Stue med masser af lysindfald
Anette ville have dagslys, masser af dagslys i familiens nye hjem. Der blev banket vægge ned i det lille røde hus fra 1959. Og vinduerne gik op i størrelse til XL for at sikre et fint lysindfald året rundt.

De var faktisk ikke små, vinduerne på det røde hus i Skjern. Men stuen virkede alligevel lidt dunkel, så da Anette alligevel skulle i gang med at renovere familiens nye hjem, stod mere dagslys højt oppe på ønskelisten.

Masser af lys og udsyn

Det røde hus er fra 1959 med rene linjer, sorte træpaneler på facaden og enkle vinduer. For at få mere lys ind fik hun forstørret vindueshullerne i stuen, så de nu går helt til gulvet og giver fornemmelsen af, at stue og terrasse går i et. Et fast vinduesparti ved spisebordet fungerer som en væg af glas, og over for sofaen er endnu et fast vinduesparti sat sammen med en dobbeltfløjet terrassedør, der giver let adgang til haven.

Før renovering- begrænset lysindfald

Før renovering

 

Mere dagslys i boligen

Efter renovering med store faste glaspartier og dobbeltfløjet terrassedør med vinduesprofil

 

Nu er der frit kig til det store kastanjetræ og årstidernes skiften fra hele stuen. De slanke sorte profiler rammer udsigten ind. Og lyset vælter nu ind i det lille røde hus. Det hele er, præcis som Anette drømte om.

”Jeg er utrolig glad for, at husets indretning blev meget åben,” siger Anette. ”Med de store vinduespartier har vi fået masser af lys og udsyn. Selv fra køkkenet kan jeg kigge gennem huset og se haven”.

 

Læs mere om dagslysets betydning

 

”Selv i årets koldeste måneder kan jeg sætte mig i sofaen og strikke, læse eller snuppe en lille lur, mens jeg bliver varmet igennem af solen. Det er så dejligt,”

Anette, husejer

Positivt bidrag til boligens varmeregnskab

Og det er ikke bare Anette. Eller folk i Skjern. Her hos Rationel kan vi konstatere, at folk over hele landet har fået trang til at lukke lyset ind derhjemme. Flere og flere vælger i hvert fald større og større vinduer og får på den måde udnyttet solens stråler maksimalt hele året rundt. Og det gælder uanset, om de bygger nyt, bygger til eller bygger om.

De store vinduer lysner op indenfor og giver bedre udsyn. Og så bidrager de positivt til boligens varmeregnskab, da moderne vinduer faktisk lukker mere varme ind end de slipper ud – også om vinteren.

”Selv i årets koldeste måneder kan jeg sætte mig i sofaen og strikke, læse eller snuppe en lille lur, mens jeg bliver varmet igennem af solen. Det er så dejligt,” siger Anette.

Vinduerne i hendes røde hus i Skjern er fra serien AURAPLUS, der er kendetegnet ved et stramt design og slanke profiler, som passer perfekt til husets enkle stil.

Se flere billeder fra Anettes hus lige her

Tilbage til 60’erne

 

Hvad siger Bygningsreglementet?

Størrelsen af vinduerne er særdeles vigtig for at få nok dagslys ind: – Ifølge bygningsreglementet skal man have minimum 10 procent glas i forhold rummets gulvareal.