Vinduer og døre i klassisk stil

Rationel FORMA/FORMAPLUS

FORMA i træ og FORMAPLUS i træ/alu er energirigtige 2 –lags vinduer, som er designet til den klassiske byggestil i for eksempel landhuse, murermestervillaer, patriciervillaer og etagebyggeri. De har afrundede rammer og karme, som giver det romantiske og charmerende look, samtidig med at de er robuste. Uanset om du står over for renovering eller nybyggeri, er FORMA eller FORMAPLUS det ideelle valg, hvis du ønsker klassiske bondehusvinduer, Frederiksbergvinduer eller dannebrogsvinduer. FORMA og FORMAPLUS er ligesom vores andre vinduer designet til at mindske varmetabet og dermed nedsætte energiforbruget i din bolig. Både FORMA og FORMAPLUS kan opgraderes til en 3-lags A mærket vindue.

 


Rationel FORMA/FORMAPLUS

Du kan få stort set det samme tilbehør, de samme modeller, samme størrelser og så videre til de to serier. Den eneste forskel er sammensætningen af materialer. FORMA er træ fra yderst til inderst, mens FORMAPLUS har en udvendig aluminiumsprofil.

 

Træ

Vores FORMA vinduer af træ består af en solid trækonstruktion fra yderst til inderst. Vores trævinduer har en høj isoleringsevne, lang levetid, er bæredygtige, lette at rengøre og vedligeholde og har et naturligt, smukt udtryk.

Træ/alu

Vores FORMAPLUS vinduer af træ/alu er fremstillet i en solid trækonstruktion med en aluminiumsprofil på den udvendige side. Aluminiumsprofilen gør vinduet særdeles modstandsdygtigt over for vind, vejr og solens nedbrydning. Med Rationels træ/alu vinduer får du alle fordelene fra træet og minimal vedligeholdelse

 


Tæt på den klassiske stil

Anverfer.jpg

1 Anverfere som standard

profileredekarme.jpg

2 Indvendige profilerede rammer og karme

25mmsprosse.jpg

3 Fås med 25 mm smalle energisprosser

Paskvilgreb.jpg

4 Mulighed for paskvil greb og sikkerhedspakker

Ventil.jpg

5 Friskluftventil - luft ud uden at åbne vinduerne

 

 

Med FORMA og FORMAPLUS får du på den indvendige side afrundede rammer og karme, som adskiller serierne fra vores andre produktserier. De afrundede rammer og karme giver vinduerne og dørene et romantisk og detaljerigt design, som er karakteristisk for den klassiske byggestil. FORMA og FORMAPLUS  leveres som standard med anverfere som lukkebeslag. Ønsker du i stedet et paskvilgreb, får du desuden bedre sikkerhed mod indbrud. Vinduerne kan fås med 25 mm smalle energisprosser. Du har desuden mulighed for at få en indbygget friskluftventil.

* Kræver tilkøb

 


Mulige åbnefunktioner

FORMA og FORMAPLUS serierne giver dig mulighed for at vælge mellem fire forskellige måder at åbne dit vindue. Har du et vindue med flere rammer, kan du vælge, at alle rammerne skal have samme åbnefunktion, eller at nogle rammer skal åbne anderledes end andre. For eksempel består et typisk dannebrogsvindue af fire rammer, som alle oftest er sidehængte. Dog kan du også vælge, at de to øverste rammer for eksempel skal være topstyrede. Du kan altså vælge at kombinere forskellige åbnefunktioner i et vindue. De enkelte åbnefunktioner giver forskellige muligheder i forhold til rengøring og redning. Det er derfor vigtigt, at du overvejer hvilke åbnefunktioner, der passer til din bolig og dine behov.

Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellig tilgængelige åbnefunktioner og mulighederne hermed.

 

Fastkarmsvindue

1 Fast karm

Topstyret Vindue

2 Topstyret

Sidehaengt Vindue

3 Sidehængt

Topvende Vindue

4 Topvende

Sidestyret Vindue

5 Sidestyret

Sidevende Vindue

6 Sidevende

 

 

I Rationel FORMA og Rationel FORMAPLUS kan du vælge mellem tre forskellige typer af døre. Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellige døre i Rationel FORMA og Rationel FORMAPLUS serierne.

Facadedoer

1 Facadedør

Pladedoer

2 Pladedør

Terrassedoergp21

3 Terrassedør

Vinduesdoer

4 Vinduesdør

 


Farver

Giv husets udseende ekstra karakter med farver. Hos Rationel benytter vi farveskalaen RAL. Den indeholder et væld af farver og nuancer. FORMA leveres i én og samme standard RAL-farve indvendig og udvendig efter dit valg. FORMAPLUS kan bestilles i to farver uden merpris.

 

Standard RAL farver

Hvid

Hvid RAL 9010

Creme

Cremehvid RAL 9001

Lysgraa

Lysgrå RAL 7035

Skifergraa

Skifergrå RAL 7015

Antrazit

Antrazitgrå RAL 7016

Sort

Sort RAL 9005

Solvgraa

Sølvgrå RAL 7001

Chokolade

Chokoladebrun RAL 8017

Oliven

Olivengrøn RAL 6003

     

 

Granitfarver (kun til FORMAPLUS)

Hvid Granit

Hvid SAA10F Sablé

Gris2150

Gris 2150 Sablé

Gris2400

Gris 2400 Sablé

Gris2900

Gris 2900 Sablé

noir2100_2.png

Noir 2100 Sablé

Noir900_2.png

Noir 900 Sablé

 

SPECIALFARVER

Udover de viste standardfarver kan du vælge mellem et stort antal specialfarver fra RAL-skalaen. Hos Rationels forhandlere kan du på oplyst, hvad det koster at vælge en specialfarve.

 

VIGTIGT

Rationel garanterer ikke for farveægtheden i de viste farveeksempler. Det er derfor vigtigt, at du benytter et autoriseret RAL-farvekort, når du vælger den ønskede farve. Du finder et RAL-farvekort hos alle Rationels forhandlere.

 


Ruder

Ruderne i FORMA og FORMAPLUS er som standard 32 mm tykke 2-lags energiruder. Du kan opgradere både FORMA og FORMAPLUS til 48 mm 3-lags rude.  Ruder skal primært opfylde behovet for udkig og sollys i din bolig samtidig med, at kulden holdes ude. Hos Rationel kan du også få tilpasset dine ruder, så de opfylder netop dine behov. Vores ruder kan både være støjdæmpende, indbrudshæmmende, sol-og varmeafskærmende samt mindske indkig og risikoen for personskade. Derudover kan ruderne også fungere som en visuel effekt i dit byggeri. Overvej derfor, om du har specielle behov, som kræver, at vores standard energiruder tilføjes ekstra egenskaber.

Læs mere om vores standard energiruder samt de ekstra egenskaber, du kan tilføje her.

 

Decor

Rationel DECOR

Solar

Rationel SOLAR

Sound

Rationel SOUND

Secure

Rationel SECURE

Facade

Rationel FACADE

Safety

Rationel SAFETY

Vi benytter Cookies.

Ved at klikke videre på rationel.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies.