Montage

Ofte stillede spørgsmål om montage.

Hvordan monterer jeg elementer og tilbehør?

Få hjælp og vejledning til at montere Rationel elementer og tilbehør. Se vores instruktionsvideoer, som viser dig hvordan. Skridt for skridt.

Se dem her.

Hvordan fuger jeg?
Til alle vores produkter kan anvendes fugematerialer, som er anerkendt af fugebranchen. Følg nedenstående retningslinjer / principper.

Fugen mellem karm og ydervæg er normalt kendetegnet ved:

  1. Et kalfatringsmateriale (isolering), der bør stoppes trykfast for optimal tætning.
  2. På ydersiden en afsluttende fuge, der har funktion som en regnskærm mod vejrliget.
  3. På indersiden en afsluttende fuge eller membran, afhængig af vægkonstruktionen, der har funktion som en tætning.

Fugning er en vigtig del af montagen og bør derfor være beskrevet i projektet, eller omhyggeligt valgt af den ansvarlige. Vær opmærksom på at metode- og materialevalg bør være i naturlig overensstemmelse med murkonstruktionen for det aktuelle projekt. Ved lette vægkonstruktioner henvises til gældende regler og anvisninger for placering af dampspærre og afslutning mod vindues- og dørkarme.

Det er væsentligt for træværkets bevarelse og et lavt varmeforbrug, at fugerne på ydersiden er intakte. Fugerne bør derfor inspiceres mindst en gang om året. Evt. utætheder udbedres med samme type materiale som det bestående. Ved større utætheder bør hele fugen udskiftes, og egnetheden vurderes i forhold til en evt. bedre fugeløsning.

Ved træ/alu-elementer bør det bemærkes, at der ikke må fuges på aluminiumskappen af hensyn til ventilation af trækonstruktionen (jf. nedenstående illustration). Ved træelementer skal fugen placeres samme sted på trækonstruktionen.

Fugeplacering træ/alu elementer

Fugeplacering træelementer

Fandt du ikke svar på det du søgte?

Kontakt vores tekniske support via denne formular. Vores vinduesspecialister sidder klar ved tasterne til at hjælpe dig.