Indbrudssikring og tryghed

Rationel søger teknisk supporter

Pressemeddelelse | Januar 2022

 

Hjælp dine kunder til et tryggere hjem med indbrudssikring af vinduer og døre

Januar. En måned hvor mange ser tilbage på året, der er gået på godt og ondt. Det gælder også indbrud, og dette tilbageblik kan være en god anledning til at tage en snak med dine kunder om indbrudssikring af boligen. For ingen ønsker ubudne gæster.

 

Ferier er højtid for indbrudstyvene. Selvom Corona har gjort det sværere at være indbrudstyv, fordi de fleste har været bundet til hjemmet, så sker indbrud fortsat året rundt og i alle egne af landet.

Inden længe tager vi hul på sæsonen for renoveringer og nybyggeri. Derfor er det også almindelig sund fornuft at drøfte indbrudssikring med dine kunder i dag.

Sikring af vinduer udgør stort potentiale for at nedbringe indbrud

Helt friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der i tredje kvartal i 2021 blev begået 13 pct. færre indbrud sammenlignet med samme kvartal året før.

I 2020 blev der anmeldt i alt 17.529 indbrud i Danmark, og selvom antallet af indbrudsanmeldelser har været stabilt faldende siden 2011, så bliver alt for mange danske hjem stadig ramt af indbrud.

Hos vinduesproducenten Rationel glæder man sig over de positive tal, men Thomas Christiansen, der er produktinstruktør med mere end 30 års erfaring fra vinduesbranchen, mener, at potentialet for at nedbringe antallet af indbrud endnu er stort.

– Vi ser fortsat, at vinduerne er indbrudstyvens fortrukne indgangf. Hos Rationel gør vi det så svært som muligt for tyven at få adgang, da alle vores produkter har flere indbrudshæmmende detaljer, fortæller Thomas Christiansen.

Gør det let for kunden og svært for tyven

Der findes i dag ingen krav til vinduer og døre, når det gælder indbrudssikring i Danmark. Men hos vinduesproducenten tester man dog allerede alle produkter ved en særlig Secured By Design-test, da det er et krav på blandt andet det engelske marked.

– Kunderne skal altså ikke tilvælge indbrudssikring. Det følger med som standard for alle Rationels produkter. Både døre og vinduer, understreger Thomas Christiansen og uddyber:

– Alle Rationels vinduer og døre er med trepunktslukning. Vinduerne er bagkantssikrede bestående af metalbeslag som gør, at man ikke kan brække bagkanten. Derudover sikringslimer vi ruden, så den er fastlimet i alle fire hjørner.

Men tryghed er en individuel sag, derfor tilbyder Rationel også en udvidet sikringspakke:

– Pakken kommer blandt andet med tilvalg af en Rationel Secure rude med lamineret glas og en sikringsdørplade, afslutter Thomas Christiansen.

Kontaktoplysninger

For yderligere information, kontakt

Thomas Christiansen | Produktinstruktør hos Rationel
+45 2090 0206 | tch@dovista.dom

Om Rationel

Rationel er et anerkendt kvalitetsbrand inden for facadevinduer og døre. Vores produkter skræddersys efter kundens ønsker og behov og passer både til nybyggeri og renovering. For det blotte øje er alle vinduer og døre måske ens. Sådan er det ikke for os. Vi ser forskellen, og vi er drevet af detaljen.

Rationel har mere end 60 års erfaring med vinduer og døre. Hver dag gør vi os umage for at leve op til kundernes forventninger. Vi tager ansvar både, når det gælder vores produkter og det samfund, som omgiver os.

Rationel er danskejet og indgår i DOVISTA A/S, som består af en række førende døre- og vinduesvirksomheder og brands i Europa. DOVISTA A/S ejes af VKR Holding, der beskæftiger ca. 16.000 medarbejdere i mere end 40 lande. Læs mere om Rationel