Moderne og bæredygtigt

I en gammel bydel i Odense ligger et nyt typehus opført i bæredygtige materialer. Her er naturskifer og trælister på ydervæggene, klimavenligt fundament og vinduer af typen Rationel AURAPLUS, som lukker mere varme ind end ud.

De store vinduer og terrassedøre bader huset i dagslys. Og med slanke profiler holdt i sort både ude og inde passer vinduer og døre perfekt til husets stramme design.

De store vinduer og terrassedøre bader huset i dagslys

Døre på stribe

De store vinduespartier med terrassedøre giver næsten fornemmelse af at være i en havestue – masser af lys og udsigt til det grønne udenfor. Dørene binder terrassen og have sammen med køkken-alrummet og trækker naturen indenfor.

Store glaspartier lader lyset strømme frit

Du kan kombinere vores døre og vinduesmodeller på mange måder. Sæt for eksempel terrassedøren sammen med store faste vinduespartier. Det giver et flot udsyn og bringer lyset fra haven langt ind i stuen. Og med faste vinduespartier foroven bliver det samlede glas felt større og giver ekstra lys til din bolig.

Lad elementerne gå til gulvet. Det får rummet til at se større ud.

Terrassedøre med vinduesprofiler har et let udtryk og ligner mere vinduer end døre.

​En dør kan også være et vindue

En terrassedør med vinduesprofil er en terrassedør med samme rammeproportioner som et vindue. Den eneste visuelle forskel fra vinduerne set udefra er, at terrassedøren med vinduesprofil leveres med et smalt dørtrin i stedet for en vinduesbundkarm De passer godt sammen med fastkarmsvinduer og flugter med vinduesrammerne.  Det giver således facaden et harmoniske og roligt udtryk.

Lysindfald og privatliv på samme tid

Decor-glas er med mønster eller en matteret overflade som ikke er helt gennemsigtigt. Glasset reducerer det frie gennemsyn, og gør det svært at kigge ind.

Der findes flere forskellige typer matteret glas eller Decor-glas, som det også kaldes. Satinglas er en af de typer man kan vælge. Fællesnævneren for de forskellige typer af decor-glas er, at de udvisker detaljer, men stadig lader lyset, farver og svage silhuetter trænge gennem glasset.  Decor-glas anvendes typisk i facadedøre og badeværelsesvinduer.

Vinduer mod flere verdenshjørner giver et skønt lysindfald

Kombiner som du vil

Her har man sammensat et sidehængt vindue med et fast vinduesparti og placeret vinduerne i et hjørne, så man kan kigge ud til haven fra to sider.

Leg med facade-elementer

Ude fra har man kombineret vinduespartiet med træpaneler, som spiller godt op imod det sorte vinduer og giver hele vinduespartiet karakter.

Priseksempler

Prisen på vinduer og døre varierer afhængig af materialevalg, størrelse, antal opdelinger, den valgte glastype med mere.

Vi har samlet en række priseksempler på forskellige vindues- og dørprojekter. De kan give dig en fornemmelse af prisniveauet og hjælpe dig i gang med at planlægge dit eget projekt.

Se flere inspirationscases