Gamle vinduer eller døre fra Rationel skal hverken høvles, slibes eller åbnes med et skulderskub, hvis de begynder at hænge en anelse eller binde. De skal bare justeres. Her kan du se, hvordan.

Daglig brug og slitage over tid kræver justering af hængsler og beslag i dine vinduer og døre. Det kan give træk og koste dyrt på varmeregningen, hvis et vindue hænger en smule eller ikke lukker rigtigt til. Og hvis det er helt galt, kan det faktisk forårsage vandindtrængning og dermed råd og svamp i konstruktionen.

Det er let at fikse en gammel dør eller et vindue, der hænger, går skævt eller binder. I hvert fald hvis det er en af Rationels døre eller vinduer.

Vores hængsler, beslag og slutblik er udviklet af folk, der har tænkt på det hele. Træ arbejder, materialer giver sig, og dagligdagens brug sætter spor. Og derfor har de sørget for, at samtlige hængsler på Rationels produkter kan finjusteres, så de lukker tæt – også efter mange års brug.

Det betyder, at du slipper for at finde høvl og rystepudser frem for at få et vores døre og vinduer til igen at slutte perfekt til. Pak en lille værktøjskasse med skruetrækker, unbracosæt, gaffelnøgler og et par professionelle tricks. Så er du godt igang.

Vi har lavet en stribe film, der trin for trin viser, hvordan du gør.

Sådan justerer du en yderdør

Justering af døre

Justering af døre

Sådan justerer du et vindue

justering af vinduer

Justering af vinduer

Sådan justerer du et vindue fra de udgåede serier
ALDUS, DOMUS og PATUS

Justering af Aldus vindue

Justering af udgåede modeller

 

Hvis du bedre kan lide at have instruktionen i hånden, så kan du kan downloade og printe en pdf af justeringsvejledningerne.

Justering af vinduer og døre

Justering af vinduer og døre (udgåede modeller)

 

Tjek dine vinduer én gang om året!

Du kan være med til at sikre, at din investering i døre og vinduer er særligt langsigtet. De kræver ikke meget vedligeholdelse, blot arbejdet bliver gjort i tide. Vi har designet produkterne, så de er nemme at vedligeholde, og vi har lavet brugervejledninger, så det er let at gå til.

Vi anbefaler at du tjekker dine vinduer og døre mindst én gang om året.

Hos Rationel arbejder vi målrettet med produkternes levetid, så de med minimal vedligeholdelse og pleje kan holde i op til 50 år.

 

 

“Noget af det mest bæredygtige vi kan gøre, er at passe godt på det vi har!”