Vinduer i moderne stil:

Rationel AURA og AURAPLUS
til energirenovering og nybyggeri

Rationel AURA (træ) og Rationel AURAPLUS (træ/alu) er vores lavenergiserier til dig, der bygger nyt eller renoverer med ekstra energibesparelser for øje. De er især velegnet til lavenergibyggeri og passivhuse. Her er fokus at spare ekstra på energibehovet til opvarmning. I modsætning til vores andre produktserier får du med Rationel AURA og Rationel AURAPLUS 3-lags ruder som standard. Det gør vinduerne ekstra isolerende. Trods det ekstra lag glas har vinduerne stadig et elegant og slankt design. Det slanke og minimalistiske design giver et flot, arkitektonisk udtryk, hvor de tyndere rammer sikrer maksimalt lysindfald i din bolig og fjerner trækgener. Alt dette gør, at Rationel AURA og Rationel AURAPLUS tilfører din bolig mere lys og varme, end de lukker ud – til gavn for din varmeregning og dit CO2 – forbrug. Rationel AURA og Rationel AURAPLUS er også velegnet til energirenovering af parcelhuse fra 60’erne og frem, hvor man ønsker et mere moderne udtryk med større lysindfald, smallere rammer og større rudeareal.

Indhent et
tilbud

 


Rationel AURA eller AURAPLUS

Du kan få stort set det samme tilbehør, de samme modeller, samme størrelser og så videre til de to serier. Den eneste forskel er sammensætningen af materialer. Rationel AURA er træ fra yderst til inderst, mens Rationel AURAPLUS har en udvendig aluminiumsprofil.

 

Træ

Snit Aura

Vores AURA vinduer af træ består af en solid trækonstruktion fra yderst til inderst. AURA trævinduer har en høj isoleringsevne, lang levetid, er bæredygtige, lette at rengøre og vedligeholde og har et naturligt, smukt udtryk.

Træ/alu

Snit Auraplus

Vores AURAPLUS vinduer består af træ/alu. AURAPLUS er fremstillet i en solid trækonstruktion med en aluminiumsprofil på den udvendige side. Aluminiumsprofilen gør vinduet særdeles modstandsdygtigt over for vind, vejr og solens nedbrydning. Med Rationels træ/alu vinduer får du alle fordelene fra træet og minimal vedligeholdelse

 


Tæt på de energibesparende detaljer

 

Slankt Design

1 Maksimalt lysindfald gennem den stilrene og smalle konstruktion

Rv Greb

2 De stærke beslag fra sikringspakke 1 som standard

Taetningsplan

3 De 2 tætningsplan gør vinduet ekstra tæt

Energimaerke

4 Energimærke A - lever op til Bygningsreglement 2020

Energisprosser

5 Mulighed for smalle energisprosser

 

 

Med Rationel AURA og Rationel AURAPLUS sikres du optimal udnyttelse af solens energi. Lysindfaldet maksimeres på grund af den smalle og stilfulde konstruktion. En anden energibesparende detalje i begge serier er de to tætningsplan, som beskytter ekstra mod kuldeindtræk. Disse energibesparende detaljer gør, at Rationel AURA og Rationel AURAPLUS vinduer og døre er A-mærkede og lever op til Bygningsreglement 2020 ’s skrappe energikrav. Med Rationel AURA og Rationel AURAPLUS kan du også få vores indbyggede friskluftventil, så du kan lufte ud uden at åbne vinduet. Begge leveres som standard med ekstra stærke beslag og vores sikkerhedspakke 1. Du får desuden vores arkitekttegnede greb, der fuldenheder det stilrene look.

 


Mulige åbnefunktioner

Med Rationel AURA og Rationel AURAPLUS kan du vælge mellem syv forskellige måder at åbne et vindue. Det er muligt at kombinere forskellige åbnefunktioner i et vindue, så vinduet bliver, lige som du ønsker det. For eksempel kan du have et 2-fags vindue, hvor det ene fag har en topstyret eller sidehængt ramme, der kan åbnes, mens det andet fag er en fast karm, der ikke kan åbnes. Vær opmærksom på, at åbnefunktionerne giver forskellige muligheder i forhold til rengøring af vinduet og redning. Det er derfor vigtigt, at du overvejer hvilke åbnefunktioner, der passer til netop din bolig og dine behov.

Klik på illustrationerne og læs mere om de enkelte åbnefunktioner til Rationel AURA og Rationel AURAPLUS.

 

Fastkarmsvindue

1 Fast karm

Topstyret Vindue

2 Topstyret

Sidehaengt Vindue

3 Sidehængt

Topvende Vindue

4 Topvende

Sidestyret Vindue

5 Sidestyret

Sidevende Vindue

6 Sidevende

Sidebundhaengt Vindue

7 Sidebundhængt

 

 

I Rationel AURA og Rationel AURAPLUS kan du vælge mellem fire forskellige typer af døre. Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellige døre i Rationel AURA og Rationel AURAPLUS serierne.

Facadedoer

1 Facadedør

Pladedoer

3 Pladedør

Terrassedoer

4 Terrassedør

Vinduesdoer

4 Vinduesdør

Sidebundhaengtdoer

5 Sidebundhængt dør

Haeveskydedoer

6 Hæveskydedør

   

 

 


Farver

Dit hus kan få ekstra sjæl og charme med farver på vinduer og døre i Rationel AURA og Rationel AURAPLUS serierne. Ved Rationel benytter vi RAL-farveskalaen, som indeholder en meget bred palet af farver. Rationel AURA døre og vinduer kan du få i én og samme standard RAL-farve indvendig og udvendig efter dit valg. Rationel AURAPLUS kan du få i forskellig farve ud- og indvendigt uden pristillæg. 

 

Standard RAL farver

Hvid

Hvid RAL 9010

Creme

Cremehvid RAL 9001

Lysgraa

Lysgrå RAL 7035

Skifergraa

Skifergrå RAL 7015

Antrazit

Antrazitgrå RAL 7016

Sort

Sort RAL 9005

Solvgraa

Sølvgrå RAL 7001

Chokolade

Chokoladebrun RAL 807

Oliven

Olivengrøn RAL 6003

     

 

Granitfarver (kun til Rationel AURAPLUS)

Hvid Granit

Hvid SAA10F Sablé

Gris2150

Gris 2150 Sablé

Gris2400

Gris 2400 Sablé

Gris2900

Gris 2900 Sablé

Noir2100

Noir 2100 Sablé

Noir900

Noir 900 Sablé

 

SPECIALFARVER

Ønsker du andre farver end de viste standardfarver, kan du vælge mellem et stort antal specialfarver fra RAL-skalaen mod et evt. pristillæg. Rationels forhandlere kan oplyse dig om prisen på specialfarverne.

 

VIGTIGT

Rationel garanterer ikke for farveægtheden i de viste eksempler, da farverne ikke gengives helt nøjagtigt på en skærm. Derfor er det vigtigt, at du ser på et autoriseret RAL-farvekort, når du vælger farve til dine vinduer og døre.

 

 


Ruder

Ruderne i Rationel AURA og Rationel AURAPLUS er som standard 52 mm tykke 3-lags energiruder. Dog kan ruderne også leveres som 32 mm 2-lags energiruder. Grundlæggende skal ruder give udsigt og dagslys i din bolig og sørge for, at energiforbruget til varme holdes nede. Ruder fra Rationel kan dog tilpasses andre behov. Vores ruder kan både dæmme op for indbrud, være støjreducerende, afskærme sol og varme samt reducere indkigget og risikoen for personskade. Derudover kan ruderne skabe et visuelt udtryk i dit byggeri. Overvej derfor, om du har behov for at tilføje ekstra egenskaber til standard energiruderne.

Klik her for at læse mere om vores standard energiruder og de ekstra egenskaber, du kan tilføje.

Decor

Rationel DECOR

Solar

Rationel SOLAR

Sound

Rationel SOUND

Secure

Rationel SECURE

Facade

Rationel FACADE

Safety

Rationel SAFETY

Indhent et
tilbud

Vi benytter Cookies.

Ved at klikke videre på rationel.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies.