Websitet anvender cookies for at forbedre din oplevelse til statistik og markedsføring Læs mere her

X

Typer af topstyrede vinduer

Sorter faldende
Sorter faldende

Fordele ved topstyrede vinduer

De topstyrede vinduer er populære af flere grunde. Det skyldes i høj grad de fordele, som følger med det topstyrede vindue:

 • Velegnet til alle rum
 • Nem betjening med trinløs åbning
 • Effektiv udluftning med ventilering fra oven og neden
 • Hårdførhed: Topstyrede vinduer kan åbnes i stærk vind
 • Et sikkert valg til børneværelset
 • Skjulte beslag: Du undgår udendørs beslag i vinduessiderne
 • Tilvalg gør vinduet mere funktionelt

Børnevenligt vindue

Det topstyrede vindue er et godt valg til børneværelser, da vinden ikke blæser direkte ind på barnet ved udluftning. Når barnet bliver større, kan de selv åbne og lufte ud med den nemme og trinløse betjening.

Har du små børn, vil vi anbefale børnesikrede greb.

Trinløs betjening

Det topstyrede vindue åbner udad ved at give et let skub mod den nederste del af vinduet. Det giver en nem og brugervenlig betjening uden flere trin.

Energirigtige sprosser

Sprosser opdeler ruden på dit vindue i mindre felter, som giver en ekstra dimension til designet. Vores sprosser er limet på glasset, hvilket kaldes energisprosser. Det giver en bedre isoleringsevne end gennemgående sprosser, fordi ruden ikke brydes og derved kan skabe potentielle kuldebroer.

Effektiv udluftning

Når det topstyrede vindue åbnes, glider vinduesrammen lidt ned foroven. Det giver en bedre ventilationsevne, når luften kommer ind både nede fra og ovenfra.

Topstyrede vinduer med paskvilgreb kan låses, mens vinduet står lidt på klem. Vælger du en indbygget friskluftsventil, kan du lufte ud helt uden at åbne vinduet. Det sikrer et godt indeklima i dit hjem. Bemærk du får den bedste effekt, når dit hjem har flere udluftningsventiler. Det skyldes, at luften derved kan strømme gennem boligen og ud igen.

Guide til at vælge topstyrede vinduer

Det topstyrede vindue fra Rationel kan skræddersyes til dine mål og behov. Det betyder, at du kan vælge forskellige funktioner, materialer, farver og design, så du får det mest optimale vindue.

Læs nedenstående guide som gør det nemmere for dig, at bestille et topstyrret vindue. Guiden besvarer typiske spørgsmål om topstyrede vinduer og indeholder viden om:

 • Glastyper
 • Montering med bundnot
 • Med eller uden skalsikring?
 • Materiale og vedligeholdelse
 • Designmuligheder
 • Praktiske overvejelser
 • Tophængt vindue
 • Redningsåbning ved brand

BASIC eller PREMIUM glas

Når du skal vælge glas til dine nye topstyrede vinduer, kan du vælge mellem 2- eller 3-lags glas. Vinduer med 2-lags glas er vores BASIC model mens vinduer med 3-lags glas er PREMIUM modellen.

Begge varianter lever op til kravende i det nuværende bygningsreglement BR15, mens PREMIUM allerede lever op til de forventede krav i BR20.

Vores BASIC modeller har energimærke B, mens PREMIUM modeller er A-mærket. Dit valg afhænger af blandt andet af, hvor meget du ønsker at energirenovere din bolig. I nogle tilfælde er det mere fornuftig, at vælge en Basic model. F.eks., hvis du kun udskifter et par vinduer og i øvrigt ikke foretager andre energiforbedrende tiltag. Ved større energirenoveringer vil det derimod være en fornuftig investering at vælge en PREMIUM model.

Find dine lokale Rationel forhandlere og få hjælp til at vælge rigtigt.

Med eller uden skalsikring?

Ønsker du at styrke dit vindue mod indbrud, kan du vælge et topstyret vindue med skalsikring. En skalsikring er en magnet, som kan integreres i vinduets ramme og karm. Den kan tilsluttes strøm og vil afgive en alarm, hvis karm og ramme brydes fra hinanden af ubudne gæster.

Bemærk: Rationel leverer kun selve skalsikring. Ledningsføring og tilslutning som aktiverer skalsikringen følger ikke med.

Læs mere om indbrudssikre vinduer.

Materiale og vedligeholdelse

Når du skal vælge materiale til dine nye topstyrede vinduer afhænger det både af dine ønsker til design og vedligeholdelse. Hos Rationel kan du vælge mellem topstyrede vinduer i træ og i træ/alu.

Træ giver en masse fordele med høj isoleringsevne, lang levetid og et naturligt smukt udtryk. Vælger du topstyrede vinduer i træ/alu, får du de samme fordele som ved trævindue. Du slipper også for vedligeholdelse grundet den udvendige aluminium, som er særdeles modstandsdygtig for det danske klima.

Designmuligheder

Du har flere designmuligheder til topstyrede vinduer fra Rationel. Du kan eksempelvis vælge mellem de moderne modeller AURA/AURAPLUS eller de klassiske modeller FORMA/FORMAPLUS. Derudover er der mange farvemuligheder, hvor den indvendige farve ikke behøver være den samme som den udvendige ramme.

Vælger du sprosser til dine topstyrede vinduer, giver det designet et dekorativt og klassisk udtryk. Tænk over sprossernes placering – sidder de i øjenhøjde, kan det blive et irritationsmoment. Du har mulighed for forskellige inddelinger med sprosserne, som det ses af oversigten ovenfor. Der kan du også vælge kombinationsvinduer, der er sammensat af forskellige elementer eksempelvis en fast karm og topstyrede vinduer.

Topstyrede vinduer

Hos Rationel Vinduer producerer vi dine topstyrede vinduer efter dine helt individuelle ønsker og efter dine mål.

Hvis du vælger Rationel AURA/AURAPLUS leveres det topstyrede vindue som standard med vores arkitekttegnede greb, der lukker vinduet på tre punkter - også kaldet et paskvillukke. Rationel FORMA/FORMAPLUS serien leveres som standard med anverfere, men kan også leveres med arkitekttegnet greb og paskvillukke (tilvalg).

Friskluftventil til udluftning i dagtimerne kan leveres til både Rationel AURA/AURAPLUS og FORMA/FORMAPLUS