En gennemgribende villarenovering med udskiftning af samtlige vinduer og yderdøre. Det var projektet, som Ombyggerne Anne og Simon gav sig i kast med, da de ville forvandle deres gamle 50’er villa til et moderne familiehus.

Følg parrets overvejelser, og lær af deres gode råd og erfaringer under vinduesrenoveringen, når Ombyggerne Anne og Simon fortæller om processen fra start til slut.

Fra Nybyggere til Ombyggere

Anne og Simon blev kendt for deres medvirken i TV2 programmet Nybyggerne i 2013, hvor parret vandt deres nybyggede hus. Siden har familien søgt nye udfordringer ved at købe og renovere en gammel villa fra 50’erne.

 

Før renovering

 

Efter renovering

5 krav til vinduerne

Der er meget at tage stilling til, når du skal have nye vinduer. For Anne og Simon var fem ting helt afgørende for deres valg af nye vinduer:

  1. Passende design til husets arkitektur.
  2. Gennemført kvalitet.
  3. Et minimum af vedligeholdelse.
  4. Energioptimering.
  5. Sikkerhed i forhold til børn og indbrud

Det æstetiske snit er noget af det, Anne og Simon værdsætter allermest ved husets nye vinduer. Simon fortæller, at de nye vinduer har løftet husets udtryk markant. Parret valgte Rationel AURAPLUS vinduer, som har et enkelt og moderne design, der passer perfekt til 50’er villaen. Fordelen ved at vælge PLUS-udgaven af AURA er, at vinduerne har en udvendig aluminiumsprofil, som er yderst holdbar og stort set vedligeholdelsesfri.

Gamle lortebrune vinduer

Rådne karme og punkterede ruder

 

En vinduesrenovering var et must i villaen, der med Ombyggernes egne ord havde lorte-brune vinduer indvendigt og udvendigt, rådne karme og punkterede ruder. De gamle, slidte vinduer var en blanding af forskellige typer vinduer, som sporadisk var blevet skiftet gennem tiden. Hverken looket eller vinduernes energimærkning var forenelige med familiens drøm om en moderne villarenovering.

Se video om ombyggernes vindueskøb.

Indledende research og tilbud

Der er mange overvejelser under en vinduesrenovering. Da Anne og Simon skulle vælge vinduer, forhørte de sig hos håndværkere, deres omgangskreds og hos Bauhaus.

Både håndværkerne og Bauhaus anbefalede Rationel Vinduer, hvorefter parret researchede på Rationels website. Her indhentede de hurtigt et uforpligtende tilbud, hvortil de kunne tilknytte deres lokale forhandler som leverandør og rådgiver.

Få materialerne i hænderne

For Ombyggerne var det vigtigt, at få en fornemmelse af materialerne og få dem i hænderne, inden de tog den endelige beslutning. Parret besøgte derfor Rationels showroom, hvor de kunne se og røre forskellige vinduestyper.

Her blev Anne og Simons tilbud gennemgået for at sikre, at de havde valgt de rigtige vinduer og funktioner til deres hus. Det gjorde dem sikre i deres valg. De anbefaler derfor andre ombyggere at besøge en udstilling for at afprøve løsningerne før bestilling. Særligt fordi rådgivningen under besøget gav input, som resulterede i, at de ændrede bestillingen.

Før den endelige bestilling blev afgivet, sikrede Ombyggerne, at håndværkerne havde taget de rigtige mål til vinduerne.

Ombyggerne fik et moderne og vedligeholdelsesfrit design

Vinduer med et AURAPLUS-design blev løsningen for Ombyggerne, som ønskede et enkelt og moderne design, der ikke behøver vedligeholdelse. For Anne og Simon var det vigtigt, at skabe harmoni mellem vinduernes udtryk og stilen i 50’er villaen, hvilket lykkedes med AURAPLUS.

Se andre løsninger, og få mere inspiration til din egen vinduesrenovering.

Huset er blevet markant varmere

Ombyggernes vinduesrenovering har resulteret i, at huset er blevet væsentlig varmere, fordi vinduerne nu holder på varmen. Forskellen er tydelig, da vinduerne er gået fra at have 1- eller 2-lags glas til nu at have 3 lag. Det betyder, at familien sparer penge på varmeregningen.

Vinduesrenoveringen har også givet Ombyggerne mulighed for at vælge vinduer med ventilation – og alt sammen har bidraget til at forbedre husets indeklima.

Tænk sikkerhed ind i vinduerne

Sikkerhed var en prioritet, som Ombyggerne vægtede højt i deres vinduesrenovering – både i forhold til børnenes sikkerhed, men også i forhold til indbrud.

Huset har kældervinduer, som kan være særligt udsatte for indbrud og hærværk. Derfor fik familien anbefalet ekstra stærkt glas i kældervinduerne, kaldet Secure-glas, som er indbrudshæmmende og lamineret glas, der kan modstå hærværk og holde tyven ude. Læs mere om indbrudssikring.

 

Til kældervinduerne er der valgt Secure-glas, som er indbrudshæmmende og lamineret glas.

Da vinduerne blev leveret

Fem uger efter bestilling blev de nye vinduer leveret ved Ombyggernes dør. Her pointerede Anne vigtigheden af at tjekke varerne for synlige mærker, og at emballagen var ubrudt. Derefter gennemgik hun følgesedlen og sikrede, at alt stemte overens. Læs mere om korrekt modtagelse af dine vinduer og døre.

 

Sørg for at tjekke elementer for fejl og mangler ved modtagelsen.

Nem montering

Det var nemt for håndværkerne at montere de nye vinduer. Først blev de gamle vinduer taget ud, hvorefter de kunne klikke vinduerne ud af rammerne, som blev monteret først. Herefter kunne håndværkerne klikke vinduerne tilbage i rammen, hvilket gjorde processen væsentlig nemmere og skånede håndværkernes ryg.

Følg Ombyggernes komplette villarenovering