Velkommen til et stort udvalg af dørløsninger

Døren er det første du ser, og den er med til at give huset karakter. Det er her du tager imod dine gæster og byder dem velkommen.
Vi har udvalgt en række populære løsninger, som kan inspirere dig i dit valg. Lad dig ikke begrænse – alt kan næsten lade sig gøre – uanset ønsker til farver eller udformning. Det er vigtigt, at hoveddøre og andre yderdøre passer til husets stil. Derfor er der god grund til at bruge lidt ekstra tid på at vælge husets døre og finde dem, der passer lige netop til dit hus.

Døre med store glasfelter og masser af naturligt lys

Vælger du en hoveddør med stort glasareal, byder du både dine gæster og lyset velkommen. Vælg et stort ubrudt glasfelt eller opdel døren i mindre felter. Det er dit valg.
Klynge
Klynge
Klynge
Et glasfelt i en enkelt dør
Eller lad døren indgå i en stor glasvæg

Opdel din dør med elegante sprosser

Med vores slanke energisprosser deler du glasset på en enkel måde. Det er smukt at se på – både ude og inde.
Elegante krydssprosser, der flugter med det faste vinduesparti
Sprosserne deler elegant glasset i 8 lige store felter

Døre med glas og fyldinger

Vil du skærme for nysgerrige blikke eller skjule skoene i entreen kan du tilføje fyldinger i dele eller i hele døren. Du kan vælge to typer i fyldinger. En friset udgave, der har en lille fordybning i pladen eller en glat udgave uden fordybning.
Glat fylding
Friset fylding

Læs flere detaljer om denne dørtype

Denne dørtype, hvor du kan kombinere store glasfelter, elegante sprosser og fyldinger hedder rammedøre. Se flere detaljer om dørtypen og lær mere om dørens opbygning.

Døre med små glasfelter

Kombiner det helt enkle dørdesign med en udskæring. Du kan både vælge rektangulære, runde og kvadratiske ruder. Størrelse og placering kan variere.

Udvid din dør med et fast vinduesparti

Sæt din dør sammen med et fast vinduesparti. Du bevarer privatlivet, det ser godt ud og lader lyset strømme ind i rummet.
Du kan designe vores vinduespartier, så de matcher din dør. Alle vores døre kan kombineres med et fast vinduesparti i siden eller i toppen. Her kan du se et par eksempler:

Døre med mønstre

​Det helt enkle dørdesign kan brydes med et mønster (sporing), der er fræset ind i dørpladen. Du kan vælge mellem en række forskellige mønstre, fx et lodret mønster som her. Klik her for at se flere muligheder med mønstre.

Læs flere detaljer om denne dørtype

Dørtypen med stor designfrihed og unikke udskæringer hedder en pladedør. Se flere detaljer om dørtypen og lær mere om dørens opbygning.

Farver

​To farver af samme sag. En hvidmalet dør får rummet til at virke større og fungerer godt indvendigt. Men det betyder ikke, at døren også skal være hvid på den udvendige side.
Du behøver ikke, at gå på kompromis med det udvendig udtryk. Her kan du sagtens vælge en anden farve – lige den du ønsker, som passer bedst til husets stil.

Antrazitgrå ude
Hvid inde

Greb

Et godt greb er vigtig for dig og for døren. Hvordan det skal se ud, er helt op dig dig, Derfor er det et tilvalg. Vi kan tilbyde et Rationel greb, som er et gedigent og funktionelt greb i et enkelt design. Men hvis du ønsker et andet design eller løsning, kan du frit vælge dette. Det kan fx være greb med kodelås eller et helt unikt greb, du har fundet i Frankrig. Ikke alle greb passer. Tjek altid specifikationerne på grebet, før du bestiller det. Hvis du er i tvivl, kontakt Rationels supportteam.
Langskiltet greb
Roset greb
Greb med kodelås
Greb fra anden arkitekt

Ekstra beskyttelse mod slitage

​Nogle indgange er mere trafikerede end andre. Sparkepladen er en funktionel detalje, der beskytter de mest udsatte døre mod dagligdagens slidtage. Sparkepladen er et tilvalg.
Med sparkeplade
Uden sparkeplade

Maksimalt 25 km til nærmeste forhandler

Vil du gerne se og mærke vores produkter og tale med en fagmand så besøg dit lokale byggemarked eller trælast. Du finder os hos mere en 250 forhandlere.