Trænger dine vinduer til at blive justeret i hængslerne? Få smurt tætningslisterne? Eller se en pensel? Efteråret er en glimrende anledning til at få kontakt til din indre handyman og sørge lidt for dine vinduer.

Skruetrækker. Silikonespray. Og måske en pensel og en klat maling. Ret meget mere behøver du ikke for at give dine vinduer et gør-det-selv-tjek, før vejret for alvor begynder at byde på regn og blæst.

Hvis du samtidig går hele vinduet efter med en våd klud og fjerne støv, spindelvæv og insekter fra alle hjørner og kroge, så risikerer du i hvert fald ikke, at kager af gammelt snavs hindrer vinduerne i at lukke helt tæt, så varmen ryger ud.

Klar til efterårsrengøring af vinduer

Læs mere om rengøring af vinduer

3 enkle tips

Her får du tre enkle tips til at give dine vinduer et grundigt efterårstjek:

justering af vinduer

1. Juster hængslerne, så vinduet åbner og lukker rigtigt

Det kan give træk og koste dyrt på varmeregningen, hvis et vindue hænger en smule eller ikke lukker rigtigt til. Det kan du let fikse ved at justere på vores hængsler og beslag, der er designet til at kunne fintunes. Læs mere her.

 

vedligehold tætningslister

2.  Hold tætningslisterne smidige og tætte

Giv tætningslisterne en kærlig våd klud hele vejen rundt- og slut eventuelt af med en smule silikonespray på en tør klud, så de ikke tørrer ud. Det kan du få i ethvert byggemarked. Se video om smøring og vedligehold

 

3.  Tjek, at malingen på træværket holder

Selv små sprækker og revner i malingens overflade kan give ballade med fugt, svamp og råd. Så fiks dem, før de bliver til større skader. Sandpapir og to lag maling er alt, hvad du behøver. Læs mere om maling af vinduer.