Et rart sted at være ...

Vi er sat i verden for at sælge vinduer og døre. Det er klart. Men der er masser af andre ting, der også betyder noget for os i hverdagen.

Vores arbejdsplads skal være et rart sted at være, vi skal være gode til at arbejde sammen og passe på hinanden som kolleger. På den måde er vi ret bevidste om, at morgendagens arbejdsglæde og succes hviler på den kultur, vi skaber i dag.​

Husets fire leveregler

Vi har nedfældet fire leveregler, som vi hver dag forsøger at efterleve. For kundernes skyld. Kollegernes. Og vores egen. Reglerne handler om at:

  • Forstå kunden og udvise respekt og ordentlighed
  • Tage ansvar for at levere den bedst mulige kvalitet
  • Arbejde efter fælles mål som en del af et hold
  • Spille sine kolleger gode, udvise tillid og gøre sig fortjent til det samme

Højt til loftet og smukke vinduer

​For ti år siden lignede Hernings gamle turbinehal ikke et sted, nogen ville placere 65 skriveborde. Det rå betongulv var plettet af olie, og selv ganske svage lyde flaksede rundt og blev hængende længe i den tomme hal.

Det er lige noget for os, mente ledelsen, da man i 2011 flyttede hovedkontoret til Herning fra Sdr. Felding. Turbinehallen er bygget i 1907 og passer godt til en vinduesfabrikant med sans for traditioner og godt håndværk.

Lyset falder smukt ind gennem de store vinduer, og efter en nænsom ombygning er hallen i dag forvandlet til et moderne kontor. Stadig med højt til loftet og svimlende vinduer, men nu med dæmpet akustik og et sundt indeklima.

Vi har det godt sammen

Vi er en broget flok her hos Rationel, men vi har det godt sammen – både før og efter fyraften. Nogle går ture sammen hver dag i frokostpausen. Andre følges til maratonløb.

Vores personaleforening sørger for arrangementer som ølsmagning, familieudflugter, biografture, cocktailaftener og ræs i gocart – det er ikke svært at komme i godt selskab som medarbejder hos Rationel.

Støtte fra Medarbejderfonden

VKR Gruppens egen medarbejderfond har i mere end 30 år hjulpet vores medarbejdere og deres familier i særlige situationer. Det kan være i tilfælde af ulykkelige hændelser, bidrag til børns uddannelse eller støtte til seniorklubber for pensionerede medarbejdere.

”Vi er der for hinanden og træder til, når nogen har brug for hjælp,” sagde Lars Kann-Rasmussen i 2014.

”Sådan er ånden i VKR Gruppen, for sådan mente min far, Villum Kan Rasmussen, det skulle være i en mønstervirksomhed.”

​Ledige stillinger

Rationel vinduer er en virksomhed i konstant udvikling. Vi er altid på udkig efter nye, dygtige kolleger, der brænder efter at udvikle virksomheden sammen med os.