Spar på energien
En stor del af danskernes varmeforbrug fiser direkte ud gennem gamle vinduer og dårlig isolering. Brug et øjeblik på at tjekke, hvor mange penge du vil kunne spare på varmeregningen ved at skifte vinduer. Lige her.

Har du nogensinde tænkt på, hvor lunt spurvene sidder på kvisten hjemme hos dig? Forskere har beregnet, at man med en solid energirenovering ville kunne reducere det samlede danske forbrug af varme med 30-35 procent – blandt andet fordi mange vinduer simpelthen lader alt for meget varme sive ud.

Det er dyrt. Især i en tid med høje energipriser. Derfor giver det super god mening at undersøge, om der er besparelser at hente et sted ved at energiforbedre sin bolig.

Prøv energiberegneren

Her hos Rationel har vi bygget en energiberegner, der kan regne ud, hvor meget du vil kunne spare på din varmeregning ved at skifte de gamle vinduer ud med nye med tre lag glas. Beregneren skal fodres med nogle få oplysninger om husets størrelse, kilde til opvarmning og vinduernes alder, og så kvitterer den på et øjeblik med en beregning af, hvor meget varme der siver ud af vinduerne. Og hvor meget det koster i spildte kroner og ører på varmeregningen.

Energiberegner

 

Prøv Energiberegneren

Hvor meget kan du spare?

Energiberegneren arbejder selvfølgelig med gennemsnitstal og er derfor kun vejledende. Vores varmeregninger afhænger jo af andet og mere end bare vinduerne. Gamle oliefyr kan for eksempel være svære at regne helt præcist ud. Det samme kan teenagere med hang til timelange bade. Til gengæld er resultaterne holdt i den konservative ende af skalaen og giver et lynhurtigt overblik.

 

Tid til at skifte vinduer?

Det er ikke småpenge, der er at spare rundt omkring. Derfor er der god fornuft i at overveje, om det er nu, de gamle og utætte vinduer skal skiftes ud. Både for at spare penge på varmeregningen hvert år. Og for at nyde alle de andre fordele, der følger med fra dag et – eksempelvis i form af mindre træk, ingen kuldenedfald, mere lys og luft og et bedre indeklima. Få gode råd til at vælge de rigtige vinduer her

Læs også artiklen fra Bolius “Reducér din varmeregning ved at udskifte vinduerne”