Følg vinduespudserens enkle råd til rene ruder og undgå kedelige striber. Det både pynter og betaler sig i længden.

Vidste du, at en professionel vinduespudser aldrig kunne drømme om at vaske sine klude med skyllemiddel? At hemmeligheden til at undgå striber ligger i skraberens gummikant? Og at det er fløjtende ligegyldigt, hvilken type sæbe man bruger til sine ruder?

Palle Rye er professionel vinduespudser gennem 26 år. Han har oparbejdet en vis erfaring ud i vinduespudsning og blanke ruder. Han fortæller, at det i bund og grund gælder om at være grundig med sæbevandet og hurtig med skraberen. Især hvis man pudser vinduer i solskin:

”Hvis solen står og bager ned på ruden, fordamper vandet som bare pokker,” siger Palle Rye. ”Og er ruden tør, kan man ikke køre skraberen glat hen over ruden, og så opstår der striber.”

Af samme årsag anbefaler mange, at man vasker sine vinduer i koldt vand i stedet for varmt, så vinduet holder sig vådt i længere tid, og man bedre kan nå over det med skraberen.

Forlæng vinduernes levetid

Udover at pynte kan jævnlig vinduespudsning også forlænge vinduernes levetid. Derfor vil vi hos Rationel gerne opfordre til, at man også vasker rammer og karme, når man alligevel er i gang med at pudse ruderne.

Hvis man et par gange om året fjerner snavs både udvendig og i alle false og kroge omkring ramme og karm, vil nye vinduer faktisk kunne holde i op til 40 år. Og bliver arbejdet gjort i tide, behøver det ikke være besværligt.

 

Tips og gode råd

Hvad skal man pudse vinduer i

Nogle sværger til eddikevand, andre til at bruge en særlig vinduessæbe, men ifølge Palle Rye fungerer almindeligt opvaskemiddel akkurat lige så godt. Det bruger han selv. Er vinduerne meget beskidte af eksempelvis sod, nikotin eller fugleklatter kan et lille skvæt salmiakspiritus i sæbevandet hjælpe med til at opløse snavset.

Brug skraberen til at pudse vinduer

Når vinduet er sæbet ind, skal vandet tørres af med en god skraber. Her er det en klassisk fælde at vælge en skraber med hårdt gummi i stedet for blødt. Det duer ikke. Gummikanten skal være blød, så skraberen kan få fat og glide let hen over vinduet.

Tør kanterne af med en klud

Den professionelle vinduespudser anbefaler, at man tørrer efter i kanterne med et gammelt viskestykke. Det må hverken fnulre eller have været vasket med skyllemiddel, som gør rene klude fedtede.

 

 

 

Læs mere om, hvordan du bedst vedligeholder dine vinduer og sikrer dem længst mulig levetid.

Rationels Brugervejledning

Psst…

Vil du hellere have en uddannet vinduespudser til at pudse dine vinduer, så husk, at du kan benytte servicefradraget til at dække en del af udgifterne. Fristen for indberetning til SKAT er senest 1. maj året efter udgifterne er afholdt.