Parcelhuset fik nyt liv

Parcelhuset i Kolding ligger ret perfekt. Kvarteret er attraktivt, og den skrånende grund giver udsyn og luft, men selve huset fra 1970’erne var blevet en kende træt. Både ude og inde. De originale vinduer i mørkt træ slugte en del dagslys uden helt at holde på varmen, og det gule parcelhus trængte i det hele taget til en kærlig og temmelig grundig hånd. Så det fik det. Ejerne var glade for arkitekturen og husets proportioner, men udtrykket skulle være moderne, funktionaliteten højere og indeklimaet bedre. I dag står huset skarpt med moderne træ/alu-vinduer, der passer godt til en moderne byggestil med smalle profiler og arkitekttegnede greb. Den udvendige profil af aluminium kræver et minimalt vedligehold og sparer ejerne tid i en travl hverdag.

Solafskærmende glas

Vinduespartierne i stuen er store og vender mod syd. For at undgå overophedning og sikre det gode indeklima har ejerne fået solafskærmende glas i vinduerne på hele den sydlige facade. Det skærmer for solens stråler og forhindrer, at der bliver for varmt indenfor.

Der er en fin balance mellem, hvornår der er for lidt sollys, og hvornår man føler sig generet af det. Du kan tilvælge solafskærmende glas i dine vinduer. Det holder både generende lys ude og forhindrer, at det bliver for varmt, og således får du den største glæde af sollyset. Læs mere om Rationels Solafskærmningspakke.

Børnesikring til små pilfingre

Grunden skråner, så flere af vinduerne mod syd er placeret højt over terræn. Derfor har ejerne fået sikret dem alle med arkitekttegnede greb med indbygget børnesikring, der gør det nødvendigt at bruge begge hænder for at åbne vinduet. Vælg Rationels Børnesikringspakke og få sikre og trygge rammer, så dine børn kan udforske, uden at du skal bekymre dig. På yderdøren har man også tænkt på sikkerhed. Her har ejerne valgt at at børnesikre døren en ekstra cylinderlås.

Og udover at sikre trygge rammer for børnene, så det hjælper også med at holde tyven ude. Børnesikringen kan nemlig gøre det ekstra svært for tyven at bryde ind.

Topstyret vindue med indbygget børnesikring i det arkitekttegnede greb

Klynge
Klynge
Klynge

Som ektra sikring er yderdøren monteret med dobbelt låsekasse

Puds vinduerne indefra

Vinduer, som er højt placeret, fx på førstesal,  kan være lidt af en kunst at få pudset. Med pudse-beslag kan vinduet vendes, så arbejdet med vand og spand kan klares indefra. Hvis man ønsker vinduer monteret med et pudse-beslag, er det et tilvalg. Læs mere om Vinduespudse-pakken.

Produktinformation

Serie: Rationel AURAPLUS – Træ/Alu energimærke A (3-lags glas)

Farve: RAL 9005 Sort (udvendig), RAL 9010 Hvid (indvendig)

Tilvalg: Greb med børnesikring, friskluft ventiler og Solafskærmningspakken

 

Priseksempler

Prisen på vinduer og døre varierer afhængig af materialevalg, størrelse, antal opdelinger, den valgte glastype med mere.

Vi har samlet en række priseksempler på forskellige vindues- og dørprojekter. De kan give dig en fornemmelse af prisniveauet og hjælpe dig i gang med at planlægge dit eget projekt.

Se flere inspirationscases