Den klassiske byggestil Rationel PATUS/PATUS+

PATUS i træ og PATUS+ i træ/alu er energirigtige 2 –lags vinduer, som er designet til den klassiske byggestil i for eksempel landhuse, murermestervillaer, patriciervillaer og etagebyggeri. De har afrundede rammer og karme, som giver det romantiske og charmerende look, samtidig med at de er robuste. Uanset om du står over for renovering eller nybyggeri, er PATUS eller PATUS+ det ideelle valg, hvis du ønsker klassiske bondehusvinduer, Frederiksbergvinduer eller dannebrogsvinduer. PATUS og PATUS+ er ligesom vores andre vinduer designet til at mindske varmetabet og dermed nedsætte energiforbruget i din bolig.

Se flere PATUS og PATUS+ vinduer i inspirationsgalleriet


Klassiske produktdetaljer 

Patus1 Patus2 Patus3
Anverfere som standard. Indvendige profilering. 25 mm smalle energisprosser*.
Patus4 Patus5  
Mulighed for paskvil greb*. Indbygget friskluftventil*.  

Med PATUS og PATUS+ får du på den indvendige side afrundede rammer og karme, som adskiller serierne fra vores andre produktserier. De afrundede rammer og karme giver vinduerne og dørene et romantisk og detaljerigt design, som er karakteristisk for den klassiske byggestil. PATUS og PATUS+ leveres som standard med anverfere som lukkebeslag. Ønsker du i stedet et paskvilgreb, får du desuden bedre sikkerhed mod indbrud. Vinduerne kan fås med 25 mm smalle energisprosser. Du har desuden mulighed for at få en indbygget friskluftventil.

* Kræver tilkøb


Mulige åbnefunktioner

PATUS og PATUS+ serierne giver dig mulighed for at vælge mellem fire forskellige måder at åbne dit vindue. Har du et vindue med flere rammer, kan du vælge, at alle rammerne skal have samme åbnefunktion, eller at nogle rammer skal åbne anderledes end andre. For eksempel består et typisk dannebrogsvindue af fire rammer, som alle oftest er sidehængte. Dog kan du også vælge, at de to øverste rammer for eksempel skal være topstyrede. Du kan altså vælge at kombinere forskellige åbnefunktioner i et vindue. De enkelte åbnefunktioner giver forskellige muligheder i forhold til rengøring og redning. Det er derfor vigtigt, at du overvejer hvilke åbnefunktioner, der passer til din bolig og dine behov.

Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellig tilgængelige åbnefunktioner og mulighederne hermed.

I PATUS og PATUS+ serierne kan du vælge mellem tre forskellige dørtyper. Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellige døre.


Farver

Giv husets udseende ekstra karakter med farver. Hos Rationel benytter vi farveskalaen RAL. Den indeholder et væld af farver og nuancer. PATUS leveres i én og samme standard RAL-farve indvendig og udvendig efter dit valg. Ønsker du to-farvede PATUS elementer, hvor farven er forskellig ud- og indvendig, er der et pristillæg. PATUS+ kan bestilles i to farver uden merpris.

Hvid
Hvid
RAL 9010

Cremehvid
Cremehvid
RAL 9001

Lysgraa
Lysgrå
RAL 7035

Skifergraa
Skifergrå
RAL 7015

Antrazitgraa
Antrazitgrå
RAL 7016

Sort
Sort
RAL 9005

Solvgraa
Sølvgrå
RAL 7001

Chokoladebrun
Chokoladebrun
RAL 8017

Olivengron
Olivengrøn
RAL 6003

Granitfarver (kun til PATUS+)

Granit Hvid
Hvid
SAA10F Sablé
Granit Gris2150
Gris
2150 Sablé
Granit Gris2400
Gris
2400 Sablé
Granirt Gris2900
Gris
2900 Sablé
Granit Noir2100
Noir
2100 Sablé
Granit Noir900
Noir
900 Sablé

SPECIALFARVER

Udover de viste standardfarver kan du vælge mellem et stort antal specialfarver fra RAL-skalaen. Hos Rationels forhandlere kan du på oplyst, hvad det koster at vælge en specialfarve.

VIGTIGT

Rationel garanterer ikke for farveægtheden i de viste farveeksempler. Det er derfor vigtigt, at du benytter et autoriseret RAL-farvekort, når du vælger den ønskede farve. Du finder et RAL-farvekort hos alle Rationels forhandlere.


Ruder

Ruderne i PATUS er som standard 26 mm tykke 2-lags energiruder, mens ruderne i PATUS+ som standard er 32 mm tykke 2-lags energiruder. Ruder skal primært opfylde behovet for udkig og sollys i din bolig samtidig med, at kulden holdes ude. Hos Rationel kan du også få tilpasset dine ruder, så de opfylder netop dine behov. Vores ruder kan både være støjdæmpende, indbrudshæmmende, sol-og varmeafskærmende samt mindske indkig og risikoen for personskade. Derudover kan ruderne også fungere som en visuel effekt i dit byggeri. Overvej derfor, om du har specielle behov, som kræver, at vores standard energiruder tilføjes ekstra egenskaber.

Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om vores standard energiruder samt de ekstra egenskaber, du kan tilføje.

Rude

Tilbage til vinduer & døre

Print
Vi benytter Cookies.

Ved at klikke videre på rationel.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies.

 • Holdbarhedstestet
  • Indbrudssikring
  • Slitage
  • Vandtæthed
  • Udvidet vandtæthed
  • Modstandskraft
 • Energirigtighed
  • Energirigtighed
  • Bæredygtighed
 • Find dit vindue
  • Klassisk byggestil
  • Moderne byggestil
  • Lavenergi- og passivehuse
 • Indhent et tilbud