Med udsigt til mark, eng og egen sø

Når man bygger et hus langt ude på landet mellem marker og enge, kan vinduerne nærmest ikke blive store nok. Slet ikke, når man også har egen sø med ænder og svaner på træk ligesom Jan og Tille.

Husets kombinerede stue og køkken er udstyret med hæve-skydedøre og faste vinduespartier i størrelse XL, hvor glasset går til gulvet og strækker sig over flere meter i bredden. Gange to. Både mod nord og mod syd. De store vinduespartier trækker markerne, himlen og årstidernes skiften ind i hjemmet og skaber lys og luft, der hvor parret opholder sig mest.

Parret har valgt sprosser i husets små vinduer og tilføjet buer over hoveddøren og på terrassedøren i gavlen for at få huset til at passe til omgivelserne.

”Det er jo på landet,” siger Jan. ”Derfor har vi forsøgt at holde en lidt gammel stil og synes selv, at det er lykkedes meget godt. Vier i hvert fald vældig glade for det.”

Det er så dejligt ude på landet…

De to gavlvinduer er ligesom husets andre små vinduer udstyret med sprosser og træværk sort som ibenholt for at passe til de landlige omgivelser.

Vælg greb for mere sikring

De klassiske vinduer er født med anverfere, men fås også med moderne, arkitekttegnede greb, som parret her har valgt. Det særlige lukkesystem øger sikkerheden.

Hæveskydedøre

Skydedøre sparer plads og gør det let at regulere åbningens størrelse.

Nem betjening

Du kan fastholde hæveskydedøren i en vilkårlig åbningsposition ved at dreje grebet ned til dets lukkeposition. Herved fastholdes døren i den givne position. Det kan eksempelvis være praktisk, når du vil lufte ud i din bolig.

Hoveddøren har fået selskab af fem faste glaspartier, der næsten får entreen til at gå i et med marker og gårdsplads. Buen hører til, når man bor på landet, synes Tille og Jan.

Få lyset ind i baggangen

Selv en lille rude i bagdøren kan give et fint lysindfald og skabe liv og luft indenfor. Her med en enkelt sprosse på kryds og tværs, så det passer til resten af huset.

Med buet overkarm

Vinduer og døre behøver ikke at være så firkantede. Her har parret valgt en terrassedør med buet overkarm for at følge den landlige stil.

Store skydedøre og store, faste glaspartier. Tille og Jan har skruet helt op for udsigten og det naturlige dagslys i deres kombinerede stue og køkken.

”Man kan godt få nogle timer til at gå med bare at sidde med en kop kaffe og kigge ud,”
– Jan, husejer

Priseksempler

Prisen på vinduer og døre varierer afhængig af materialevalg, størrelse, antal opdelinger, den valgte glastype med mere.

Vi har samlet en række priseksempler på forskellige vindues- og dørprojekter. De kan give dig en fornemmelse af prisniveauet og hjælpe dig i gang med at planlægge dit eget projekt.

Se flere inspirationscases