Spar på energien med 3-lags vinduer

Rationel søger teknisk supporter

Pressemeddelelse | Juni 2022

 

Spar på energien året rundt

Energipriserne er steget ekstraordinært i år, og der kan være mange penge at spare ved at skrue ned for energiforbruget. Trods begyndende sommertemperaturer er det et godt tidspunkt at få kigget boligen efter i sømmene, så vi kan spare på energien, når de koldere måneder indtræffer. Her er en række tips til at energioptimere boligen til gavn for både pengepungen og klimaet.

 

Når solen skinner udenfor, glemmer man nemt alt det, der handler om kulde og el- og varmeregninger. Det er dog ikke kun om vinteren, at der er penge at spare på energiforbruget. Med øje for både kortsigtede og mere langsigtede tiltag kan man spare på energien året rundt.

Udskift de gamle apparater og vaner

Priserne på el er steget kraftigt, og stigningerne fra januar 2021 til januar 2022 betød ifølge Videnscenter Bolius, at en gennemsnitlig dansker skal betale knap 1.000 kr. ekstra om året for el.

Blandt de klassiske sparetips finder man bl.a. opfordringer til at slukke for lyset og andre apparater, der ellers står på standby og bruger strøm. Især maskiner af ældre dato sluger meget strøm, og slukkes disse i stedet for at stå på standby hele tiden, kan en familie spare op til 500 kr. om året. Det kan være værd at overveje, om de gamle maskiner kan skiftes ud med nye elapparater, der har en god energimærkning.

Man kan også spare ved at ændre sine vaner. Man kan f.eks. hænge vasketøjet til tørre udenfor i stedet for at tænde for tørretumbleren, og så kan man være opmærksom på at fylde vaske- og opvaskemaskinen helt op, så de ikke behøver at køre så ofte.

Hold på varmen med energivinduer

Når vi vil spare energiforbruget og dermed gøre varmeregningen mindre, spiller vinduerne en afgørende rolle. En tommelfingerregel siger, at ca. 7% af et hus’ varme forsvinder gennem vinduerne. Er de dårligt isolerede og slidte vil varmetabet være væsentligt højere.

Ifølge bygningsreglementet skal vinduer til renovering og nybyggeri i Danmark være A-mærket. Rationels A-mærkede vinduer er forsynet med 3-lags energiruder. De sikrer optimal udnyttelse af den gratis solvarme, og man sparer dermed på varmeregningen.

– Energivinduer fra Rationel er ikke bare energineutrale. De bidrager rent faktisk til en positiv energibalance, fordi vinduerne lukker mere sollys og –varme ind, end de lukker ud. Den gode isoleringsevne kombineret med et design, der lukker mest muligt dagslys og gratis solvarme ind, betyder, at Rationels vinduer skruer ned for CO2-udslippet og for varmeregningen, forklarer Thomas Christiansen, der er salgskonsulent hos Rationel med over 30 års erfaring fra vinduesbranchen.

En lille temperaturforskel giver en stor effekt

Et af de mest populære råd til at spare på el og varme er at skrue ned for temperaturen. Hvis temperaturen sænkes med blot én grad, reduceres varmeregningen nemlig med omkring fem procent. Så er der varme at hente i en tykkere sweater og uldsokker. Dette er, for de fleste, løsningen på kort sigt, for ingen gider fryse i eget hjem.

En mere langsigtet og holdbar løsning er netop at skifte til 3-lags energivinduer, som altså bidrager med varme til boligen. Så kan du roligt pakke den ekstra sweater og uldsokkerne væk igen.

Kontaktoplysninger

For yderligere information, kontakt

Thomas Christiansen | Produktinstruktør hos Rationel
+45 2090 0206 | tch@dovista.dom

Om Rationel

Rationel er et anerkendt kvalitetsbrand inden for facadevinduer og døre. Vores produkter skræddersys efter kundens ønsker og behov og passer både til nybyggeri og renovering. For det blotte øje er alle vinduer og døre måske ens. Sådan er det ikke for os. Vi ser forskellen, og vi er drevet af detaljen.

Rationel har mere end 60 års erfaring med vinduer og døre. Hver dag gør vi os umage for at leve op til kundernes forventninger. Vi tager ansvar både, når det gælder vores produkter og det samfund, som omgiver os.

Rationel er danskejet og indgår i DOVISTA A/S, som består af en række førende døre- og vinduesvirksomheder og brands i Europa. DOVISTA A/S ejes af VKR Holding, der beskæftiger ca. 19.900 medarbejdere i mere end 38 lande. Læs mere om Rationel