Harmonisk og fin som i 1928

Den er flot, villaen fra 1928. En klassisk murermestervilla med sin egen stilfærdige arkitektur, opført i gedigne materialer og en kvalitet, der har vist sig at være langtidsholdbar. Den slags skal man værne om. Derfor er det også vigtig, at en modernisering og istandsættelse af murermestervillaen gennemføres med stor respekt for det autentiske, så huset, som i dette tilfælde, bevarer sin smukke og enkle stil. Vinduernes udseende og placering har stor betydning for det harmoniske udtryk i murermestervillaen, da en forkert inddeling eller dimension meget let kan virke forstyrrende for det samlede udtryk.

Det autentiske virker

Ejerne har sat villaen nænsomt i stand fra kælder til kvist. De har sørget for at bevare husets afdæmpede stil og det harmoniske udtryk, der ligger i vinduernes placering og proportioner samtidig med de har gennemført en energirenovering af murermestervillaen. Her er ikke noget, der forstyrrer øjet. Tværtimod.

Det klassiske Dannebrogsvindue

Ejerne har valgt Dannebrogsvinduer i træ/alu, der giver minimalt vedligehold med deres udvendige profil af aluminium. Profilen er formet, så den ligner den traditionelle kitfalsede løsning. Derfor ser de topmoderne vinduer ud som de originale. Selv hængslerne har ejerne valgt at få malet hvide. Det klassiske Dannebrogsvindue er karakteriseret ved deres unikt profilerede rammer og karme indvendigt og de smalle sprosser som ligner de gammeldags kitfalsede sprosser. Vinduestypen passer perfekt til indretningen i murermestervillaen og andre typer af ældre huse.

Ejerne har her truffet en række aktive tilvalg i form af arkitekttegnede greb med ventilationsstilling og ekstra sikring som en flot erstatning for de klassiske stormjern og anverfere. Det giver øget sikkerhed og en mere moderne betjening. Læs mere om Grebspakken.

 

Klynge
Klynge
Klynge

Friskluftventiler

I kælderen har de valgt indbyggede friskluftventiler, som giver mulighed for at lufte ud, mens vinduerne er lukkede. Det giver god mening med hensyn til indeklimaet i kælderen og du kan lufte ud uanset om man er hjemme eller ej. Friskluftventilerne er et tilvalg.

Orangeri i haven

Som tilbygning til murermestervillaen er der i haven opført et lille orangeri – selvfølgelig med vinduer i klassisk stil, så det passer til huset. En oase, hvor familien kan trække sig tilbage, slappe af i grønne omgivelser og nyde alt det gode udenfor, indenfor. De store faste vinduespartier og den dobbelte terrassedør lukker masser af lys ind, og når dørene slås op, giver det let adgang til terrassen og haven – og ude og inde går i ét. Bliv inspireret til hvordan din udestue skal se ud her.

Priseksempler

Prisen på vinduer og døre varierer afhængig af materialevalg, størrelse, antal opdelinger, den valgte glastype med mere.

Vi har samlet en række priseksempler på forskellige vindues- og dørprojekter. De kan give dig en fornemmelse af prisniveauet og hjælpe dig i gang med at planlægge dit eget projekt.

Se flere inspirationscases