En pladedør er en solid yderdør, som kan være både ind- og udadgående. Pladedøren er bygget op af en flerlagskonstruktion med en træfinér plade på både inder- og yderside. Du får en elegant yderdør med god isoleringsevne, når du vælger en pladedør fra Rationel.

Pladedøre er et godt valg til mange boliger. Det skyldes blandt andet den gode isoleringsevne samt mange forskellige designmuligheder, der gør, at pladedøre passer til både klassiske og moderne boliger.

Vær opmærksom på at dørpladen altid er udført i træfinér – uanset om du vælger en dør i træ eller i træ/alu. Det betyder, at hvis du vælger en træ/alu pladedør er det kun karmen, som har alubeklædning.

Fordele ved pladedøre

Der er flere fordele ved pladedøre, som gør dørtypen til et godt valg til mange boliger:
  • Stor designfrihed
  • Få lysindfald og udsyn med udskæringer
  • Kan designes med forskellige mønstre (spor)
  • Velegnet til både klassisk og moderne arkitektur
  • Stærk konstruktion der holder sin form
  • God isoleringsevne
  • Bundstykke med dræn

Stor designfrihed

Hoveddøren er din boligs visitkort, og med en pladedør har du stor frihed til at påvirke din boligs facade i netop den retning, du ønsker. Du kan få pladedøre med eller uden rudeudskæringer og udvendigt mønster. Du kan blandt andet vælge lodrette, antik, og sildebensmønstre, som kan give din pladedør et personligt udtryk. Den store designfrihed gør, at du både kan få en pladedør, som passer til en klassisk og en moderne stil.

Med Rationels Dørdesigner kan du klikke og lege med nogle af de designmuligheder, der findes indenfor pladedøre.

Få udsyn og lysindfald med udskæringer

Sæt et personligt præg på din bolig med en pladedør med rudeudskæring. Du kan vælge mellem udskæringer i forskellige former, størrelse og antal – det er helt op til dine ønsker og behov. Vær opmærksom på at rudeudskæringen er fremhævet med en glasliste, som ligger uden på dørpladen. Herunder ses et udsnit af populære udskæringer.

Cirkel

Fås i flere størrelser

Halv cirkel

Fås med og uden sprosser

Oval

Rektangel

Fås i flere størrelser

Kvadrat

Fås i flere størrelser

Kvadrat på spids

Fås i flere størrelser

​Se forskellige udskæringer herunder

(Tryk på billedet for at forstørre)

Synlig glasliste

​Glasudskæringen er fremhævet med en glasliste både på indvendig og udvendig side, som ligger uden på dørpladen. Vær opmærksom på, at glaslisten er monteret med synlige skruer på indvendig side.

Vil du se flere designmuligheder?

Mønster

Giv din pladedør et personligt udtryk ved at tilføje et mønster. Herunder ses de mest populære mønstre (spor). Som udgangspunkt leveres pladedøre kun med mønster på udvendig side, mens indersiden er glat. Ønsker du at få mønster på indvendige side af din dør, er det også muligt. Du kan også få forskellige mønstre inde og ude.

Mønsteret er fræset ned i dørpladen. Sporene er 3 mm dybe og 12,5 mm brede, uanset hvilket mønster du vælger. For at sikre tæthed og holdbarhed stopper sporene før fx sparkeplade, udskæring, tætningslister o.lign.

Uden spor

Lodrette spor

Sildebens spor

Oval spor

Antik spor

Velegnet til både moderne og klassisk byggestil

Du kan designe din dør som du vil, ved at mixe udskæringer, farver og mønstre. Vigtigst er, at du vælger en pladedør som du kan lide, som passer til dit hus og dine behov.

Se forskellige pladedøre herunder

(Tryk på billedet for at forstørre)

Stærk konstruktion, der holder

Pladedøre er en flerlagskonstruktion med 6 mm træfinér på både inder- og yderside, en kerne af højisolerende polystyren og en tynd aluplade bag overfladen af træfinér på begge sider af dørpladen. Det giver en solid dør, som ikke går ud af form, begynder at binde eller mister sin isoleringsevne.

Effektiv isolering

Pladedørens isoleringsevne er grundet kernen af polystyren god. Konstruktionen og korrekt vedligeholdelse (herunder maling hvert 3 år), sikrer at fugt og kulde ikke kan trænge ind i dit hjem. Derfor er pladedøren velegnet til det skandinaviske klima, som byder på meget regn og kulde.

Husk, når du skal købe døre…

En dør er meget mere end et flot udseende. Har du for eksempel tænkt på hvilket greb du ønsker? Skal bundstykket skal det være det være af træ eller komposit? Eller hvordan døren skal åbne?

Vi har lavet en tjekliste, så du er sikker på at du får det hele med.

Hængsling og åbningsretning af døren

Korrekt placering af hængslerne har stor betydning i forhold til brugsfunktion af din dør.

Når du skal afgøre, hvordan en dør er hængslet skal du altid se på døren fra den side, hvor hængslerne er synlige.

Dræn i bundstykket

På indadgående døre er bundstykket forsynet med et dræn. Når fx regnvand løber ned af dørpladen og rammer bundstykket, ledes det ned i drænet og væk fra døren.

OBS! Drænet skal rengøres jævnligt for at undgå, at det stopper til og kan øge risiko for vandindtrængning.

Paskvil med 3 lukkepunkter

Pladedøre fra Rationel bliver som standard leveret med et paskvillukkesystem med tre lukkepunkter. Ved normal betjening af grebet bliver det midterste lukkepunkt brugt. Du aktiverer det øverste og nederste lukkepunkt ved at føre grebet opad.

De tre lukkepunkter fæstner døren solidt til karmen og sikrer, at døren er helt tæt, mens trækket i døren er jævnt fordelt på hele dørpladen, for at døren ikke bliver trukket skæv med tiden. Derudover forstærker de to ekstra lukkepunkter pladedøren og gør den mere indbrudssikker end døre med kun ét lukkepunkt.

Skalsikring

Hos Rationel kan du vælge at få leveret din pladedør med en skalsikring, som er en lille magnet, du kan integrere i dørpladen og -karmen. Tilslutter du skalsikringen strøm, afgiver den en alarm, hvis dørplade og -karm bliver brudt fra hinanden. Derved fungerer en skalsikring som en ekstra sikring mod ubudne gæster.

Bemærk: Rationel leverer kun selve skalsikringen inklusiv en 6 meter ledning som stikker ud bag karmen. Vil du tilsætte sikringen strøm, skal du selv sørge for tilslutning til alarmsystem.