Rationel Vinduesskole

Rationel søger teknisk supporter

Pressemeddelelse | November 2021

 

Vinduesskolen for vinduesspecialister er tilbage

I løbet af vinteren slår Rationel igen dørene op for deres vinduesskole, hvor medarbejdere i trælasten og byggemarkederne bliver klædt godt på – med hands-on produkttræning og den nødvendige vinduesviden – til at sælge vinduer til både private og professionelle.

Hos vinduesleverandøren Rationel ser de frem til igen at kunne byde inden for, efter at Corona sidste år kom i vejen for den traditionsrige vinduesskole, der rækker mere end 20 år tilbage i tiden. Til december løber kurset nemlig af stablen igen:

– Vi glæder os meget til at komme i gang med undervisningen igen. Som den største leverandør af facadevinduer og døre til trælaster og byggemarkeder føler vi et stort ansvar for at dele ud af vores vinduesviden og klæde trælastmedarbejderne godt på, så de kan blive endnu bedre til at rådgive forbrugerne til at vælge de helt rigtige løsninger. Det er noget, vi bakker op om med forskellige tiltag, og vinduesskolen er ingen undtagelse, fortæller Thomas Christiansen, der er produktinstruktør hos Rationel og vinduesmand til fingerspidserne. I hele sit arbejdsliv har han beskæftiget sig med vinduer og døre, og denne erfaring trækker han på som fast underviser på vinduesskolen.

Vinduesspecialister i træning

Selvom et vindue umiddelbart fremstår som et simpelt produkt, kan det være en kompleks størrelse. For at kunne yde den rette rådgivning er det derfor afgørende, at trælastmedarbejderne er godt rustede, og her melder vinduesleverandøren sig på banen.

Vinduesskolen bygger på hands-on produkttræning, og deltagerne kommer dermed selv i spil, når de får lov at prøve kræfter med opmåling og skiller et vindue ad for at blive klogere på opbygningen: 

 – Det er vigtigt at have det rette fundament af vinduesviden hos trælasterne, så man kan besvare kundernes forskellige spørgsmål og vejlede bedst muligt. Derfor kommer vi med vinduesskolen hele vejen rundt, fortæller Thomas Christiansen og fortsætter:

– Efter kurset kan man kalde sig for vinduesspecialist, da man får et grundigt indblik i vinduets teknik, anvendelse, krav og regler. På vinduesskolen gennemgår vi bygningsreglementet og giver også tips til alt det, man med fordel kan sige videre til tømreren. Vi udfører også en indbrudstest, der demonstrerer, hvor svært det er at bryde ind ad Rationel-vinduer.

Viden sælger vinduer

Ifølge Rationel kan både nye i faget og de mere garvede have gavn af en tur på skolebænken i vinduesskolen:

– Vi oplever, at trælastmedarbejderne lægger vægt på at holde sig up to date med branchen. Generelt efterspørger de mere viden, da viden giver tryghed. Derfor er det vigtigt for os at sikre, at de bliver mere sikre i at sælge vinduer og er godt klædt på igennem hele processen fra tilbudsgivning til levering. For trælastfolk, der er gode til at sælge vinduer, sælger mange vinduer, lyder det afrundende fra Thomas Christiansen.

Efter planen afholder Rationel en række kurser henover vinteren, og kurserne foregår på adressen i Herning.

Kontaktoplysninger

For yderligere information, kontakt

Thomas Christiansen | Produktinstruktør og underviser på vinduesskolen, Rationel
+45 2090 0206 | tch@dovista.dom

Om Rationel

Rationel er et anerkendt kvalitetsbrand inden for facadevinduer og døre. Vores produkter skræddersys efter kundens ønsker og behov og passer både til nybyggeri og renovering. For det blotte øje er alle vinduer og døre måske ens. Sådan er det ikke for os. Vi ser forskellen, og vi er drevet af detaljen.

Rationel har mere end 60 års erfaring med vinduer og døre. Hver dag gør vi os umage for at leve op til kundernes forventninger. Vi tager ansvar både, når det gælder vores produkter og det samfund, som omgiver os.

Rationel er danskejet og indgår i DOVISTA A/S, som består af en række førende døre- og vinduesvirksomheder og brands i Europa. DOVISTA A/S ejes af VKR Holding, der beskæftiger ca. 16.000 medarbejdere i mere end 40 lande. Læs mere om Rationel