Skal der være glas i din hoveddør? Fyldninger? Og skal de være frisede eller ej? Hvis du er usikker på, hvordan din nye hoveddør tager sig bedst ud, kan du få hjælp af vores splinternye dørdesigner. Med den kan du lege dig frem til det helt rigtige udtryk, skifte farve og stil og teste looket på alle de døre, du har lyst til.

Man kan komme så gevaldigt i tvivl, når man skal vælge dør til sit hjem. Stort set alt kan lade sig gøre – du kan mixe, matche og designe præcis den dør, du vil. Men bliver den også pæn? Hvordan vil den se ud med et fast sideparti af glas? Og hvad med farven … behøver den at være magen til vinduesrammerne?

En verden af dørløsninger

Udsnit af de mange døre du kan vælge i Rationels dørdesigner

Nu kan du tjekke det hele på forhånd. Med Rationels nye dørdesigner kan du klikke og lege dig frem til præcis den dør, du forestiller dig. Og se, om den faktisk bliver, som du forestiller dig.

Prøv Rationels dørdesigner

Den skal ikke bare være pæn

Når du har fundet frem til en dør, som du synes er pæn, så dobbelttjek lige, at den passer til dit hus. Der er forskel på, hvad der klæder et parcelhus, en patriciervilla og et sommerhus – døren skal som tommelfingerregel passe til husets stil, arkitektur, tidsalder og farver.

dørguide før og efter

 

Se flere detaljer om hoveddøre her

Tjek

Djævlen ligger i detaljen …

Udover dørtype, farve, opdeling og brug eller ikke-brug af faste glaspartier er der en del andre ting at tage stilling til, når det gælder husets indgangsparti. Har du eksempelvis overvejet, om din hoveddør:

skal have samme farve udvendigt og indvendigt?

skal åbne udad eller indad, mod højre eller venstre?

skal udstyres med Rationels standardgreb? eller har du helt særlige ønsker til dit greb?

skal have et højt eller lavt bundstykke? I komposit eller egetræ?

Se tjekliste

Besøg en udstilling

Hvis du gerne vil se en dør fra Rationel, mærke overfladen og tjekke kvaliteten, før du beslutter dig, kan du besøge en af vores forhandlere, se udstillingen og få personlig betjening.

Her kan du også vise en tegning af den dør, du selv har designet i vores dørdesigner, hvis du sørger for at gemme den. Og du kan selvfølgelig også spørge forhandleren, hvis du ikke fandt den dør, du havde i tankerne. Det kan sagtens være, at det kan lade sig gøre.

Find forhandler her

Vil du se dit hus med en ny dør?

Prøv vores app og få en fornemmelse af, hvordan det vil se ud, hvis du skifter farve eller stil på dør og vinduer.

Læs mere og download App