Om produktet

Ofte stillede spørgsmål om vores produkter.

Hvad er energisprosser?
Energisprosser ligner en gennemgående sprosse, men består af en påklæbet sprosseprofil udenpå glasset. Du kan selv bestemme om sprossen skal leveres med eller uden afstandsprofil inde i glasset. Vi bruger energisprosser i stedet for gennemgående sprosser, for at sikre mere energieffektive vinduer og døre. Med en energisprosse, der kun visuelt opdeler glasset fjerner vi kuldebroer og dermed risiko for kondensdannelse.

Uden afstandsprofil

Energisprosse i en 3-lags rude uden afstandsprofil

Med afstandsprofil

Energisprosse i en 3-lags rude med afstandsprofil

Kan mine vinduer få børnesikring?
Ved køb af nye vinduer er det muligt at tilkøbe vinduesgreb med børnesikring. Børnesikring vil da være monteret ved levering. Det er desuden muligt at eftermontere greb med børnesikring. Du kan købe de forskellige greb med børnesikring i vores tilbehørsshop.

Klik her for at gå til vores tilbehørsshop: webshop.rationel.dk

Kan mine vinduer få børnesikring?

Greb med børnesikring

Hvordan reducerer jeg støj udefra?
Ønsker du en rude med lydreducerende egenskaber, skal du vælge støjdæmpende glas til dine vinduer. Lyd bevæger sig gennem luften i bølgeformede bevægelser. Bølgerne fortsætter næsten uhindret gennem ét lag glas, men bremses af to glasskiver som i en moderne isoleringsrude. Jo større forskel der er i tykkelsen på to glasskiver og jo større afstand, der er mellem dem, jo bedre bremser de lydbølgerne. Støjdæmpende glas indeholder 2 lag glas, hvor det ene er tykkere end det andet, og hvor afstanden mellem de 2 lag glas er større end i almindelige ruder.

Se detaljerede lydrude informationer på vores ydeevnedeklarationer – klik her

Fandt du ikke svar på det du søgte?

Skriv til os på chatten ved at klikke på den i nederste højre hjørne. Vores vinduesspecialister sidder klar ved tasterne til at hjælpe dig.