LavenergivinduerRationel AURA & Rationel AURAPLUS

Rationel AURA (træ) og Rationel AURAPLUS (træ/alu) er vores lavenergiserier til dig, der bygger nyt eller renoverer med ekstra energibesparelser for øje. De er især velegnet til lavenergibyggeri og passivhuse. Her er fokus at spare ekstra på energibehovet til opvarmning. I modsætning til vores andre produktserier får du med Rationel AURA og Rationel AURAPLUS 3-lags ruder som standard. Det gør vinduerne ekstra isolerende. Trods det ekstra lag glas har vinduerne stadig et elegant og slankt design. Det slanke og minimalistiske design giver et flot, arkitektonisk udtryk, hvor de tyndere rammer sikrer maksimalt lysindfald i din bolig og fjerner trækgener. Alt dette gør, at Rationel AURA og Rationel AURAPLUS tilfører din bolig mere lys og varme, end de lukker ud – til gavn for din varmeregning og dit CO2 – forbrug. Rationel AURA og Rationel AURAPLUS er også velegnet til energirenovering af parcelhuse fra 60’erne og frem, hvor man ønsker et mere moderne udtryk med større lysindfald, smallere rammer og større rudeareal.

Se flere Rationel AURA og Rationel AURAPLUS vinduer i inspirationsgalleriet


Energibesparende produktdetaljer 

Aura1 Aura4 Aura3
Maksimalt lysindfald gennem de stilrene og smalle konstruktion. De stærke beslag fra sikkerhedspakke 1 som standard.  De to tætningsplan gør vinduet ekstra tæt.
Aura2 Friskluft-ventil
Energimærke A - lever derfor op til Bygningsreglementet 2020 Indbygget friskluftventil - luft ud uden at åbne vinduerne.

Med Rationel AURA og Rationel AURAPLUS sikres du optimal udnyttelse af solens energi. Lysindfaldet maksimeres på grund af den smalle og stilfulde konstruktion. En anden energibesparende detalje i begge serier er de to tætningsplan, som beskytter ekstra mod kuldeindtræk. Disse energibesparende detaljer gør, at Rationel AURA og Rationel AURAPLUS vinduer og døre er A-mærkede og lever op til Bygningsreglement 2020 ’s skrappe energikrav. Med Rationel AURA og Rationel AURAPLUS kan du også få vores indbyggede friskluftventil, så du kan lufte ud uden at åbne vinduet. Begge leveres som standard med ekstra stærke beslag og vores sikkerhedspakke 1. Du får desuden vores arkitekttegnede greb, der fuldenheder det stilrene look.


Mulige åbnefunktioner

Med Rationel AURA og Rationel AURAPLUS kan du vælge mellem syv forskellige måder at åbne et vindue. Det er muligt at kombinere forskellige åbnefunktioner i et vindue, så vinduet bliver, lige som du ønsker det. For eksempel kan du have et 2-fags vindue, hvor det ene fag har en topstyret eller sidehængt ramme, der kan åbnes, mens det andet fag er en fast karm, der ikke kan åbnes. Vær opmærksom på, at åbnefunktionerne giver forskellige muligheder i forhold til rengøring af vinduet og redning. Det er derfor vigtigt, at du overvejer hvilke åbnefunktioner, der passer til netop din bolig og dine behov.

Klik på illustrationerne og læs mere om de enkelte åbnefunktioner til Rationel AURA og Rationel AURAPLUS.

I Rationel AURA og Rationel AURAPLUS kan du vælge mellem fire forskellige typer af døre. Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellige døre i Rationel AURA og Rationel AURAPLUS serierne.


Farver

Dit hus kan få ekstra sjæl og charme med farver på vinduer og døre i Rationel AURA og Rationel AURAPLUS serierne. Ved Rationel benytter vi RAL-farveskalaen, som indeholder en meget bred palet af farver. Rationel AURA døre og vinduer kan du få i én og samme standard RAL-farve indvendig og udvendig efter dit valg. Rationel AURAPLUS kan du få i forskellig farve ud- og indvendigt uden pristillæg. 

Hvid
Hvid
RAL 9010

Cremehvid
Cremehvid
RAL 9001

Lysgraa
Lysgrå
RAL 7035

Skifergraa
Skifergrå
RAL 7015

Antrazitgraa
Antrazitgrå
RAL 7016

Sort
Sort
RAL 9005

Solvgraa
Sølvgrå
RAL 7001

Chokoladebrun
Chokoladebrun
RAL 8017

Olivengron
Olivengrøn
RAL 6003

Granitfarver (kun til Rationel AURAPLUS)

Granit Hvid
Hvid
SAA10F Sablé
Granit Gris2150
Gris
2150 Sablé
Granit Gris2400
Gris
2400 Sablé
Granirt Gris2900
Gris
2900 Sablé
Granit Noir2100
Noir
2100 Sablé
Granit Noir900
Noir
900 Sablé

SPECIALFARVER

Ønsker du andre farver end de viste standardfarver, kan du vælge mellem et stort antal specialfarver fra RAL-skalaen mod et evt. pristillæg. Rationels forhandlere kan oplyse dig om prisen på specialfarverne.

VIGTIGT

Rationel garanterer ikke for farveægtheden i de viste eksempler, da farverne ikke gengives helt nøjagtigt på en skærm. Derfor er det vigtigt, at du ser på et autoriseret RAL-farvekort, når du vælger farve til dine vinduer og døre.


Ruder

Ruderne i Rationel AURA og Rationel AURAPLUS er som standard 52 mm tykke 3-lags energiruder. Dog kan ruderne også leveres som 32 mm 2-lags energiruder. Grundlæggende skal ruder give udsigt og dagslys i din bolig og sørge for, at energiforbruget til varme holdes nede. Ruder fra Rationel kan dog tilpasses andre behov. Vores ruder kan både dæmme op for indbrud, være støjreducerende, afskærme sol og varme samt reducere indkigget og risikoen for personskade. Derudover kan ruderne skabe et visuelt udtryk i dit byggeri. Overvej derfor, om du har behov for at tilføje ekstra egenskaber til standard energiruderne.

Klik på ikonerne for at læse mere om vores standard energiruder og de ekstra egenskaber, du kan tilføje.

Rude

Tilbage til vinduer & døre

Print
Vi benytter Cookies.

Ved at klikke videre på rationel.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies.

 • Holdbarhedstestet
  • Indbrudssikring
  • Slitage
  • Vandtæthed
  • Udvidet vandtæthed
  • Modstandskraft
 • Energirigtighed
  • Energirigtighed
  • Bæredygtighed
 • Find dit vindue
  • Klassisk byggestil
  • Moderne byggestil
  • Lavenergi- og passivehuse
 • Indhent et tilbud