Nybyggeri med sans for detaljen

Det skulle være moderne. Og det skulle være funktionelt. Sådan lød ønskerne, da Mads og Tina stod over for at bygge deres drømmehjem med plads til hele familien. Den moderne funkisvilla blev tegnet og opført af en nyhusproducent, og parret var inde over både små og store detaljer undervejs i processen.

Dørene og vinduerne blev nøje valgt ud fra mere end bare funktion – hos Mads og Tina er de en vigtig del af indretningen. Med sorte rammer og karme træder vinduerne tydeligt frem både ude og inde. Indefra rammer de udsigten smukt ind. Udefra er vinduer og døre med til at skabe balance i villaens samlede udtryk og binde de lyse mursten sammen med det mørke tag.

Mere lys fra oven med et bredt, fast vinduesparti over den dobbelte terrassedør

Overdækkede terrasser er skønne. Men ofte stjæler de også en del af dagslyset indenfor. Mads og Tina har fundet den perfekte løsning med et bredt, fast vinduesparti over den dobbelte terrassedør, der giver masser af lys til køkken-alrummet.

Terrassedøren har en vinduesprofil og derfor en smal konstruktion, der passer til de faste vinduespartier ved siden af. Dørens bredde sikrer en stor åbning, når den er lukket op og lader terrassen blive en del af huset.

Sort – hele vejen igennem

Skal det være sort, så lad det være sort. Rationel har som standard en lysegrå afstandsprofil mellem glaslagene, men når rammer og karme er sorte både ude og inde, kan det selvfølgelig også lade sig gøre at få sorte afstandsprofiler. Spørg efter sorte spacere hos din forhandler.

Vinduer med fast karm er et populært valg til store vinduespartier. Fastkarmsvinduer er en vinduestype, hvor glasset er sat direkte ind i karmen. Det gør, at vinduet ikke kan åbnes. Til gengæld får du et vindue, hvor glasset går helt ud til karmen. Det giver et stort lysindfald og maksimal energieffektivitet.

Hos Rationel producerer vi vinduerne efter dine ønsker og mål.

De sorte topstyrede vinduer er med til at give facaden et enkelt og harmonisk udtryk

Et fast vinduesparti ved siden af hoveddøren giver lys langt ind i gangen

Produkt information

Serie: Rationel AURAPLUS  – Træ/alu, energimærke A (3-lags glas)

Farve: Granitfarve G80 Sort (udvendig), RAL 9005 Sort (indvendig)

Tilvalg: Sorte afstandsprofiler

Priseksempler

Prisen på vinduer og døre varierer afhængig af materialevalg, størrelse, antal opdelinger, den valgte glastype med mere.

Vi har samlet en række priseksempler på forskellige vindues- og dørprojekter. De kan give dig en fornemmelse af prisniveauet og hjælpe dig i gang med at planlægge dit eget projekt.

Se flere inspirationscases