreje-kipdør eller en bund-sidehængt dør. Begge altandørens åbnefunktioner aktiveres via grebet på midten af altandørens sideramme. De to åbnefunktioner gør altandøren til et godt valg specielt til 1. salen og etagebyggeri, da dørens yderside let kan rengøres indefra. Derudover har altandøre en smal rammekonstruktion, der giver et stort lysindtag i dit hjem, ligesom terrassedøre med vinduesprofil.

Hos Rationel kan du få skræddersyet din altandør til din bolig, da vi fremstiller din nye altandør efter dine individuelle ønsker og mål. Se vores udvalg af altandøre, og læs mere om dørtypen herunder.

Fordele ved altandøre

Rationels altandøre har en masse fordele, der gør dørtypen til et godt valg til mange boliger:

  • Altandøre kan både dreje og kippe
  • Slankt og moderne design
  • Fleksibel ventilering
  • Nem udvendig rengøring
  • Minimal vedligeholdelse
  • Energiruder i 3 lag

Funktionel dør med to åbnefunktioner

Altandøre fra Rationel kan åbnes via to funktioner: dreje og kip. Begge åbnefunktioner aktiveres med det arkitekttegnede paskvilgreb, døren er udstyret med. Mens drejefunktionen giver let adgang til vinduets yderside, når det skal pudses, er kipfunktionen velegnet til at klare den daglige udluftning. Derved kombinerer du en god ventileringsevne med et pudsevenligt vindue, når du vælger en altandør fra Rationel.

Kip

Dreje

Ventilering uden at åbne vinduer og døre

Du kan vælge at få leveret din altandør med en indbygget friskluftventil, så du kan ventilere din bolig uden at åbne vinduer og døre – også mens du ikke er hjemme. For at få den bedste effekt af friskluftventiler, bør du have mere end én. Derved kan luften komme ind et sted og strømme ud et andet.

Vær opmærksom på, at friskluftventiler kun bør fungere som et supplement til den daglige udluftning, hvor du åbner dine vinduer, hvis du ønsker et sundt indeklima.

Velegnet til etagebyggeri

Når du bruger altandørens drejefunktion, fungerer den ligesom en terrassedør. Da altandøre åbner indad, får du derved nem adgang til ydersiden af døren, når den skal pudses. Derfor er altandøre en velegnet løsning til etagebyggeri som fransk altan, da du let kan pudse døren udvendigt, uden brug af stige eller andre redskaber.

Betjening af en dreje-kipdør

Altandøren har et specielt beslag, som giver mulighed for at indstille vores døre i tre forskellige positioner ved brug af grebet:

Kipfunktion

For at aktivere altandørens kipfunktion skal du dreje grebet til en vandret position. Derved vipper rammen indad og giver en sprække på ca. 10 cm i toppen af døren mellem ramme og karm.

Drejefunktion

For at benytte dørens sidehængte funktion skal du dreje grebet til en lodret position, hvor bunden af grebet peger opad. Det tillader, at altandøren kan dreje indad og give en åbning ud til det fri.

Lukkeposition

Når du lukker vinduet, skal grebet drejes til en lodret position, hvor bunden af grebet peger nedad.

Altandøre i moderne design

Rationels altandøre produceres i den moderne lavenergiserie, Rationel AURAPLUS. Derved får du en løsning med et slankt, stilrent design, som passer flot til nyere dansk arkitektur. Samtidig sikrer det smalle design et stort rudeareal, der giver et maksimalt lys-indtag og masser af gratis solvarme i din bolig.

Nem vedligeholdelse med træ/alu

Rationel AURAPLUS er vores træ/alu-produkt. Det vil sige, at din nye altandør har en solid trækonstruktion af bæredygtigt træ, som blandt andet bidrager til dreje-kipdørens høje isoleringsevne. Derudover får du en aluminiumsprofil på dørens yderside, der kun kræver et minimum af vedligeholdelse, og som ikke skal males.

Høj energieffektivitet 

Altandøre leveres med energimærke A og 3-lags energiglas, der ikke blot forhindrer varmen i at slippe ud, men som samtidig bidrager til opvarmningen af din bolig.

Alle vores modeller opfylder de skærpede krav til vinduer og døre i bygningsreglementet, BR18. Med andre ord får du både høj energibesparelse og en fremsikret løsning med en altandør fra Rationel.

Guide til at vælge altandøre

Vælger du en skræddersyet altandør fra Rationel, kan du få tilpasset døren efter dine ønsker og mål. Med en skræddersyet løsning får du en række valgmuligheder om eksempelvis design, funktioner og tilvalg.

Vi har lavet nedenstående guide for at gøre det lettere for dig at bestille en altandør. I guiden kan du finde viden om følgende emner:

  • Farvemuligheder
  • Energisprosser
  • Lysningsnot
  • Funktionsglas

Valg af farve

Farven på din altandør er med til at præge udtrykket på din boligs facade. Hos Rationel kan du vælge mellem en bred palet af farver til din altandør. Derved kan du finde en farve, der passer præcist til din smag. Når du skal vælge farven til din altandør, kan du desuden selv bestemme, om den ind- og udvendige farve skal være den samme.

Få inspiration og gode råd til farvevalget til din altandør.

Undgå overophedning med funktionsglas

Med altandørens slanke design får du et stort glasfelt, som giver en god isoleringsevne og bidrager til at opvarme dit hjem. Specielt på varme sommerdage kan det være med til at overophede din bolig. Ønsker du at nedsætte solens opvarmning af din bolig permanent, kan du tilvælge specialglasset Rationel Sun, der er et solafskærmende glas.

Derudover tilbyder vi også en lang række af andre funktionelle glastyper, så du kan tilpasse din nye altandør til dine behov.