Med en solid energirenovering ville man kunne reducere det samlede danske energiforbrug med en rund tredjedel. Flere og flere boligejere har fundet ud af, at der er penge at spare på varmeregningen ved at renovere. De ved bare ikke, hvor de skal begynde, lyder det fra seniorforsker.

Vidste du, at en tredjedel af det samlede danske energiforbrug går til at opvarme huse? Og at en stor del af varmen ryger direkte ud gennem dårlig isolering og gamle vinduer?

Ifølge Aalborg Universitets Institut for Byggeri, By og Miljø ville man med en solid energirenovering kunne reducere det samlede danske forbrug af varme med 30-35 procent – blandt andet fordi mange vinduer simpelthen lader alt for meget varme sive ud. Det siger seniorforsker Ole Michael Jensen, der forsker i netop energibesparelser.

spar på varmeregningen

Vi vil gerne renovere, men …

Han fortæller, at husejerne i Danmark efterhånden har fået øjnene op for muligheden for at spare penge på deres varmeregning. Men mange aner stadig ikke, hvor de skal begynde, hvis de vil energirenovere deres hus.

”Skal de ringe til en arkitekt, en håndværker, kommunen …? Bare tanken om at gå i gang er for mange helt uoverskuelig,” mener Ole Michael Jensen.

”I de gamle huse er vinduerne jo et sted, hvor varmen fiser ud. I de nye huse bidrager vinduerne med varme på samme måde som en radiator.”

Seniorforsker Ole Michael Jensen

Seniorforskerens pointe bliver bakket op af tal fra Bolius’ boligejeranalyse, der viser, at to ud af tre boligejere er interesserede i at energirenovere deres bolig. Men i praksis er det kun en ud af ni boligejere, der faktisk har gjort det eller forventer at gøre det, viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Dansk Byggeri.

 

Flere fordele end du tror

Der er ellers mange fordele ved at energirenovere. Først og fremmest kan man selvfølgelig spare penge på sin varmeregning. Men derudover glemmer mange at tænke på værdien af, at det ikke længere trækker fra vinduerne, at indeklimaet bliver bedre, støjen udefra kan dæmpes og boligen stige i værdi. Det er også værd at tage med i overvejelserne. Læs også blogindlægget “Tjek hvor meget du kan spare på varmen”

Hos Rationel er vi helt med på, at det kan være svært at overskue, om det nu er smartest at installere en varmepumpe eller skifte de gamle vinduer ud med nogle med tre lag glas, hvis man vil energirenovere og ikke har råd til det hele på en gang. Derfor har vi lavet en energiberegner, hvor du med få klik kan se, hvor meget du kan spare på varmeregningen hjemme hos dig ved at skifte vinduer og døre.

Energiberegner

 

Prøv Energiberegneren

3 lag glas holder på solens varme

Rationels energi-vinduer har en særlig konstruktion, der isolerer optimalt og sparer på energien.

  • Vores A-mærket vinduer med 3-lags glas har ekstra høj sikkerhed og lever op til kravene i gældende bygningsreglement, BR18
  • Det inderste lag glas har en tynd og usynlig varmereflekterende metalbelægning, som lader solens stråler passere gennem ruden samtidig med, at det holder ekstra godt på varmen.
  • Luftrummet mellem glaslagene er fyldt med den usynlige og harmløse gasart argon, som nedsætter cirkulationen mellem glaslagene. På den måde overføres rumvarmen langsommere fra det inderste glaslag til det yderste, hvilket også er med til at sikre en bedre isoleringsevne.

Læs mere om energibegreberne

 

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om energirenovering med nye energivinduer i denne artikel fra Videnscenter Bolius: Reducer din varmeregning ved at udskifte vinduerne.