Regler og lovkrav

Ofte stillede spørgsmål om regler og lovkrav.

Skal mine vinduer opfylde kravene til brandredning?

I forhold til brandredning er det vigtigt, at du overholder de gældende retningslinjer.

I enfamiliehuse skal værelser, stuer og køkkener i selvstændige rum have mindst en redningsåbning direkte til det fri enten som vindue, dør eller lem (se kravene til en redningsåbning nedenfor). Dog kan redningsåbningen i et rum udelades, når der gennem 2 døre fra rummet er redningsmulighed via andre rum, som ikke er i åben forbindelse med hinanden.

Hvornår kan brandredning udelades?

På tegningen er det illustreret, hvornår redningsåbning i et rum kan udelades.

Skal mine vinduer opfylde kravene til brandredning?

For at kunne fungere som redningsåbning er der en række krav, som skal overholdes. Ved en redningsåbning skal vinduets åbning (når vinduet er åbent) sammenlagt have en højde + bredde på minimum 1,5 m. Højden og bredden skal dog hver især være minimum 0,5 m. Er underkanten af redningsåbningen mere end 2 m fra terræn udvendigt, skal vinduets åbning (når vinduet er åbent) være mindst 0,6 m i højden. En redningsåbning må ikke placeres, så underkanten af redningsåbningen er over 1,2 m fra gulvet indvendigt. Desuden skal redningsåbningen være let at betjene og skal kunne holdes fast i en stilling, der giver fri passage både inde- og udefra. Redningsåbninger skal kunne åbnes uden brug af nøgle eller andet værktøj og må ikke blokeres på anden måde. I forbindelse med tilbud og ordre skal du venligst gøre opmærksom på, om elementerne skal fungere som redningsåbning.

Fandt du ikke svar på det du søgte?

Kontakt vores tekniske support via denne formular. Vores vinduesspecialister sidder klar ved tasterne til at hjælpe dig.