Ansigtsløft til 70’er parcelhuset

Nye vinduer gør en forskel

Ejerne havde besluttet sig for at udskifte alle vinduer på én gang. De forventede først og fremmest en energimæssig gevinst, men det gav også mulighed for at kigge på husets udseende som helhed.

Der har været mange overvejelser undervejs, og ejerne har brugt tid på at søge inspiration og indhente god rådgivning fra både arkitekt og håndværker. Resultatet er blevet rigtig vellykket, og huset fremstår i dag nutidig og moderne. Bare det at farverne på vinduerne er ændret fra hvid til antracitgrå, har betydet meget for husets udtryk.

Klynge
Klynge
Klynge

Sparer på varmen

Ejerne valgte AURAPLUS BASIC vinduer med 2-lags glas, som lever op til kravene i BR18.

Beslutningen om at vælge 2-lags glas i forhold til 3-lags glas blev taget på baggrund af huset alder, og det at huset ikke er særlig godt isoleret, hvilket betød, at de ville aldrig kunne få fuld udbytte af 3-lags glas. En total vinduesrenovering med 2-lags glas har alligevel givet dem en besparelse på 2500 kr. på varmeregningen det første år. Og så trækker det heller ikke ind.

“Vinduer betyder virkelig noget for, hvordan et hus ser ud –

vi synes aldrig vores hus har været så flot som nu”

– Lone & Bjarne, husejere

Før- og efterbilleder

I stedet for hvide vinduer er der valgt antracitgrå, som passer perfekt til husets mursten og zinkbeklædning. En af udfordringerne ved huset var, at der var mange forskellige vinduesstørrelser. Det blev løst ved at opdele nogle af de største vinduer med en fast og en oplukkelig del. Andre steder er der valgt et vinduesparti med fylding forneden for på den måde at opnå harmoni i facaden. Udhænget er malet i samme farve som vinduerne for at skabe et roligt og afstemt udseende.