Få ubegrænset udsyn med panoramavinduer

Et panoramavindue er karakteriseret ved store vinduespartiers ubrudte vinduesflader. Ofte en kombination af et fast vinduesparti og en terrassedør eller skydedør. Det bruges typisk på steder, hvor du ønsker fri udsyn til den gode udsigt. Med et panoramavindue udvisker du grænsen mellem ude og inde.

Store panoramavinduer er ikke kun med til at åbne boligen op og give mere lys.

Vinduerne former også husets facade og giver huset karakter.

Luk lyset ind. Store faste glaspartier giver et fantastisk lysindfald – selv på en regnvejrsdag. Ved at vælge faste partier kan glasfladerne i vinduerne blive meget større og udsigten mere uforstyrret.

Panoramavinduer er – uanset om de er vandrette eller lodrette, med et stort glasfelt eller opdelt i flere felter geniale til at understrege formen på et rum, forbedre udsigten og lade det naturlige lys strømme ind.

Masser af dagslys

Efter en totalrenovering fremstår parcelhuset fra 70´erne som nyt og moderne – med masser af dagslys og et godt indeklima.

Funkisvilla til børnefamilien

Moderne og funktionel villa tegnet og opført af en nyhusproducent med flotte detaljer og vinduesløsninger.

Hvad koster panoramavinduer?

Det lyder dyrt, men det behøver det faktisk ikke at være. Da det ofte består af store faste felter uden en masse opdelinger er prisen overraskende lav sammenlignet med andre varianter.

Hvor stort kan et panoramavindue være?

Panorama er i ordets betydning et stort vindue. Og derfor er der begrænsninger i størrelsen – både på de ubrudte flader og når du laver sammenstillinger. Se max mål her og spørg vores support, hvis du er i tvivl.

Tommelfingerreglen er 5 m2​

Vi kan lave elementer der har en maksimal bredde eller højde på 3600 mm. 2 sider må dog ikke samtidig overstige 2388 mm. Elements samlede vægt spiller også en rolle for den maksimale størrelse på dit panoramavindue. I diagrammet kan du se, hvor grænserne går. Og hvornår du skal opdele dit element med en gennemgående post.

Værd at vide når du vælger panoramavinduer

  • Glasvægten har indflydelse på hvor stort et vindue vi kan producere, som lever op til vores skrappe krav til holdbarhed
  • Glas med specielle egenskaber som fx lyddæmpende, solafskærmende eller sikkerhedsglas vejer mere en standard lavenergiglas. Det skyldes belægning og tykkelse af glasskiverne som ruden er opbygget af.
  • Vær opmærksom om din placering af dit panoramavindue gør det værd at overveje personsikkerhedsglas

Uden gennemgående post

Med gennemgående post

Hvad er en gennemgående post – og hvad betyder det visuelt?

Til venstre en vinduesfacade uden gennemgående post. Til højre en facade opdelt med en gennemgående post. Den gennemgående post opdeler elementet i flere adskilte glasdele. Dermed fordeles glasvægten og øger størrelsen på det vinduesareal du kan få.
Du kan altid se et elements samlede vægt på dit tilbud eller få vægten oplyst hos vores tekniske supportafdeling. Husk altid at anvende korrekt løfteudstyr til montagen.

Den direkte linje til en fagmand

Du kan ringe, skrive eller chatte med vores erfarne support-team. De sidder klar alle hverdage fra kl. 08:00.