Rationel Vinduer

Rationel er en dansk virksomhed, der producerer vinduer og døre og sælger dem i både Danmark og udlandet. Hvert år sender vi 350.000 topmoderne vinduer og døre ud fra vores fabrikker – både til renovering og nybyggeri, klassisk og moderne byggeri.

”Vi kan stort set levere det hele,” siger administrerende direktør, Thomas Tvedergaard Larsen. ”I over 60 år har vores forretning hvilet på solidt håndværk. Det gælder stadig. Hos Rationel sætter vi en ære i god kvalitet.”

Alle Rationels produkter er designet og udviklet i vores udviklingscenter i Ringkøbing. Her har vi adgang til den rigtige arbejdskraft, vi har faciliteterne, og vi er en del af et førende forsknings- og udviklingssamarbejde omkring energi, dagslys og bæredygtighed. I november 2015 fordobler Rationel antallet af medarbejdere til forskning og udvikling, når en ny test- og udviklingsfabrik slår dørene op i Danmark. Fabrikken skal fra starten beskæftige ca. 45 mand og placeres i 5000m2 lokaler ved siden af den nuværende udviklings- og testafdeling på Vesterled i Ringkøbing.

"Vi har valgt at styrke vores innovationskraft", siger Thomas Tvedergaard Larsen. "Vi vil være absolut førende inden for innovation - også i fremtiden".

DEN FØRSTE ORDRE

Det hele begyndte i Sdr. Felding med en arbejdsom tømrer og en ordre på 31 staldvinduer.

Richard R. Nielsen havde som ung lærling fået det gode håndværk helt ind under huden. Hans mester ejede ikke en maskine dengang i 1930’erne, alt blev lavet med håndkraft, og de stolte traditioner hang ved, da Richard R. Nielsen som udlært svend købte sit eget værksted.

Den nyslåede mester skaffede sig nogle moderne maskiner og tog i 1954 imod sin første ordre på 31 staldvinduer. Værkstedet blev til en fabrik. Og med årene fik Richard R. Nielsen bygget en solid forretning op om det gode håndværk og gennemført kvalitet.

VINDUER OG DØRE, DER HOLDER

Godt 60 år senere beskæftiger Rationel 1.050 mennesker i Danmark, England, Irland og Polen. Og vi står stadig som garant for vinduer og døre, der holder. Til rusk og regnvejr. Indbrudsforsøg. Gennemtræk, teenagere og treårige. Og til et almindeligt hverdagsliv i travle familier, hvor vinduer og især døre bliver åbnet og lukket utallige gange år efter år.

Det er ikke bare noget, vi siger.

”Holdbarhed er noget, vi tester. Igen og igen. På alle leder og kanter”, siger administrerende direktør Thomas Tvedergaard Larsen.

BEDRE DAG FOR DAG

Nye vinduer og døre er en investering i fremtiden. De skal passe til husets stil, løfte energien og leve op til beboernes ønsker og behov. Det ved vi hos Rationel, og derfor arbejder vi hver dag på at udvikle vores produkter og gøre tingene lidt bedre. Det kalder vi Future Excellence.

Alle hos Rationel tager del i Future Excellence, der i sin essens går ud på at trimme, udvikle, optimere og skabe forbedringer på vores fælles arbejdsplads. Intet projekt er for stort, intet for lille. Vi søsætter på den pæne side af 100 projekter om året med fokus på alt fra kvalitet over forretningsgange til arbejdsglæde. Og hele tiden følger vi op på, om vi når vores deadline, følger vores strategi og indfrier vores mål.

Om Rationel