Julebesøg hos familien

Julen er en dejlig tid med hygge og familietid … men også en tid, hvor mange hjem står tomme, hvilket kan give ubudne gæster gode ideer.  Du kan sagtens selv være med til at gøre livet lidt mere besværligt for dem, så de forhåbentlig mister interessen for dit hjem – her er nogle gode råd til dig

Julen er højsæson for tyveri, så inden du tager på juleferie bør du tjekke en ekstra gang, om du har sikret dit hus godt nok mod indbrud.

Tik tak. Tik tak.  ”Tiden er blandt tyvens værste fjender.”  Sådan siger Christian Østergård, der er specialkonsulent i Det Kriminalpræventive Sekretariat ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Han har arbejdet med indbrud og tyveknægte i godt 35 år og påpeger, at jo længere tid, en indbrudstyv skal bruge på at komme ind, jo større er risikoen for at blive opdaget af vagtsomme naboer.

”Derfor gælder det om at gøre det så bøvlet for ham at komme ind, at han giver op og går sin vej,” konstaterer specialkonsulenten. Undersøgelser viser, at hvis en tyv skal bruge over tre minutter på at bryde ind i et hus, så opgiver han og går et andet sted hen. Derfor er det en god i det at kaste et kritisk blik på sit hjem. Hvor længe kan det holde en tyveknægt ude?

Gode råd til at undgå indbrud i julen

  1. Få naboen til at holde øje i julen. Få naboen til at parkere sin bil i din indkørsel, hvis du ikke er hjemme, tømme postkassen eller sætte fodspor i sneen omkring dit hus, hvis der er faldet sne.
  2. Tænd lys og musik  Så virker det som om, der er nogen hjemme i dit hus. Brug tænd-sluk ure, så det ser naturligt ud. Slå evt. ringeklokken fra – det gør tyven usikker.
  3. Kig ind af dine egne vinduer, og se hvad tyven ser. Fjern værdigenstande, så de ikke er synlige. Undgå at trække gardinerne for.
  4. Forsink tyven ved døre og vinduer. Sørg for, at vinduer og døre er lukkede og låste, før du tager hjemmefra. Tjek også vinduer og døres tilstand. Hvis de er rådne, er de også nemme at bryde op. Sørg for at indbrudssikre udsatte vinduer og døre.
  5. Lås dit redskabsskur, så er det svært for tyven at få fat på værktøj eller en stige.
  6. Vær opmærksom på høj og tæt beplantning, som tyven kan skjule sig bag.

Få flere gode råd på Bolius.dk

Bo trygt

Bo trygt! arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem. Bag indsatsen står TrygFonden og Realdania sammen med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd. Læs meget mere på botrygt.dk. Her kan du også bestille et indbrudstjek.

Læs mere om sikring af vinduer.

Forsink tyven ved vinduer og døre

De fleste gamle vinduer kan brækkes op i løbet af få sekunder. Det kræver ikke ret meget andet end en syv-millimeter skruetrækker eller et lille koben. Moderne vinduer af god kvalitet med ekstra sikkerhedstiltag derimod kan være kropumulige at brække op uden masser af tid, tålmodighed og et seriøst stort koben. Tyvene har sjældent nogen af delene.

”Kommer du med halvanden meters brækjern over skulderen i et villakvarter, så vil selv den mest sløve nabo tænke ’det ser da ikke helt rigtigt ud, det her’ og så ringe til politiet.” siger Christian Østergård.

Han påpeger, at tyvene sjældent er interesseret i at smadre en rude for at komme ind. Det larmer. Det er besværligt at forcere glasskårene. Og det øger risikoen for at efterlade DNA-spor, hvis tyvene får den mindste rift. Derfor vil de hellere fjerne glaslisten og pille ruden ud eller brække vinduet op ved at splitte træværket ad.

Vinduer med sikringspakker

Den har vi luret hos Rationel Vinduer. Derfor laver vi generelt stærke vinduer med robuste beslag og sikkerhedslimet rude som standard. Vi arbejder sammen med politiet om at øge sikkerheden i danskernes vinduer og døre. Og vi har udviklet ekstra sikringspakker, som folk kan vælge til, fordi vi har en klar mission om at gøre tyvenes arbejde mere end almindeligt bøvlet:

Hærdede kolver. Topbeslag. Forstærket slutblik med skråtstillede skruer. Forstærkede lukkepunkter i låsen. Laminerede ruder… det er der ikke mange tyveknægte, der orker at gå i lag med. Uret tikker jo.

Læs om Rationels sikringspakker