Decor-glas skaber privatliv

DECOR

Decor-glas er med mønster eller en matteret overflade som ikke er helt gennemsigtigt. Glasset reducerer det frie gennemsyn, og gør det svært at kigge ind. 

Decor-glas er det oplagte rudevalg for dig, som ønsker at få lysindfald i dine rum samtidigt med, at du gerne vil værne om privatlivet og skærme for nysgerrige blikke. Derfor anvendes decor-glas typisk i facadedøre og badeværelsesvinduer.

Fordele ved mønstret og matteret glas

Decor-glas er den perfekte kombination af funktionelt og æstetisk glas. Vælg glastypen, når du ønsker en kombination af følgende fordele: 

  • Afskærmning fra nysgerrige blikke
  • God gennemstrømning af dagslys
  • Et blødt og jævnt fordelt lys
  • Flere designmuligheder

“Se de forskellige glastyper fra Rationel, og vælg glasset med den funktion, der imødekommer dine behov.”

Decor-glas i flere design

Der er flere betegnelser for decor-glas som eksempelvis matteret glas, satinglas cotswold glas. Fællesnævneren for de forskellige typer af decor-glas er, at de udvisker detaljer, men stadig lader lyset, farver og svage silhuetter trænge gennem glasset.

Hos Rationel kan du vælge mellem seks forskellige typer af decor-glas i klassiske og moderne mønstre:

Satin matteret glas

Cotswold

Listral D

Silvit Hvid

Crepi (Klar glas C)

Klein Kathedral Hvid

Nem rengøring af mønstret glas

Det kan være vanskelige at rengøre en rude med mønstret glas, når den ujævne flade sidder på den udvendige side. På Rationel Decor-glas sidder mønstret altid indvendigt i selve ruden. Derved er det nemt at vaske og pudse ruden med Decor-glas.

Undgå lappeløsninger

Vi anbefaler ikke at sætte mat folie på ruden i stedet for at vælge matteret glas. Der risikerer at komme ridser i den påklistrede folie, men den største ulempe er, at ruden kan revne grundet spændinger i glasset, da folien kan forårsage forhøjet eller uensartet opvarmning. 

Bemærk: Glasindustriens garanti dækker ikke skader forårsaget af påklistret folie.