Vi ved det godt. Der er meget at holde styr på, når man køber nye vinduer til sit hus. Her får du ekspertens råd til at styre sikkert igennem beslutningsprocessen og vælge de rigtige vinduer.

Der var engang, hvor et vindue bare skulle være gennemsigtigt og slutte nogenlunde tæt. Det er efterhånden længe siden. Moderne vinduer har så mange forskellige egenskaber, at man som køber let farer vild et sted mellem energibalance, isoleringsevne og funktioner i det hele taget.

vælg de rigtige vinduer

”Det kan virke som en hel videnskab at vælge de rigtige vinduer og døre” siger Thomas Christiansen, der arbejder som rådgiver her hos Rationel og kender alle vores produkter ned til sidste lille skruehul.

”Vinduerne skal jo sidde i et hus i rigtig mange år, så det gælder om at få købt de rigtige,” siger han.

 

”Vinduerne skal jo sidde i et hus i rigtig mange år, så det gælder om at få købt de rigtige 😉”

Thomas Christiansen, Rationel Vinduesrådgiver

Guide til vindueskøb

Det, som rådgiveren altså kalder de rigtige vinduer, kan i den grad løfte et hjem og skabe god energi. Omvendt kan et forkert valg skæmme huset eller gøre det stegende hedt om sommeren. Og måske går man glip af en række skønne funktioner i sit nye vindue, fordi man simpelthen ikke aner, at man kan dæmpe lydene udefra, lufte ud uden at være hjemme, passe på små udbryderkonger og så videre.

”Derfor har vi lavet en rask lille guide til jer, der skal ud og købe nye vinduer,” siger Thomas Christiansen. ”Med en smule systematik og vejledning behøver det nemlig ikke være spor svært.”

Seks gode råd til at købe vinduer

kvalitet
1.      Gå efter kvalitet

Vinduer holder i mange år, hvis kvaliteten er god. Rationel tester alle sine produkter for holdbarhed og står som garant for vinduer og døre, der holder.

2.      Vælg det rette vindue til stilen

Et hus med vinduer, der ikke passer til arkitekturen er sjældent harmoniske at se på. Sørg for at vælge finder, der passer til dit hjem såvel som dine behov. Med Rationel App kan du se, hvordan dit eget hus ser ud iført nye vinduer i forskellige farver, stil og størrelser.

3.      Tænk på indeklimaet

Nye vinduer gavner både varmeregningen og dit indeklima. Moderne vinduer er oftest udstyret med tre lag glas, så træk og kulde hører fortiden til, og du kan møblere helt hen til vinduerne. Prøv vores Energiberegner og se, hvor meget du kan forvente at spare i varme med nye vinduer. Og husk også at overveje risikoen for overophedning, hvis du har store vinduespartier mod syd. Måske har du brug for solafskærmning?

4.      Tænk på vedligehold og pleje

Et vindue kan holde i op til 50 år, hvis man plejer og vedligeholder det løbende. En ramme af rent træ kræver mere vedligehold end en ramme med en udvendig skal af aluminium.

5.      Gør det svært for indbrudstyven

Sørg for at gøre livet surt for skumle typer ved at vælge vinduer og døre, der er sikret mod indbrud. Gå efter en ekstra sikkerhed, hvis du vil gøre det endnu sværere at bryde ind.

 6.      Overvej dit behov for andre praktiske funktioner

Hvordan skal vinduet eller døren åbne? Har du brug for børnesikring? Eller lydisolerende glas? Skal vinduet kunne fungere som sikkerhedsåbning i en nødsituation? Eller bare sikre dig frisk luft døgnet rundt? Læs mere om de forskellige funktioner her.

Mangler du inspiration?

Bestil eller download vores katalog, hvor du kan kigge andre boligejere over skulderen, lige her.

Bestil gratis katalog

 

Eller klik videre til vores inspirationsside, hvor vi har samlet en række flotte cases og relevant vinduesviden, som kan inspirere dig til dit eget vinduesprojekt. God fornøjelse.

Bliv inspireret